Dina

Bakun kaduilla - Azerbaidzan
F  

Nimi
Dina

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Helsinki

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

Reissuillaan Dinaa kiinnostavat ihmiset kulttuureineen: "Pelkkä rakennusten pällisteleminen ei mulle riitä, vaan parhaat muistot ovat jääneet ihmisistä, joihin olen matkoillani törmännyt." Dinan löydät Helsingin myymälästämme.

Kerro muutamia suosikkimatkakohteitasi

Trinidad ja Tobago, Grenada, oikeastaan koko Karibianmeren alue. Tuntuu siltä, että palaan Karibialle kerta toisensa jälkeen. En hae niinkään paratiisirantoja, vaan eniten minua viehättää alueen onnellinen elämänasenne, ruoka, kulttuuri ja ihmiset. Karibialla tunnen olevani kuin toisessa kodissa. Ja onhan auringonpaiste aivan ihanaa, Karibia toimii kuin pienenä pakopaikkana aina, kun Suomessa säät synkistyvät.

Kuuba ansaitsee aivan oman erikoismainintansa. Kuuba on muuttunut hurjasti viime vuosina, ja muutos jatkuu edelleen. Kuubaan kannattaa lähteä siis nyt. Seuraavan viiden vuoden sisällä tapahtuu niin monia muutoksia, että maata tuskin enää tunnistaa samaksi.

Karibialta täytyy vielä mainita risteilyt, jotka ovat aivan eri luokkaa kuin Tukholman-matka. Vaikka risteilyihin liittyy täysylläpito ja muut herkut, ovat ne samalla ehkä paras tapa nähdä monia Karibian saaria. Etenkin aikataulun ollessa tiukka. Karibialla voi olla todella kallista ja vaikeaa lentää eri saarille, joten risteilykuljetus on yksi toimivimmista vaihtoehdoista.

Euroopassa tykkään Madridista, jossa käyn museoissa, keikoilla ja ostoksilla. Madridissa on Euroopan paras yöelämä, minne kokoontuu väkeä kaikkialta maailmasta.

Vaikuttavimmat matkakokemuksesi?

Monet mieleenpainuvimmista kokemuksista ovat Väli- ja Etelä-Amerikasta. Ensimmäiseksi mainittakoon Ecuadorissa Otavalon kaupungissa järjestetyt valtavat intiaanimarkkinat, jotka olivat aivan upeat.

Titicaca-järven ikivanhat kelluvat saaret Punon edustalla olivat toinen unohtumaton kokemus. Ruohomättään tapaisilla saarilla asuu ihmisiä, jotka liikkuvat paikasta toiseen kanoottimaisilla veneillä. Yhdellä kelluvista saarista on jopa koulu.

Bolivian Potosissa kävin mineraalikaivoksilla, ja kaupungin hopeamuseoissa näin palan menneisyyden vaurautta, sillä Potosi oli aikoinaan yksi Etelä-Amerikan varakkaimmista kaupungeista. Se on edelleen yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista kaupungeista, mikä luo kaupungille vielä jännittävämmän fiiliksen.

Minne haluaisit ehdottomasti palata takaisin?

Karibian kokonaisuudessaan. Myös Puerto Rico houkuttelee luokseen. Ihmisten elämänasenne, ruoka, kulttuuri ja ihana luonto houkuttavat aina luokseen. New York on kaupunkikohteena suosikkini. Nykissä ei ole ikinä tylsää.

Miten reppureissut ovat vaikuttaneet sinuun?

Minusta on tullut suvaitsevaisempi ja myös tietyllä tavalla nöyrempi, sillä matkoilla huomaa oman kulttuurin hyvät ja huonot puolet. Kun menee maapallon toiselle puolelle, oppii paljon myös suomalaisuudesta. Matkoista olen saanut itseluottamusta huomattuani, että pärjään missä tahansa. Maailma on avoin, kun itse on avoin maailmalle.

Kaikki on itsestä kiinni.

Lue lisää Dinan blogista

Kysy lisää ja varaa matkasi Dinalta
Ota yhteyttä
Suosikki
Contact