Working Holiday -viisumi

Working Holiday -viisumi Australiaan tai Uuteen-Seelantiin
Jos olet 18 – 30-vuotias työtä pelkäämätön nuori, autamme sinut alkuun elämäsi reissuun. Working Holiday -kohteina ovat huippusuosionsa säilyttäneet Australia ja Uusi-Seelanti. Reissaa, lomaile ja tienaa kaupan päälle taskurahaa.

Working Holiday -viisumin voimassaoloaika

Viisumin turvin voit oleskella ja tehdä töitä yhteensä 12 kuukautta. Working Holiday -viisumi (WH-viisumi) on niin sanottu multiple entry work visa, mikä tarkoittaa, että viisumin voimassaoloaikana voit poistua ja palata maahan rajattomasti. Tavallisella turistiviisumilla voit oleskella maassa vain kolme kuukautta.

Working Holiday -viisumin periaatteita

Saman työnantajan palveluksessa voit työskennellä enintään kuusi kuukautta Australiassa ja kolme kuukautta Uudessa-Seelannissa. Australian Working Holiday -viisumin saat helposti KILROYlta. Uuden-Seelannin WH-viisumi haetaan suoraan maan viranomaisilta.

KILROY tarjoaa myös starttipaketteja molempiin maihin. Paketit on suunniteltu antamaan pehmeä lasku uuteen maahan saapuville. Paketteihin kuuluu alkumajoitus ja alkuun auttaminen byrokratiaviidakossa suunnistamiseen. Australian starttipaketteja löytyy SydneyynBrisbaneenCairnsiinMelbourneen ja Perthiin.

Uuden-Seelannin Working Holiday -starttipaketti on tarjolla Aucklandiin. Kysy lisää starttipaketeista matkamyyjiltämme tai varaa saman tien aika reissun suunnitteluun.

Onko työn hakeminen helppoa?

Kuten muutenkin työnhaussa, hommia saa, kunhan ei ole liian nirso. Apunasi ovat monet työnvälitystoimistot, hostellien ilmoitustaulut, puskaradio ja viidakkorumpu, Internet, kaikki paikalliset sanomalehdet sekä tietysti omat kontaktit.

Working Holiday -viisumilla työskennellessäsi olet oikeutettu vähintään alan minimipalkkaan. Tarvitset myös paikallisen verokortin ja pankkitilin palkanmaksua varten. KILROYn yhteistyökumppanit ympäri Ausseja ja Uuden-Seelannin Aucklandissa auttavat sinua näiden hankinnassa.

Australiaan suunnatessa kannattaa myös tutustua Greyhound-yhtiön bussipassiin, joka on kätevä tapa kulkea ympäri maata. Samasta paikasta löytyy myös Australian Harvest Guide, josta näet mitä poimitaan ja missä - äärettömän kätevä apuväline Working Holidayn suunnitteluun siis. Uudesta-Seelannista löytyy vastaavasti Stray Travelin bussipassi

Vinkkejä Working Holidaylle lähteville:

  • Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa, kuitenkin enintään neljä kuukautta.
  • Muista hankkia kunnon matkavakuutus.

Working Holiday Australiassa

KILROYn Joonakselta voit tiedustella hänen WH-kokemuksistaan Ausseissa. 

Kunnon kohotus ja rusketuksen parantelu hoituu hyvin ulkotöissä - hedelmiä poimimalla, tai vaikka ranchilla lehmipoikana tai -tyttönä. Ravintoloissa, kahviloissa ja hostelleissa tarvitaan myös usein auttavia käsiä. Asiakkaiden kanssa jutustellessa kielitaitokin karttuu. Ota kuitenkin huomioon Australiassa viranomaisten vaatima anniskelulupa. Monenlaista muutakin työtä on tarjolla, aina sukellusopettajasta siivoojaan asti.

Australiassa on myös töitä koulutetuille ammattilaisille. Erityisesti rakennusalan ammattilaisista, hoitohenkilökunnasta ja IT-neroista on pulaa. Huomaa kuitenkin, että erityisesti hoitotöitä tekeville on tiukemmat viisumivaatimukset.

Ensin huvi, sitten työ

Australiassa ei kannata kuluttaa koko vuotta baaritiskin puunaamiseen tai hedelmiä poimien. Suotittelemme syvästi, että reissaat ympäriinä ja nautit elämästä. Töitä ehtii tehdä aina siinä välissä. Voit aloittaa WH-reissusi vaikka Sydneystä, josta voit jatkaa matkaasi vaikka kohti pohjoista. Seuraava työpaikka saattaa löytyä surffiparatiisin jokapaikanhöylänä, jonka jälkeen huomaatkin keritseväsi lampaita aidolla australialaisella karjatilalla. Cairnsiin saapuessasi oletkin jo vanha konkari ja osaat valita työn, joka ei juuri reissun Holiday-osiota häiritse.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Working Holiday -matkoista
Ota yhteyttä

 

Farmityö Australiassa voi olla likaista, mutta palkitsevaa:

KILROYn Timo Working Holidaylla Australiassa.

Timo mangofarmilla Australiassa, Working Holiday

Working Holiday -viisumilla Australiassa - töitä melonifarmilla Darwinissa, Australiassa

 

Contact