Marika

"Kuinka voin auttaa?" - Marika Working Holidayllä WakeUp -hostellissa Sydneyssä
F  

Nimi
Marika

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Turku

Puhelin
02 03 545 769

Email >>

KILROYn Turun myymälässämme työskentelevä Marika on juuri palannut Uuden-Seelannin Working Holidaylta. Kysy Marikalta hänen parhaat vinkkinsä Working Holiday -työskentelyyn Australiassa tai Uudessa-Seelannissa.

Kerro Australian working holidaysta ja matkoistasi siellä

Elin oikeasti unelmaani! Pääsin nimittäin töiden ohessa lomailemaan Fidzille, josta matkustin Bulapassilla pitkin Yasawa-saaria ja kävin sukelluskurssinkin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun reissasin pitkälle yksin, mutta hostelleissa ja Wake Up-hostellissa, jossa työskentelin tutustuin helposti muihin matkalaisiin.
Matkasin Sydneystä Melbourneen Adventure Tours Australian seikkailumatkalla, jossa kiipesimme mm. Australian korkeimmalle vuorelle (Mt Kosciusko) ja löhöilimme Aussien pisimmällä rannalla (90 Mile Beach). Greyhoundin busseja testailin ahkerasti - 13h bussimatka Sydneystä Byron Bayhin oli aika rankka, mutta Byronin ranta ja kuppilat olivat todellakin sen arvoiset.
Ylipäätään testailin meidän yhteistyötahoina olevia seikkailumatkajärjestäjiä kuten Mojon suosittua surffikurssia Crescent Headissä ja Oz Experiencen Blue Mountainsin päiväretkeä. Whitsundaysin purjehduksella kokeilin ensimmäisen kerran laitesukellusta  ja reissu olikin yksi parhaimmista kokemuksistani.

Sydneyn kivassa Wake Up -hostellissa työskentely KILROYn edustajana oli hieno kokemus! Lisää fiiliksiäni voit lukea blogista

Olit myös Thaimaan Umphang trekillä seikkailumatkalla.

Thaimaan matkaajista moni ei tiedäkään Umphangia vielä, joten se on uniikki kohde. Matkasimme Bangkokista yöbussilla joen vierellä sijaitsevaan pikkuruiseen  vuoristokylään, Mae Sotiin, jossa oli markkinat. Sieltä jatkoimme Umphangiin, ihan Burman rajalle. Thaimaan trekkausretkemme alkoi aamusta hypätessämme kumiveneeseen. Venereissun aikana silmien editse vilahteli upeita maisemia, eikä yhtäkään turistia. 12 kilometrin patikointiosuus oli rankka, mutta kaikki selvisivät hyvin, myös raskaana oleva nainen. Kuivan kauden vuoksi, näimme polulta pieniä metsäpaloja. Varmaan paras aika tehdä trekki olisi kesän lopulla.

Mitä retkestä jäi eniten mieleesi?

Yö heimokylässä, jossa nukuimme ladon lattialla melko alkeellisissa olosuhteissa. Silti se oli aito kokemus. Ei turismia, ei kauppoja. Pikkukylästä jatkoille elefantit kulkupelinämme 12 kilometriä kunnon metsän läpi pikkupolkuja. Kaikkiaan matkattuani Thaimaan itäosissa ja länsiosissa islandhopping meiningillä, sanoisin että trekkaus oli hienompaa kuin rantalöhöily, sillä näin vilauksen erilaista Thaimaata.

Kreikan saaristokin on sinulle tuttua.

Olin seikkailumatkalla purjehtimassa Kreikan saaristossa - ilman minkäänlaista purjehduskokemusta! Ateenassa meitä odotti kaunis purjevene kipparin tervehtiessä meitä. Ensimmäiset pikkusaaret Kea, Kythos ja Syros olivat kaikista kauneimmat. Mykonosin saarelta löytyi bilemeininkiä. Purjehdusreissu oli todellinen lepoloma ja matkanteko sujui joustavasti; pysähdyimme keskelle ulappaa pitämään uimabreikkejä. Merellä olemisen lisäksi teimme tutkimusmatkoja saarten sisäosiin erilaisilla kulkuvälineillä.

Minkälainen reissaaja olet?

Välillä on kiva vaan rentoutua, mutta jotain aktiviteettiä olisi aina hyvä olla vireillä. Ei siis pelkkää löhöilyä! Tutustun paikalliseen kulttuuriin kahviloissa ja sikäläisillä pubeissa istuskellen, sekä hyviä ruokia maistellen.

Paras paikka missä olet käynyt?

Malesian Borneo oli kuin toinen maailma! Muita turisteja ei ollut ja ihmisten ystävällisyys teki vaikutuksen. Borneon alueella on helppo liikkua ja kaikki kiinnostava on kompaktisti käsillä; hiekkarantaa, patikkapolkuja ja viidakkoa. Kota Kinabaluun voi myös lentää.

Jokin kohokohta matkojen varrelta?

Kinabalu-vuoren lähellä sijaitsevassa Kiau-kylässä vietetty bileilta oli hieno kokemus. Kutsun saimme kyläpäällikön veljeltä. Juhlissa pääsimme maistamaan paikallisten valmistamaa riisiviinaa. Tuntui absurdilta kuunnella kylän nuorison soittavan kitaraa ja laulavan Suomen radiossakin pyöriviä hittibiisejä, olimmehan niin kaukana kotoa!

Jännittävin reissukokemuksesi?

Borneolla kuljimme viidakossa paikalliset oppainamme, johdattaen meitä syvälle metsän siimekseen. Kuljimme välillä puuveneillä, välillä jalan. Pystytimme leirin keskelle sademetsää ja paneuduimme nukkumaan riippukeinuihin hyttysverkot suojanamme. Yön pimetessä äänimaailma korostui; linnut, apinat, kurnuttavat sammakot ja ötököiden pörinä ympäröi minua. Ei siinä tullut mieleenkään nukkua!

BLOG LINK:

SEIKKAILUMATKAT, JOITA OLEN KOKEILLUT


KOKEILEMANI SEIKKAILUMATKAT EUROOPASSA


KOKEILEMANI SEIKKAILUMATKAT AASIASSA

  • Umphang Trek (Visit Beyond)
  • Thailand Island Hopping (G Adventures)


KOKEILEMANI SEIKKAILUMATKAT OSEANIASSA

14 day Bula Pass  (Awesome Adventures)
Yasawas - 5 day Learn to dive (Blue Venture) 

KOKEILEMANI SEIKKAILUMATKAT AUSTRALIASSA

  • Bussipassit  Ausseissa (Greyhound)
  • Weekend Escape (Mojosurf)
  • Hunter Valley 1 Day Trip (Oz Experience)
  • Blue Mountains 1 Day Trip (Oz Experience)
  • Sydney to Melbourne Safari , 3 days (Adventure Tours Australia)

 

Suosikki
Contact