Working Holiday Australiassa

Töihin ja reissuun Australiaan
Australia on aina ollut suosittu reppureissauskohde. Sinne matkustetaan yleensä pidemmäksi aikaa ja mikä olisikaan parempi tapa, kuin yhdistää lomailu ja työnteko? Working Holiday -viisumin turvin matkustaminen on lyömätön tapa viettää välivuotta: työskentele, matkusta ja tutustu todelliseen Australiaan.

 

Haluatko lähteä reissaamaan Australiaan yli kolmeksi kuukaudeksi ja suunnittelit tekeväsi töitä samalla? Salasanasi on Working Holiday -viisumi. Tällä viisumilla kaikki 18 - 30 vuotiaat pääsevät jopa vuodeksi seikkailemaan, asumaan ja tekemään töitä Australiaan.

Working Holiday -säännöt Australiassa

Australiassa voit työskennellä saman työnantajan palveluksessa korkeintaan kuusi kuukautta esim. asiakaspalvelutehtävissä ravintoloissa, kaupoissa tai baareissa tai työskennellä maatiloilla tai hedelmäfarmeilla tai tehdä vapaaehtoistyötä.

Australiassa on myös töitä koulutetuille ammattilaisille. Erityisesti osaavista rakennusalan ammattilaisista, hoitohenkilökunnasta ja IT-alan osaajista on pulaa. Huomaa kuitenkin, että erityisesti hoitotöitä tekeville on tiukemmat viisumivaatimukset.

Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa. Yliopisto-opintoja voi suorittaa korkeintaan neljä kuukauden ajan. Tähän menee suurin osa yliopistojen vaihto-ohjelmista sekä Graduate Certificate -ohjelmia. 

Muista myös työn ohella myös se (tärkeämpi) puolisko tässä yhdistelmässä: lomailu. Voit aloittaa WH-reissusi vaikka Sydneystä, josta jatkat matkaasi esim. pohjoiseen. Seuraava työpaikka saattaa löytyä surffiparatiisin jokapaikanhöylänä, jonka jälkeen huomaatkin keritseväsi lampaita aidolla australialaisella karjatilalla. Cairnsiin saapuessasi oletkin jo vanha konkari ja osaat valita työn, joka ei juuri reissun Holiday-osiota häiritse.

Paljonko saan palkkaa?

Minimipalkka: Sama kuin paikallisillakin. Minimipalkka riippuu osavaltiosta, mutta yleisesti 16 AUD/tunti (n.13 EUR/tunti).
Keskiverto: palkkaa maksetaan n. 18 AUD/tunti.
Onnekkaille ja taitaville maksavat jopa 20 AUD/tunti.

Verot maksetaan normaalisti paikan päällä, mutta suurimman osan niistä voi hakea jälkikäteen takaisin.

Työ Australiassa Working Holiday -viisumilla 

Kunnon kohotus ja rusketuksen parantelu hoituu hyvin ulkotöissä - hedelmiä poimimalla tai vaikka ranchilla lehmipoikana tai -tyttönä. Ravintoloissa, kahviloissa ja hostelleissa tarvitaan myös usein auttavia käsiä. Asiakkaiden kanssa jutustellessa kielitaitokin karttuu. Ota kuitenkin huomioon Australiassa viranomaisten vaatima anniskelulupa. Monenlaista muutakin työtä on tarjolla, aina sukellusopettajasta siivoojaan asti.

Suosituin työ reppureissaajien keskuudessa on hedelmien, marjojen ja vihannesten poiminta. Monilla farmeilla hommia paiskotaan asumista, ruokaa ja pientä palkkaa vastaan. Porukka on usein kansainvälistä ja hyvinkin sekalaista. Yhteisillä illallisilla kuulet parhaat vinkit eri puolilla maata sijaitsevista työpaikoista – tai muuten vaan mahtavista mestoista. 

Milloin ja missä pääsen poimimaan hedelmiä ja vihanneksia Australiassa?

KILROYn Joonakselta voit tiedustella hänen WH-kokemuksistaan Ausseissa.  

KILROYn Working Holiday -viisumipaketti Australiaan 

Uuden-Seelannin viisumi haetaan suoraan Uuden-Seelannin viranomaisilta, mutta jos olet lähdössä Australiaan, me hoidamme byrokratian jajärjestelyt puolestasi. KILROYn kautta voit varata kaiken mitä tarvitset Working Holiday -matkallesi: viisumin, lennot, bussipassin, starttipaketin ja paljon muuta: Australian viisumipaketti alk. 675€.

KILROYn Working Holiday -viisumipaketti
Lue lisää
Contact