Pia-Noora

USA - Death valley
F  

Nimi
Pia-Noora

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Turku

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

KILROYn Pia-Nooran löydät Turusta ja häneltä saat paljon matkavinkkejä, sillä hän on reissannut todella paljon!

KAHVIMAILTA COSMOPOLITANILLE

 

Missä reissasit viimeksi?

Edellinen kaukomatkani suuntautui Yhdysvaltoihin. Tutustuimme toinen toistaan upeampiin luonnonpuistoihin, sekä Las Vegasin yöhön. Paluumatkalla poikkesimme vielä Niagaran putouksilla Kandassa.

Olet reissannut myös Väli-Amerikassa

Kävin Costa Ricassa Costa Rica Quest -seikkailumatkalla. La Fortunassa patikoimme vaikuttaville vesiputouksille ja ratsastimme horsestereilla (suom.huom. hevosilla) piskuisia metsäpolkuja pitkin. Monte Verden pilvimetsässä tutustuimme ikivanhoihin kahvinteon perinteisiin. Costa Ricasta lensimme toiseen maailmaan, New Yorkiin.

New York taitaa olla lähellä sydäntäsi?

Todellakin! Kaikki päivitetyt tiedot löytyvät täältä.

Paras lomakohde ikinä?

Fidzi, vaikka Sydney ja Iso valliriutta olivat myös hienoja. Fidzillä on leppoisaa ja siellä viihtyvät kaikki teknologiaa pakenevat ja auringonpalvojat. Yasawa-saarten rannoilta pääsee kahlaamaan suoraan snorklailupaikoille.

Erikoisin reissukokemuksesi?

Varasteleva pesukarhu Manuel Antonion hiekkarannalla. Pääsin jopa costaricalaisen paikallislehden sivuille kuvalla, jossa hölmistyneen aurinkohattu-turistin eväät lähtevät suoraan repusta parempiin suihin.

Minkälaiset matkat ovat mieleesi?

Täydellinen kohde on sellainen, jossa olisi kaupunkia, luontoa ja hiekkarantoja. En jaksaisi maata viikkoa rannalla, joten muutakin tekemistä täytyy olla.

Vaikuttavin matkakokemuksesi? 

Thaimaassa trekatessa yövyimme karen-heimon kylässä, jossa olimme ainoat turistit. Kyläläisten vaatimaton ja onnellinen elämä teki minut nöyräksi. Peseytymispaikkana toimi viereinen joki. Aamuisin joimme teetä, jota höysti juuri viidakosta poimittu hunaja.

Chiang Main vaellus oli erilainen kokemus, sillä yövyimme paikallisten kodeissa, pikkukylissä ja kuljimme viidakossa omaan tahtiin. Karen-heimon kylästä kotoisin oleva oppaamme kertoi, miten monet suuriin kaupunkeihin muuttavista eivät vauraudesta huolimatta löydä onnea. Vaelluksella oli monia pitkiä ylämäkiä, joista selvisi hädin tuskin. Lisäpontta sai, kun tiesi kylän lasten tekevän joka päivä saman reissun viiden tunnin koulumatkallaan. Matkasimme myös bambulautoilla, jotka rakensimme ensin itse.

Hyviä matkakokemuksia Euroopasta?

Ajoimme Roomasta Firenzeen. Muistikuvassani soi pehmeä italialainen musiikki pimenevässä helmikuun yössä, matkan taittuessa halki Toscanan maaseudun. Olimme täysin keskellä ei mitään, pikkukotteromme kulki (aivan tarpeeksi) luotettavasti, ja pienet pysähdykset paikallisiin kauppoihin täyttämään juusto- ja patonkivarastot tekivät kokemuksesta ihanan rauhallisen.

Portugal on myös kestosuosikkini. Sintra on poikkeiksellinen alue: Sintran viinitiloilta löytyy vain erästä tiettyä rypälelajiketta, jota ei ole missään muualla maailmassa. Ericeiran rannat yllättivät; tuntui kuin olisi ollut jossain kaukana poissa, vaikka Portugaliin lentää vain viitisen tuntia.. Lissabon puolestaan kiteyttää kaikki Barcelonan parhaat puolet.

Miten reissaaminen on vaikuttanut sinuun?

Maailma on pienentynyt ja reissunälkä vaan kasvaa. Mitä enemmän olen matkustanut ja nähnyt, sitä enemmän haluan matkoillani osallistua hyvän tekemiseen. Toivoisin tulevaisuudessani pääseväni vapaaehtoistöihin mahdollisimman paljon.

Matkahaaveesi?

Matkustaisin kaikkiin maailmankolkkiin, joissa en ole ollut. Seuraavaksi haluan matkustaa Etelä-Amerikkaan. Ja tangoamaan Buenos Airesiin.

Blogi-linkkejä

Kokeillut KILROYn seikkailumatkat

Suosikki
Contact