Pekka

Pekka tarjoaa Nairobilaisessa eläintarhassa kirahville huikopalaa
F  

Nimi
Pekka

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Helsinki

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

KILROYn Pekka on erikoistunut nautiskelemaan reissun päällä ollessaan. Pekka viettää aikaa Helsingin myymälässä.

Missä reissasit viimeksi?

Olin kiertelemässä Kaakkois-Aasiassa. Singapore on hyvinkin länsimaalainen kaupunki mutta kaduilla näkyvä kulttuurikirjo todella laaja. Indonesia koostuu myös monesta eri etnisistä ryhmittymistä, ja kaikki elävät sovussa keskenään. Balista jäi hyvä fiilis; kiinnostavan historian ja kulttuurin lisäksi saarellaon paljon harrastusmahdollisuuksia. Hongkongista muistan ruuhkat ja väenpaljouden. Silti keskeltä kaupunkia saattoi löytää hiljaisen paikan. Hongkongissa temppelit, ostarikeskittymät ja siirtolaisryhmien omat alueet ovat kaikki vieri vieressä.

Mikä oi matkassa mieleenpainuvinta?

Oivaltaminen, että ihmiset ovat aika samanlaisia kulttuurieroista huolimatta; kaikilla on samat ilot ja huolenaiheet.

Balilla näin mahtavaa hindulaista kecak-tanssia. Siinä sekoittuvat tanssi ja teatterinäytteleminen, jonka taustalla on tarina jumalista. Tanssiesityksessä mieskuoro säestää tarinan kulkua laulaen, valittaen ja koristen esiintyjien leikkiessä tulilla.

Minkälainen matkaaja olet?

Luonnehtisin itseäni mukavuudenhaluiseksi reppureissaajaksi. Matkustan mieluummin mahdollisimman aktiivisesti lyhyemmän reissun, kuin pitkän matkan nollabudjetilla. Seikkailumatkat kiinnostavat ja hostellinukkumiset kuuluvat asiaan. Yleensä teen kaikki varaukset etukäteen.

Kuningasreissu?

Kuuban matka oli iso juttu. Reissun jälkeen tuntui, että on nähnyt jotain todella erilaista. Uskomaton musikaalisuus, ihmisten iloinen asenne ja rytmitaju tekivät vaikutuksen. Tuntui, että joka ikinen osaa tanssia! Maan historia kiinnostaa, samoin sikarit, rommi ja Karibianmeri. Havannassa vallitsee kunnon 50-luvun meininki. Autot ovat ikivanhoja ja talot rappeutuneinakin kauniita.

Reissaamisen suola?

Ihmiset. Haluan päästä paikalliseen juoneen kiinni, joten juttelen paljon paikallisten kanssa ihan kaikesta. Minua kiinnostaa, mitä mieltä he ovat maansa politiikasta ja maailman tapahtumista. Erilaisten elämänrytmien kokeminen on myös jännää. En lähtisi Machu Picchulle vain siksi, että se kuuluisi nähdä kerran. Mulle riittää, että istun vaikka Arushassa, hörpin bisseä ja ihmettelen kun ihmiset pörrää ympärillä.

Yököttävin ruokakokemus?

Singaporessa porukka söi kuumaa soppaa, jossa ui kananjalkoja. Niitä sitten imeskeltiin.

Omituisin menopeli?

Havannan yleisbussit, jotka muistuttavat rekkavaunuja. Siellä ne pyörivät ja vetävät perässään ikkunallista ja pyörillä kulkevaa matkustajakonttia.

Unelmamatkasi?

Haluaisin Kolumbiaan, jonne turismi ei ole vielä löytänyt niin vahvasti kuin muihin lähialueen maihin. Maan luonto ja kulttuuri vetävät puoleensa. Panama ja El Salvador ovat myös tutustuttavien listalla. Lähi-Idän maita aion myös koluta, koska alueella on ollut niin suuri vaikutus koko maailmaan. Riippuen toki hieman maailman tilasta ja maiden rauhallisuudesta.

Onnistuneen reissun ainekset?

Suorittamisesta ja kellon kanssa elämisestä luopuminen. Pitää voida uppoutua tilanteisiin ja antaa virran viedä, vaikka olisikin ollut aiempia suunnitelmia.

Pekka tuntee erityisen hyvin  Singaporen, jossa on hän on asunut pitempäänkin. Malesia on hänelle myös tuttu.

Kysy lisää reissuvinkkejä ja varaa matka Pekalta
Ota yhteyttä

Tuttuja seikkailumatkoja ovat

Matkablogit

Suosikki
Contact