Marika

"Kuinka voin auttaa?" - Marika Working Holidayllä WakeUp -hostellissa Sydneyssä
F  

Nimi
Marika

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Turku

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

KILROYn Turun myymälässämme työskentelevä Marika on ollut Working Holidaylla niin Ausseissa kuin Uudessa-Seelannissakin. Kysy Marikalta myös hänen kokemuksistaan Oseanian saaristossa ja Indonesian vapaaehtoistöistä!

Minkälainen olet reissussa?

Matkan päällä en halua tiukkaa aikataulua enkä turhaa stressailua. Ehkä siksi haluankin suunnitella ja fiilistellä reissua etukäteen jo jonkin verran ja hankkia tietoa esimerkiksi majoituksista ja kuljetuksista. Välillä on kiva vaan rentoutua, mutta jotain aktiviteettiä olisi hyvä olla vireillä. Tutustun paikalliseen kulttuuriin kahviloissa ja sikäläisillä pubeissa istuskellen, hyviä ruokia & viinejä maistellen.

Working Holiday sekä Ausseissa että Uudessa-Seelannissa on sinulle tuttuja, mitä pidit ja miten kokemukset erosivat toisistaan?

Uuden-Seelannin Working Holiday -vuodelta tulin takaisin vuonna 2014 ja se on jäänyt toistaiseksi varmasti elämäni parhaaksi reissukokemukseksi! Reissun alkuun kiertelin Kaliforniaa ja Cookinsaaria ennen kuin päädyin Uuteen-Seelantiin. Siellä kiertelin maata bussilla ja päädyin Eteläsaarelle kauniiseen ja aktiiviseen Queenstowniin, jossa aloitin työt. Sille tielle jäinkin 6 kuukaudeksi. Vuoden aikana reissailin maata ristiin rastiin eri asuntoautoilla, busseilla ja lentäen. Kun reissun loppuvaiheessa rahat olivat vähissä, menin liljafarmille keräämään matkakassaa. Vuoden kruunasi pitkä 2kk telttailuloma Pohjoissaaren mahtavissa maisemissa Kaurimetsien, kuumien lähteiden ja upeiden rantojen keskellä!

Kokonaisuudessaan vuosi oli mahtava irtiotto, johon Working Holiday –kokemukseni Australiassa muutama vuosi aikaisemmin oli suurena kimmokkeena. Australian Working Holiday -reissu keskittyi pääasiassa itärannikolle ja Sydney vei sydämeni. Vaikka Australia on maana valtava ja Sydneykin jo itsessään miljoonakaupunki, tuntui Australia alusta asti omalta jutulta. Ihmiset ovat ystävällisiä ja maisemat välillä epätodellisen upeita. Whitsundaysin saaristossa kokeilin ensimmäistä kertaa laitesukellusta ja sain kipinän, joka on siitä lähtien ollut mukana miltei kaikilla reissuilla!

On mahdotonta laittaa kokemuksia paremmuusjärjestykseen. Molemmissa maissa riittää näkemistä ja tekemistä – ja pääsääntöisesti aina töitä!  Australia on valtava maa ja vaikka kilpailu on siellä usein kovempaa, tarjoaa maa enemmän vaihtoehtoja ja paremman palkkatason. Uusi-Seelanti on pieni saarivaltio, johon oli mielestäni helpompi lähteä ja päästä ns. sisälle. Pidin maan rauhallisesta elämänrytmistä ja huolettomasta asenteesta.

Marikan vinkit Working Holidayta suunnittelevalle:

  1. Uskalla lähteä! Jos kaveri ei lähde mukaan, niin paikalta löytyy kyllä paljon uusia.
  2. Ole ennakkoluuloton ja uskalla kokeilla uusia asioita! Working Holiday -viisumin voit hakea vain kerran elämässä - once in a lifetime opportunity!
  3. Matkaan ei kannata lähteä tyhjin käsin. Varaa mukaan hyvä, kattava vakuutus sekä pieni säästökassa.
  4. Unohda oma mukavuusalueesi ja kokeile rohkeasti uusia juttuja! Työnsaanti paikan päältä on paljon itsestäsi kiinni, eli kannattaa olla rohkea, avoin ja aktiivinen.

Olet myös viettänyt aikaa Indonesiassa vapaaehtoistöissä. Millainen kokemus oli?

Halusin tehdä lomalla jotakin merkityksellistä ja lähdin opetusprojektiin Ubudin kylään, Balin saarelle Indonesiaan. Työ oli välillä aika haastavaa, sillä en ollut aikaisemmin tehnyt opetustyötä. Huomasin kuitenkin, miten pienikin apu on merkittävää ja jo lyhyessä ajassa opin paljon itsestäni. Lähtisinkin vapaaehtoistöihin milloin vain uudestaan ja suosittelen vastaavaa reissua lämpimästi ihan kaikille! Pääasia on se, että lähtee vapaaehtoiseksi oikeista syistä ja odotukset ovat realistisia.

Kerro vähän matkoistasi Tyynenmeren saarilla?

Australian ja Uuden-Seelannin matkoilla olen päässyt kiertelemään Tyynenmeren paratiisisaaria ja löytänyt sitä kautta uuden suosikkialueeni maailmassa! Fidzin turkoosilla vesillä sain sukelluskorttini, koin ensimmäisen haisukelluksen, pääsin kiertelemään upeita Yasawa-saaria ja juomaan Kavaa paikallisen heimopäällikön kanssa. Cookinsaarilla pääsaaren, Ratotongan, lisäksi kiertelin pientä paratiisisaarta, Aitutakia. Aitutakin One Foot Island on yksi kauneimmista rannoista jossa olen käynyt, ellei jopa kaunein! Tonga on Fidziin ja Cookinsaariin verrattuna hieman alkeellisempi, mutta myös tosi mielenkiintoinen ja monipuolinen. Kiertelin Tongatapun pääsaarta ja päivisin otin lautan Nuku´alofan edustalta mm. Fafan ja Pangaimotun saarille. Aivan ihania paikkoja.

Minkälainen olisi unelmamatkasi? 

Unelmamatkani suuntaisi Väli- ja Etelä-Amerikkaan ja siinä olisi sekoitus espanjanopiskelua, reissailua ja vapaaehtoistöitä eläinten parissa

 

Suosikki
Contact