New York

New York - Manhattan ylhäältä nähtynä
 

Matkat New Yorkiin - seikkailu Isossa Omenassa

Voit odottaa ihan mitä tahansa tapahtuvaksi, kun laskeudut maailman ykkössuurkaupungin kuhinaan. New York on vaihtoehtojen kaupunki. Persoonalliset korttelit, puistokonsertit, upeat nähtävyydet ja uskomaton katukulttuuri saavat toivomaan, ettei tarvitsisi nukkua lainkaan. New York sykkii elämää 24h ja voit hyvin tanssia klubikeikoilla aamuun asti jatkaen siitä suoraan shoppailutaivaaseen. New Yorkissa näet ja koet uutta hengästyttävällä tahdilla. Varaa matka New Yorkiin KILROYlta!

New York

Manhattanin kadut ovat täynnä klassisia amerikkalaisia ravintoloita, joissa päivänsä voi aloittaa periamerikkalaisella tavalla täytetyn bagelin, munien, pekonin, makkaroiden tai pannukakkujen muodossa. Aamupalan jälkeen voi hurauttaa metrolla Manhattanin eteläpäähän, jossa muodikkaat liikenaiset ja kiireiset pörssimiehet kävelevät kiihkeää tahtia eteenpäin. Kiiltävät limusiinit ja hodari-kahvikärryt seisovat vierekkäin kadun varsilla.

Muutaman korttelin päästä löytyy Ground Zero, tyhjyyttä ammottava pläntti rakennusten keskellä. Kyseessä on paikka, jossa World Trade Center aikoinaan sijaitsi. Syyskuun 11. päivän muistelu paikalla tuo kylmät väreet selkäpiihin. Monet newyorkilaiset käyvät päivittäin muistelemassa menehtyneitä, joiden nimet ovat näkyvillä suurilla tauluilla.   

"Oh so Soho"!

Jatka vähän kauemmas pohjoiseen, Sohoon ja Greenwich Villageen, jotka ovat rauhallisia, rentoja ja boheemeja kortteleita. Lukuisten kiehtovien pikkuputiikkien lisäksi alueelta löytyy puistoja sekä taiteilija- ja yliopistoympäristöä, kiitos New York Universityn ja monien taidegallerioiden. Täydellinen spotti paikallisen ilmapiirin tarkkailuun löytyy esimerkiksi Prince ja Mercer Streetin kulmassa sijaitsevasta Fanelli's Cafésta.

Cool Lower East Side ja East Village

Kun etsit särmikästä ja viileää fiilistä suuntaa Lower East Siden ja East Villagen kulmille. Alueilta löytyy vaikka millä mitalla siistejä vaate- ja second hand -putiikkeja ja yökerhoja. Musiikkitapahtumat ja kuolematon punk-kulttuuri tuovat näille kortteleille oman tunnelmansa. Alueilla tapahtuu 24/7 jotain, ja kaikki aistisi saavat varmasti kyytiä. Maista taivaallisia ranskanperunoita (siis taivaallisia!) tai asetu kello yhden aikaan yöllä pitkään jonoon, joka odottaa vastustamattomia leivoksia yhdestä Manhattanin monista houkuttelevista leipomoista.

Upper Manhattan

Välkkyvien valomainostaulujen ja jättimäisten ostoskeskusten mielettömyys iskee päin kasvoja Upper Manhattanilla. Vastapainoa tähän hulluuteen saa viettämällä sunnuntaita Central Parkissa, jossa ihmiset rentoutuvat ruohikolla, lenkkeilevät järven ympäri tai pelaavat baseballia. Puistossa hengaaminen on olennainen osa nykkiläistä lifestyleä. Times Squaren lisäksi kannattaa käydä tarkastamassa näköalat Empire State Buildingista.

Aloita päiväsi Central Parkin pohjoisosasta Harlemista. Joka sunnuntai sikäläiset perheet kerääntyvät alueen monien kirkkojen jumalanpalveluksiin, joihin kaikki ovat tervetulleita. Canaan Baptist Church on hieno paikka, jossa ilomielinen gospel raikaa.

Central Parkin itäosa Upper East Side on siisti, muodikas ja kallis osa New Yorkia. Kalliita merkkituotteita löytyvät tästä kaupunginosasta, ja kyllä, myös Sinkkuelämää-sarjan tähdet suorittavat ostoksensa täällä. Hieman etelään päin mennessä saavutaan Fifth Avenuelle, jossa on vaatekauppa Abercrombie & Fitch. Kaupassa on neljä kerrosta, sisustus synkkää ja salaperäistä ja teknomusiikki pauhaa korvissa. Perusnewyorkia.

Brooklyn: luovat ja kuuluisat

Manhattanin toisella puolella, East Riverin yli (kannattaa kävellä Brooklyn Bridgenyli, mahtavat maisemat) on Brooklyn, josta on tullut nuorten ja luovien paikka. Erityisesti Williamsburgin naapurusto säteilee luovuttaa kaikkine gallerioineen, second hand -kauppoineen, baareineen, musiikkitapahtumineen. Tämä on paikka, jossa joko huomaa sisäisen newyorkilaisensa ja käyttäytyy niin kuin paikalliset tai sitten tajuaa, että on hyvä syy miksei asu täällä.

Vaikuttava silta vie sinut toisenlaiseen New Yorkiin. Kannattaa myöskin katsastaa Brooklynin keskusta, erityisesti Smith Street, yksi kotoisimmista kaduista New Yorkissa. Täällä vallitsee todella rento ilmapiiri, mikä luokin hyvän pohjan runsaalle shoppailu-, kahvila- ja ravintolaelämälle. Kokeile Bar Tabacia, jossa saatat nähdä jonkun alueella asustavista tähdistä.

Ja ai niin: New York on myös…

Koripalloa tai jääkiekkoa Madison Square Gardenissa, Guggenheim ja muita maailmanluokan museoita, Staten Islandin lautta ja Vapauden Patsas, loputtomasti keltaisia takseja ja… Haluatko kokea erilaisen New Yorkin matkan? Suunnittele ja lataa oma matkasuunnitelmasi sivustolta I Love New York

Contact