Pekka

Pekka tarjoaa Nairobilaisessa eläintarhassa kirahville huikopalaa
F  

Nimi
Pekka

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Helsinki

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

KILROYn Pekka on erikoistunut nautiskelemaan reissun päällä ollessaan. Pekka viettää aikaa Helsingin myymälässä.

Minkälainen matkaaja olet?

Luonnehtisin itseäni mukavuudenhaluiseksi reppureissaajaksi. Matkustan mieluummin mahdollisimman aktiivisesti lyhyemmän reissun, kuin pitkän matkan nollabudjetilla. Seikkailumatkat kiinnostavat ja hostellinukkumiset kuuluvat asiaan, vaikkakin onnistuneen reissusta tekee mahdollisimman suuri kontakti paikallisiin. Kun kohde on valittu tutustun siihen usein jo ennalta, sillä haluan joka kohteessa tehdä vain niitä asioita, mitä juuri siellä kannattaa tehdä. Maassa maan tavalla!

Mikä on ollut mieleenpainuvin reissusi tähän asti?

No tämä on selvä: Panaman San Blas -saaristossa alkuperäisheimon tapaaminen. Vietimme saarilla 3 yötä Kuna-heimon kanssa, joka elää nykypäivänäkin todella autenttista ja omavaraista elämää. Ruoka saadaan merestä ja ympäröivästä luonnosta, turistien määrää on rajoitettu ja sähköäkin käytetään päivittäin vain kello 18-22 välisenä aikana. Siis todella erilaista meininkiä. Saaret olivat pieniä, ehkä parissa minuutissa pysty kävelemään niiden ympäri. Ja olihan se melko rentouttavaakin, päivät kuluivat lähinnä heimon menoa katsellen, snorklaillen ja ihan puhtaasti chillaten.

Kolumbian reissu ja Lost City -trekki täytyy myös mainita! Luonto oli tässä seikkailussa aivan uskomatonta ja reitti kahviplantaasien ja viidakoiden läpi jäi mieleen. Tietysti hommaan kuuluu hikiset oltavat, mutta myös se upea itsensä voittanut fiilis kun saavuimme päämäärään. 

Kolumbia Pekka Lost City Trek
Voittaja-fiilis Lost City -trekin päämäärään päästyä!

Vaikka suosit lyhyempiä reissuja, pisin aikasi ulkomailla lähentelee vuoden rajaa - mitä kaikkea tänä aikana teit?

Lähdin alunperin vaihtoon Singaporeen, jonka jälkeen suoritin työharjoittelun paikallisessa matkatoimistossa. Singapore on hyvinkin länsimaalainen kaupunki, mutta kaduilla näkyvä kulttuurikirjo on todella laaja. Ja kaikki elävät harmoniassa! Sitä ei kovin usein enää näe. Ja se ruoka... ihan mieletöntä. 

Tänä aikana tuli tietekin sitten kierreltyä myös jonkin verran Kaakkois-Aasiaa. Indonesia oli mielenkiintoinen koska sekin koostuu monesta eri etnisistä ryhmittymistä, ja kaikki elävät täälläkin sovussa keskenään. Balista jäi hyvä fiilis; kiinnostavan historian ja kulttuurin lisäksi saarella on paljon harrastusmahdollisuuksia. Hongkongista muistan ruuhkat ja väenpaljouden. Ja silti keskeltä kaupunkia saattoi löytää hiljaisen paikan. Hongkongissa temppelit, ostarikeskittymät ja siirtolaisryhmien omat alueet ovat kaikki vieri vieressä. Ehdoton ykkönen oli kuitenkin visiitti Malesiaan - siellä on vaan niin paljon nähtävää ja koettavaa!

No vielä, mikä on a) yököttävin ruokakokemus, b) omituisin menopeli ja c) lempiluontokohteesi kaikilta reissuiltasi?

a) Singaporessa porukka söi kuumaa soppaa, jossa ui kananjalkoja. Niitä sitten imeskeltiin.

b) Varmaankin Havannan yleisbussit, jotka muistuttavat rekkavaunuja. Siellä ne pyörivät ja vetävät perässään ikkunallista ja pyörillä kulkevaa matkustajakonttia.

c) No ylipäätään arvostan luonnon monimuotoisuutta, mikä näkyy esimerkiksi viidakossa Costa Ricassa ja Panamassa. Jylhät vuorimaisemat ovat myös lähellä sydäntäni, joita pääsee ihailemaan lähellä Norjassa ja kauempana esimerkiksi Argentiinassa.

Mikä on reissaamisen suola?

Ihmiset. Ruoka. Kulttuuri.

Haluan päästä paikalliseen juoneen kiinni, joten juttelen paljon paikallisten kanssa ihan kaikesta. Minua kiinnostaa, mitä mieltä he ovat maansa politiikasta ja maailman tapahtumista. Erilaisten elämänrytmien kokeminen on myös jännää. En lähtisi Machu Picchulle vain siksi, että se kuuluisi nähdä kerran. 

Kysy lisää reissuvinkkejä ja varaa matka Pekalta
Ota yhteyttä

Tuttuja seikkailumatkoja ovat

Suosikki
Ota yhteyttä