Miami

Pastellisävyinen auringonlasku
 

Matkat Miamiin - pastellinväristä biitsielämää

Miamin hiekkarannoilla osataan nauttia elämästä. Miami yllättää monimuotoisuudellaan. Kuubalaisten korttelissa pääset salsaamaan ja Evergladesin suojelualueella voit tavata alligaattorin.

Miami

Se muodostuu laajasta Greater Miamin alueesta, joka jakautuu pienempiin osiin. Greater Miamin alueella asuu noin 2,1 miljoonaa ihmistä ja kaupunki tarjoaa takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Miami on sekoitus upeita Art Deco -rakennuksia, kulttuurien kirjoa, amerikkalaista urheilullisuutta, upeita hiekkarantoja sekä kiihkeää yöelämää. Miamin lumoon kuuluvat myös ihmiset, jotka haluavat tulla nähdyiksi. Little Havannan lattarirytmit sekä lähialueiden upeat nähtävyydet tarjoavat matkalaiselle puresekeltavaa.

Miamissa ei tarvitse pelätä, etteikö ehtisi shoppailemaan, sillä suurin osa kaupoista on auki iltamyöhään. Kaupunkia voi liioittelematta kutsua shoppailuparatiisiksi: täältä löydät merkkivaatteet, trendipopot ja kaikkea muuta mahdollista.

Puhdasta kaupunkielämää

Miami valittiin hiljattain USA:n puhtaimmaksi kaupungiksi. Syykin on selvä: ilma, meri, kadut, laajat viheralueet sekä kaupungin suurenmoinen kierrätysohjelma antavat vaikutelman, että kaupunki todella on hyvin hoidettu ja siisti. Miami on monella tapaa miellyttävä suurkaupunki, ja siistin ulkokuorensa lisäksi kaupunki tarjoaa sinulle lukemattomia huveja ja paljon tekemistä.

Ilmasto on sopivan lämmin kaikkina vuodenaikoina, tosin kesällä saattaa olla hyvinkin kuumaa ja kosteaa. Kesäaikana, jolloin on myös sadekausi, voimakkaat ukkosmyrskyt riepottelevat Miamia, jolloin fiilis on kuin Karibialla: trooppisen kuuma. Vaikutelma voimistuu entisestään Miamin länsipuolella sijaitsevalla valtavalla Everglades-suoalueella. Täällä seikkailet ainutlaatuisessa luonnossa alligaattoreita bongaten - Everglades on ehdoton vierailukohde kaikille Miamin kävijöille!

Miami Vicen maisemissa

Mahtavan ilmaston lisäksi Miamin erikoisuuksiin kuuluvat ihmiset. He rakastavat aurinkoa ja ihastuttavat ystävällisyydellään. Ei ole liioittelua sanoa, että Miami on käymisen arvoinen jo yksistään ihmisten takia. Erityisesti Miami Beachin alue tarjoaa mielenkiintoista nähtävää, ja se on tietysti biitsihengailun mekka. Ulkoilmakahviloissa on mukavaa hörppiä jäälattea auringossa kylpemisen ohella.

Rannalta meren läheisyydestä löytyy myös toinen hyvin erityinen paikka, jota eivät varsinkaan kasari-sarja Miami Vicen fanit voi ohittaa: pieni ja syrjäinen Jimbo's sijaitsee vastapäätä jättiläismäistä Seaquariumia. Paikka saattaa vaikuttaa ensi näkemältä hiukan suttuiselta, koska silmiin osuu aluksi vain muutama kulunut vaja. Lähempi tutustuminen osoittaa kuitenkin, että vajat muodostavat baarin, jonka tunnelmaa voit verrata jonkinmoiseen trailerileiriin kokkoineen! Paikalliset toivottavat sinut tervetulleeksi kylmän oluen ja savustetun kalan kera. Uniikki Jimbo's on todella kodikas, ja täällä on myös aikoinaan kuvattu otoksia Miami Viceen.

Miamin korttelikierros

Miami on kiehtova etnisen monimuotoisuutensa vuoksi; täältä löydät eläväiset ja värikkäät Kuuban, Argentiinan ja Haitin kaupunginosat. Erityisesti Little Havanna, kuubalaisten kaupunginosa, on kiinnostavaa aluetta. Kaiken huippuna on muodikas Lincoln Road Mall, joka on kävelykatu South Beachilla ja täynnä ostospaikkoja sekä toinen toistaan tyylikkäämpiä miamilaisia. Jo katu itsessään on erittäin hyvää viihdettä. Äläkä unohda yöelämää; täältä löydät loputtomasti glitteriä, glamouria sekä baareja ja yökerhoja, kliseisesti mutta todenmukaisesti sanottuna: joka makuun.

