In Search Of: Eating head to toe in Nanjing

Matkustaminen - KILROY vie maailmalle
Rasmus liikkuu luontevasti keittiössä ja tietää jotakuinkin kaiken pohjoismaalaisesta ruokakulttuurista. Mutta vaikka on huippukokki omilla kulmillaa, voi silti olla pulassa, kun pitäisikin loihtia täydellinen Chow Mein. Juuri tästä syystä Rasmus halusi lähteä sekä syventämään että laventamaan osaamistaan. Seuraa videoilta, miltä näyttää matka Kiinaan, kun intohimona on ruoka!

Rasmus Lund on tanskalainen kokki, jolla on kokemusta huippuravintoloista niin Kööpenhaminasta kuin nyt viimeisempänä New Yorkistakin. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo kovassa nousussa oman intohimonsa, ruoanlaiton, saralla. Pyrkimys tulla paremmaksi ja oppia aina lisää ovat hyödyllisiä luonteenpiirteitä matkalla menestykseen ja näitä ominaisuuksia uskollisesti kuunnellen Rasmus heittäytyy nyt matkalle kiinalaiseen ruokakulttuuriin.

Seuraa videoilta, kuinka Rasmus saa pikakurssin kiinalaisten makujen maailmaan hänen ensimääisellä Kiinan reissullaan. Kokkina hän on kuin kotonaan keittiössä, mutta kiinalainen ruokakulttuuri antaa siitä huolimatta Rasmukselle todellisia haasteita. 

 

 

Kiinalainen ruokakulttuuri

Ruoalla on keskeinen asema kiinalaisessa kulttuurissa; ruoka on keskeinen osa lukuisia perinteitä. Jokaisella alueella on omat makunsa ja erikoisuutensa, mutta samaan aikaan kiinalainen ruokakulttuuri kaiken kaikkiaan on niin selkeästi erilaista kuin mikään muu maailmassa, että sen salaisuuksien selvittäminen on monen kokin unelma. Monelle ammatilaisellekin vieraat raaka-aineet ja tuttujenkin epätavallinen käyttö on elämys – ei siis ihmekään, jos reissaajaa joskus jännittää kiinalaisessa katukeittiössä!

Kiina

Kiina on uksi maailman vanhimmista sivilisaatioista. Sen historia ja perinteet ulottuvat pitkälle menneisiin vuosituhansiin. Samaan aikaan Kiinassa tapahtuu paljon myös nykypäivässä: maan teollisuus, innovaatiopääoma ja talous kehittyy nopeasti ja Kiina saa vaikutteita muualta maailmasta. 

Miljoonakaupungit Peking ja Shanghai vetävät puoleensa, mutta reissaajan kannattaa yhtä lailla vierailla Kiinan maaseudulla ja poiketa upeilla vaelluspoluilla hulppeissa maisemissa. Kiina on niin valtavan kokoinen, että sen rajojen sisään mahtuu väistämättä lähes loputtomasti mahdollisuuksia. Kiinassa ei tekeminen lopu kesken oli reissusi sitten kuinka pitkä tahansa! Aloita Kiinaan tutustuminen tästä.

Mitä KILROY tekee

Kannustamme kaikkia lähtemään maailmalle ja toteuttamaan omia unelmiaan. Olemme erikoistuneet juurikin räätälöityjen matkojen järjestämiseen: lähde omalle tutkimusmatkallesi. Yhdistämme ammattitaitomme, omat kokemuksemme ja tietenkin sinun toiveesi, jolloin lopputuloksena on huikea, juuri sinun näköisesi reissu. lue lisää, mistä meidän reissuissamme on oikein kyse, ja miten voimme auttaa sinua matkasuunnittelussa

Ota yhteyttä