Working Holiday -viisumi

Working Holiday -viisumi Australiaan tai Uuteen-Seelantiin
Jos olet 18 – 30-vuotias työtä pelkäämätön nuori, autamme sinut alkuun elämäsi reissuun. Working Holiday -kohteina ovat huippusuosionsa säilyttäneet Australia ja Uusi-Seelanti. Reissaa, lomaile ja tienaa kaupan päälle taskurahaa.

Working Holiday - Mikä se on?

Working Holiday -viisumi on erityinen viisumi, jota suomalaiset voivat hakea Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Viisumin turvin voit oleskella ja tehdä töitä yhteensä 12 kuukautta, kun tavallisella turistiviisumilla voit oleskella maassa vain kolme kuukautta. 

Working Holiday -viisumi (WH-viisumi) on niin sanottu multiple entry work visa, mikä tarkoittaa, että viisumin voimassaoloaikana voit poistua ja palata maahan rajattomasti. Erityisviisumin turvin voit siis reissata vaikka vuoden ja pääset matkaan jo kohtuullisella matkakassalla – voit rahoittaa reissailuasi paikan päällä tekemällä pätkätöitä.

Working Holiday -viisumit perustuvat maiden kahdenvälisiin sopimuksiin.

Sivun lopusta voit kastoa Working Holiday -maisemia Australiasta ja Uudesta-Seelannista!

Working Holiday -viisumin periaatteita

Australiassa saman työnantajan palveluksessa voit työskennellä enintään kuusi kuukautta, Uudessa-Seelannissa kolme kuukautta. Australian Working Holiday -viisumin saat helposti KILROYlta. Uuden-Seelannin Working Holiday -viisumi haetaan suoraan maan viranomaisilta.

KILROY tarjoaa myös starttipaketteja molempiin maihin. Paketit on suunniteltu antamaan pehmeän laskun uuteen maahan saapuville. Paketteihin kuuluu alkumajoitus ja alkuun auttaminen byrokratiaviidakossa. Australian starttipaketteja löytyy Sydneyhin, Brisbaneen, Cairnsiin, Melbourneen ja Perthiin

Uuden-Seelannin Working Holiday -starttipaketti on tarjolla Aucklandiin. Kysy lisää starttipaketeista matkamyyjiltämme tai varaa saman tien aika reissun suunnitteluun.

Onko työn hakeminen helppoa?

Kuten muutenkin työnhaussa, hommia saa, kunhan ei ole liian nirso. Apunasi ovat monet työnvälitystoimistot, hostellien ilmoitustaulut, puskaradio ja viidakkorumpu, Internet, kaikki paikalliset sanomalehdet sekä tietysti omat kontaktit.

Working Holiday -viisumilla työskennellessäsi olet oikeutettu vähintään alan minimipalkkaan. Tarvitset myös paikallisen verokortin ja pankkitilin palkanmaksua varten. KILROYn yhteistyökumppanit ympäri Ausseja ja Uuden-Seelannin Aucklandissa auttavat sinua näiden hankinnassa.

Australiaan suunnatessa kannattaa myös tutustua Greyhound-yhtiön bussipassiin, joka on kätevä tapa kulkea ympäri maata. Samasta paikasta löytyy myös Australian Harvest Guide, josta näet mitä poimitaan ja missä - äärettömän kätevä apuväline Working Holidayn suunnitteluun siis. Uudesta-Seelannista löytyy vastaavasti Stray Travelin bussipassi

Vinkkejä Working Holidaylle lähteville:

  • Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa, kuitenkin enintään neljä kuukautta.
  • Muista hankkia kunnon matkavakuutus.

Ensin huvi, sitten työ
Working Holiday -reissulla ei kannata kuluttaa koko vuotta baaritiskin puunaamiseen tai hedelmiä poimien. Suotittelemme vahvasti, että reissaat ympäriinsä ja nautit elämästä. Töitä ehtii tehdä aina siinä välissä. Et elä tehdäksesi töitä, vaan teet töitä elääksesi!

KILROYn Joonakselta voit tiedustella hänen WH-kokemuksistaan Ausseissa. 
 

 

Working Holiday - Australia ja Uusi-Seelanti

Hollantilainen Rob lähti Working Holiday -reissulle Australiaan ja kertoo nyt kokemuksistaan Brisbanessa.

Working Holiday Australia - KILROYn Timo reissussa
Working Holiday -reissussa tehdään oikeita töitä, joissa saattaa myös hieman sottaantua.

Working Holiday Uusi-Seelanti - Lähde KILROYn kautta pitkään reissuun
Tällaisissa maisemissa on helppo rentoutua ja nauttia Working Holiday -osion jälkimmäisestä puoliskosta!

Working Holiday Australia - KILROYn Timo mangofarmilla
Working Holiday -viisumin turvin tehtävät työt voivat olla melkeinpä mitä tahansa. Useimmiten työt vievät sinut kuitenkin hedelmäviljelmille, esim. mangofarmille.

Working Holiday Australia - Työkeikkojen välissä voit vaikka opetella surffamaan!
Australian aallot suorastaan vaativat surffaamaan. Working Holiday -viisumin turvin sinulla on hyvä aika opetella mangon poiminnan lisäksi toinenkin uusi taito: surffaus.

Working Holiday Uusi-Seelanti - Uudesta-Seelannista löytyy vastakohtia
Uudessa-Seelannissa voit puolestaan kivuta vaikka jäätiköille ja rentouttaa mieltä valkoisissa maisemissa.

Working Holiday Australia - Melonifarmilla Darwinissa
Mangojen lisäksi Australiassa Working Holiday -työläisille riittää hommia myös melonifarmeilla. 

Working Holiday Australia - Cairns rannoilla on helppo relata
Upota jalat vaihteeksi mudan sijaan hiekkaan ja lomaile! Sekä Australiasta että Uudesta-Seelannista löytyy monia rantaelämään soveltuvia lomakohteita.

Working Holiday Australia - Lammasfarmi
Ei pelkkiä hedelmiä vaan eläimiä myös! Working Holiday -kokemuksesi saattaa sisältää lammasfarmilla työskentelyä.

Working Holiday Uusi-Seelanti - Lampaita, lampaita ja lisää lampaita!
Uudessa-Seelannissa on n.10 lammasta kutakin asukasta kohden ja lammasfarmareille riittää töitä. Working Holiday -reissussa sinäkin voit päätyä lammasfarmille ansaitsemaan täytettä matkakassaasi!

Working Holiday Australia - Kengurut ja Australia kuuluvat erottomattomasti yhteen
Teitpä töitä ja lomailitpa missä päin Australiaa tahansa, varmista, että Working Holiday -matka-albumissasi on ainakin muutama kuva kenguruista!

Working Holiday Australia - Ayers Rock
Kun vietät maassa pidemmän aikaa, ehdit kiertämään, näkemään ja kokemaan pikapyrähdystä enemmän. Samalla pääset syvemmälle sisään paikalliseen kulttuuriin ja ehdit solmia aitoja ystävyyssuhteita.

 

Haluatko tietää jotakin lisää? Mietityttääkö, minkälaisia töitä on oikein tarjolla? Entäpä asumisasiat? Tai vakuutukset? Ja kaikki se holiday-osa tästä diilistä – mitä sillä oikein kannattaa ja voi tehdä? Kaikkiin näihin on yksinkertainen vastaus: varaa aika ja tule KILROYn reissaavien asiantuntijoiden pakeille kuulemaan kaikki, mitä tarvitset!

Kysyttävää Working Holiday -reissuista?
Varaa aika ja tule juttusille

 

Contact