Art Deco -kierroksella

Miamin arkkitehtuuri tarjoaa kauniin sekoituksen kylmistä taivasta hipovista pilvenpiirtäjistä valloittaviin pastellinvärisisiin Art Deco -rakennuksiin. Miamista löytyy muun muassa Yhdysvaltojenkolmanneksi korkein pilvenpiirtäjä. South Beachillä Ocean Driven varrella vallitsee yhtä aikaa sekä tyylikäs että rennon boheemi tunnelma. Art Deco -tyyliä katsellessasi voit vain ihmetellä, kuinka kauniita talot voivat olla! Aloita Art Deco -turneesi Welcome Centeristä (10th Street). Tämä pysyvä näyttely toivottaa sinut tervetulleeksi Art Deco -tyyliin.

Jatka pohjoiseen pitkin värikästä Ocean Avenueta; 12th ja 14th Streetin välissä sijaitsee kolme klassista Art Deco -hotellia: Leslie, Carlyle (tuttu elokuvasta Birdcage - lainahöyhenissä) sekä elegentti Cardozo. Pysähdy seuraavaksi 14th Streetillä Winter Haven Hotellin satumaisilla terasseilla nauttimassa auringosta. Jatka täältä vasemmalle 13th Streetiä kohti Washington Avenueta ja löydät valkoisen Art Deco -korttelin sekä South Beachin ensimmäisen restaurointikohteen. Pysähdy teeman mukaiselle lounaalle 11th Streetin Dineriin, hohtavaan Pullman-autoon. Istu ikkunapaikalle ja ihaile upeasti entisöityä vuoden 1936 Hotel Astoria. Puoli korttelia etelään päin sijaitsee valtava Wolfsonian-designmuseo, jossa kannattaa poiketa kahvilla.

Seuraava stoppi voisi olla 7th Streetillä sijaitseva vuoden 1939 The Hotel, jonka on sisustanut Todd Oldham. Älä missaa upeaa kattotasannetta! Viimeisenä Art Deco -helmenä löydät 9th Streetiltä loputtaman rivistön Art Deco -hotelleja ja voit päättää turneesi nauttimalla lasin martinia yhdessä näistä kaunottarista.

Kun olet ihaillut tarpeeksi Miamin katujen ja rantojen antia, löydät myös kaupungin ulkopuolelta useita muita tutustumisen arvoisia paikkoja. Key Biscaynen saari on yksi huippukohteista. Saaren hienot hiekkarannat tarjoavat rauhaa ja ihmettelemisen aihetta: saarella sijaitsee Venetian Pool (mini-Venetsia) - jättiläisallas solisevine vesiputouksineen ja koralleineen. Altaaseen on rakennettu jopa palmusaari luolineen. Altaassa uiminen on hauskaa puuhaa! Kaiken kaikkiaan Venetia Pool on suuri ja mahtipontinen (kuten monikin asia USA:ssa), mutta samalla myös uskomattoman kaunis ja kiehtova ihmisen käden jälki.

KILROYn reissuvinkki Miamiin

USA:n itärannikolla sijaitsee paljon muitakin kiinnostavia paikkoja Miamin lisäksi. Vuokraa siis auto ja lähde elämäsi road tripille. Päätä matkasi New Yorkiin tai jatka vaikka Bostoniin asti!

Opintomatka Miamiin ja opiskelu USA:ssa

Miami on huikea kokemus taiteista kiinnostuneille: kaupunki pursuaa kuvataiteita ja arkkitehtuuria. Miami soveltuu siis myös eilaisten opintomatkojen areenaksi. Vinkkaa opettajalle, ohjaajalle tai pistä töpinäksi ja ryhdy itse ryhmäjohtajaksi vaikkapa harrasteryhmällesi. Saat tietty kaiken tarvitsemasi avun ja tuen erityisesti ryhmämatkoihin erikoistuneilta reissuasiantuntijoiltamme!

Tai miten olisi pidempi pätkä USA:ssa? Hanki koulutuksen lisäksi sisäpiirin tietoa amerikkalaisuudesta, paranna kielitaitoasi ja ota paikalliskulttuuri omaksesi. Opiskelu Yhdysvalloissa tarjoaa paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia.

Miami - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact