Kalifornia

Hengenpelastajien torni rantsussa
 

Matkat Kaliforniaan - aurinkoa ja rentoa elämää

Kaliforniassa on aurinkoa, merta, rantoja ja rentoja ihmisiä. Osavaltio tarjoaa paljon tekemistä ja nähtävää. Käväise Lake Tahoen seudun hiihtokeskuksissa, surffaa Losin rannoilla ja klubbaile raikkaassa San Franciscossa. Disneyland on hauska paikka aivan kaikille. Varaa matka Kaliforniaan KILROYlta.

Kalifornia

Kalifornian osavaltio sijaitsee Tyynen valtameren rannalla ja rajautuu Oregoniin pohjoisessa, Nevadaan idässä, Arizonaan kaakossa sekä Meksikoon etelässä. Kalifornia on Yhdysvaltojen väkirikkain osavaltio. Sen neljä suurinta kaupunkia ovat Los Angeles, San Diego, San Jose ja San Fransisco. Osavaltiossa on kolme aktiivista tulivuorta, länsirannikon suurin lahti, 420 virkistysjärvialuetta ja maailman korkeimmat puut. Meidän neuvomme: älä jää liian kauaksi aikaa Los Angelesiin. Hengaa sitä vastoin pidempään Santa Cruzissa, San Fransiscossa ja kansallispuistoissa.

Kalifornian luonnonihmeet

Kaliforniassa ei ole pulaa kansallispuistoista. Värikkäät kalliomuodostelmat, vesiputoukset ja kanjonit vaihtelevat puistosta toiseen. Esimerkkeinä Death Valley, Yosemite ja Sequoia. Lähde Yosemiteen ihailemaan hienoja maisemia ja vieraile jenkkilän kuumimmalla luonnontilassa olevalla alueella Death Valleyssa. Sequoia on lähellä 'Kuoleman autiomaata'. Puiston päänähtävyys on jättiläismetsä, jossa pääset todistamaan pilvenpiirtäjän kokoisia puita.

Shoppaileminen Kaliforniassa

Enkelten kaupunki, Los Angeles, on hyvää vastapainoa kaikelle tälle luonnonkauneudelle. Kaamealta tuntuvalla miljoonakaupungilla ei ole pahemmin viehätysvoimaa mutta on se käymisen arvoinen silti. Rikkaat ja kuuluisat shoppailevat ylellisissä liikkeissä Beverly Hillsissä ja Bel-airissa. Rodeo Drive on ehkä maailman kuuluisin ostoskatu. Muovisia naisia, puettuja koiria ja korvaamattomia autoja. Tulet olemaan ihmeissäsi kaikesta näkemästäsi. Venice Beachin kliseiset bikinipukeiset rullaluistelevat naiset ja kehonrakentajat rannalla voivat olla joidenkin mieleen. Jos haluat paeta eurooppalaisemman kulttuurin pariin, mene Santa Monicaan. Sieltä löydät terasseja, katusoittajia sekä eurooppalaisen taiteen keskuksen, Getty Centerin. Getty on muutenkin mukava nähdä sen arkkitehtuurin ja maiseman vuoksi. Vielä viimeisenä vinkkinä: tee retki Universal Studioille ja nappaa kuvia oikeista "staroista" Hollywood Boulevardilla.

Route 101 roadtrip

Jos kyllästyt teennäiseen Los Angelesiin, tee autolla matka rannikkoa pitkin San Fransiscoon ja pysähdy reissun varrella kiinnostaviin paikkoihin. Malibussa voit bongata julkkisten huviloita, Santa Barbarassa aistit espanjalaisia fiiliksiä ja Santa Cruzissa pääset taltuttamaan hurjia aaltoja surffilaudalla. Valtatie 101 pitkin ajaminen on vapauttava kokemus! Ajamalla arki-iltapäivisin, vältät muiden reissaajien ja työmatkalaisten aiheuttamat ruuhkat. KILROY auttaa auton vuokraamisessa.

San Fransisco

Monet eurooppalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi täällä. Kukkais- ja homoparaatit täyttävät kesäisin kadut, kertoen myöskin San Fransiscon liberaaliudesta. Kaupungista huokuu rento fiilis. Friscossa pääset aina bileisiin, etenkin South of Market Streetin ympäristössä. Alueella on paljon baareja ja kahviloita. Käväise samalla San Francisco Museum of Modern Artissa. Turistien suosimat kaapeliautot sekä Fisherman's Wharf kannattaa unohtaa mutta varaa liput Amerikan kuuluisimpaan vankilaan, Alcatraziin. Käynti San Fransiscossa ei ole mitään ilman kävelyä Golden Gate -sillalla. Tarvitaan kuitenkin onnea, että sillalta voi ihailla maisemia ilman sumuverhoa.

Alhaalla etelässä

Jos tämän kaiken jälkeen löytyy vielä aikaa, matkaa ihmeessä eteläiseen San Diegoon. Joitakin sen ykköskohteita ovat Seafront-satama sekä Bilboa Park, josta löydät eläintarhan ja historiallisen puiston. Yöllistä huvittelua etsivien kannattaa suunnata Vanhaan kaupunkiin. San Diegosta on helppo tehdä päivämatka Meksikoon, pahamaineinen Tijuanan rajakaupunki ei todellakaan ole kaukana. Pelottava raja odottaa vain puolen tunnin matkan päässä.

Majoitus Kaliforniassa

Hotellit voivat olla aika tyyriitä, poikkeuksena Vegas. Hostellit, kotimajoitukset ja B&B:t ovat suhteellisen edullisia. Vältä halpoja tienvarsimotelleja, varsinkin jos luulet kärsiväsi torakka-allergiasta. Euroopan hintoihin verrattuna Yhdysvallat on hieman halvempi dollarin heikon kurssin vuoksi. Kysy KILROYlta edullisista majoituksista.

Milloin mennä ja Kalifornian sää

Kaliforniaan voi reissata mihin vuodenaikaan tahansa mutta jos havittelet rusketusta - ilman sitä erotut joukosta - kannattaa matkaan lähteä ennen kesää tai juuri sen jälkeen. Vältä matkustamista kuumina kesäkuukausina heinä- ja elokuussa. Näin et joudu keskelle turistimassoja ja säästät lentolipuissa, asumisessa sekä muissa kustannuksissa.

Kalifornia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact