Selaa kaikkia seikkailuja

Working holiday Australiassa

 • Working holiday Australiassa tarjoaa töitä mm. karjatiloilla
  Working holiday Australiassa tarjoaa töitä mm. karjatiloilla
 • Toisaalta Working holiday -viisumin turvin saatat päätyä esim. kesäkurpitsojen keskelle
  Toisaalta Working holiday -viisumin turvin saatat päätyä esim. kesäkurpitsojen keskelle
 • Working Holiday saattaa työllistää sinut myös kahvilaan
  Working Holiday saattaa työllistää sinut myös kahvilaan
 • Yksi suosittu työ on baarimikon hommat
  Yksi suosittu työ on baarimikon hommat
 • Working holiday Australiassa vie sinut vuoroin rannalle...
  Working holiday Australiassa vie sinut vuoroin rannalle...
 • ...ja vuoroin pelloille
  ...ja vuoroin pelloille
 • Muista siis tasapaino työn ja huvin välillä: Working...
  Muista siis tasapaino työn ja huvin välillä: Working...
 • Holiday...
  Holiday...
 • Working...
  Working...
 • Holiday...
  Holiday...
 • Holiday :)
  Holiday :)

Australia on aina ollut suosittu reppureissauskohde. Sinne matkustetaan yleensä pidemmäksi aikaa ja mikä olisikaan parempi tapa, kuin yhdistää lomailu ja työnteko? Working Holiday -viisumin turvin matkustaminen on lyömätön tapa viettää välivuotta: työskentele, matkusta ja tutustu todelliseen Australiaan. Hanki siis viisumi Australiaan ja koe elämäsi paras vuosi!

Haluatko lähteä reissaamaan Australiaan yli kolmeksi kuukaudeksi ja suunnittelit tekeväsi töitä samalla? Salasanasi on Working Holiday -viisumi. Jos olet 1830-vuotias, voit hakea viisumia Australiaan, jonka turvin pääset seikkailemaan, asumaan ja työskentelemään jopa vuodeksi tänne kenguroiden, hedelmäviljelmien ja biitsien luvattuun maahan.

Working Holiday -säännöt Australiassa

Australiassa voit työskennellä saman työnantajan palveluksessa korkeintaan kuusi kuukautta esim. asiakaspalvelutehtävissä ravintoloissa, kaupoissa tai baareissa tai työskennellä maatiloilla tai hedelmäfarmeilla tai tehdä vapaaehtoistyötä.

Australiassa on myös töitä koulutetuille ammattilaisille. Erityisesti osaavista rakennusalan ammattilaisista, hoitohenkilökunnasta ja IT-alan osaajista on pulaa. Huomaa kuitenkin, että erityisesti hoitotöitä tekeville on tiukemmat viisumivaatimukset.

Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa. Yliopisto-opintoja voi suorittaa korkeintaan neljän kuukauden ajan. Tähän ajanjaksoon mahtuu suurin osa yliopistojen vaihto-ohjelmista sekä Graduate Certificate -ohjelmia. Hanki siis viisumi Australiaan ja lähde matkaan!

Muista myös työn ohella myös se toinen (tärkeämpi) puolisko tässä yhdistelmässä: lomailu. Voit aloittaa WH-reissusi vaikka Sydneystä, josta jatkat matkaasi esim. pohjoiseen. Seuraava työpaikka saattaa löytyä surffiparatiisin jokapaikanhöylänä, jonka jälkeen huomaatkin keritseväsi lampaita aidolla australialaisella karjatilalla. Cairnsiin saapuessasi oletkin jo vanha konkari ja osaat valita työn, joka ei juuri reissun Holiday-osiota häiritse.

Paljonko saan palkkaa?

Minimipalkka: Sama kuin paikallisillakin. Minimipalkka riippuu osavaltiosta, mutta yleisesti 16 AUD/tunti (n.13 EUR/tunti).
Keskiverto: palkkaa maksetaan n. 18 AUD/tunti.
Onnekkaille ja taitaville maksavat jopa 20 AUD/tunti.

Verot maksetaan normaalisti paikan päällä, mutta suurimman osan niistä voi hakea jälkikäteen takaisin.

Työ Australiassa Working Holiday -viisumilla 

Kunnon kohotus ja rusketuksen parantelu hoituu hyvin ulkotöissä - hedelmiä poimimalla tai vaikka ranchilla lehmipoikana tai -tyttönä. Ravintoloissa, kahviloissa ja hostelleissa tarvitaan myös usein auttavia käsiä. Asiakkaiden kanssa jutustellessa kielitaitokin karttuu. Ota kuitenkin huomioon Australiassa viranomaisten vaatima anniskelulupa. Monenlaista muutakin työtä on tarjolla, aina sukellusopettajasta siivoojaan asti.

Suosituin työ reppureissaajien keskuudessa on hedelmien, marjojen ja vihannesten poiminta. Monilla farmeilla hommia paiskotaan asumista, ruokaa ja pientä palkkaa vastaan. Porukka on usein kansainvälistä ja hyvinkin sekalaista. Yhteisillä illallisilla kuulet parhaat vinkit eri puolilla maata sijaitsevista työpaikoista – tai muuten vaan mahtavista mestoista. 

Milloin ja missä pääsen poimimaan hedelmiä ja vihanneksia Australiassa?

Lennot & Working Holiday -viisumipaketti Australiaan 

Uuden-Seelannin viisumi haetaan suoraan Uuden-Seelannin viranomaisilta, mutta jos olet lähdössä Australiaan, me hoidamme byrokratian ja järjestelyt puolestasi. Meidän kautta voit varata kaiken mitä tarvitset Working Holiday -matkallasi.

Jotta Working Holiday -reissusi Australiassa alkaisi mahdollisimman sulavasti ja vaivatta, olemme koonneet omien ja asiakkaidemme kokemuksien perusteella starttipaketteja, joilla pääset heti mukaan paikalliseen elämämenoon – niin työn kuin lomailunkin osalta. Valitse vain, mistä kaupungista haluat aloittaa seikkailusi:

Australia on kaukana, joten väliin mahtuu helposti monta huikeaa pysähdystä – kun sinne asti lähtee, kannattaa kerätä kokemukset talteen koko matkalta! Tässä muutama multi-stop-esimerkki lentoreiteistä, jos haluat kierrellä ja kaarrella meno- tai paluumatkallasi.


Kun kaipaat suunnitteluapuja tai infoa käytännön asioista, ota yhteyttä reissaamisen asiantuntijoihimme.

Ausseihin vuodeksi?
Varaa aika matkasuunnitteluun
Contact