Florida

Floridan palmut <3
 

Floridan Matkat - aurinkoa ja alligaattoreita

Florida on yksi parhaista reppureissu- ja rantalomakohteista Yhdysvalloissa. Valkeat hiekkarannat, villi bilemeininki ja legendaariset nähtävyydet vetävät matkalaisia Floridan auringon alle ympäri vuoden. Florida sopii niin pienen budjetin matkaajille kuin roadtripilla olevillekin. Osavaltiota näkee kätevimmin vuokra-autolla kierrellen.

Hiekkarantoja ja alligaattoreita

Floridaa mukavasti lämmittävä aurinko ja rento yleisfiilis tuovat matkalaisten virtaa tänne Yhdysvaltojen kauniiseen rantalomakohteeseen kaikkina vuodenaikoina. Valkoiset biitsit ovat rantafiilistelijän taivas. Erityisesti South Beach Miamin lähellä ja Palm Beach vähän pohjoisempana.

Lounais-Miamissa sijaitseva Evergladesin kansallispuisto on tietysti pakko nähdä -kohde. Evergladesissä on valtava subtrooppinen suo, jossa riittää nähtävää ja tekemistä. Tee vaellus- tai pyöräretki Shark Valleyn lähistöllä tai lähde ilmavenelennolle suon yli. Saatat jopa nähdä hurjan näköisiä alligaattoreita luonnollisessa elinympäristössään.

Krokon kidan vahvuutta ei kannata aliarvioida syöttämällä niitä tai kurottelemalla käsiä veden pinnan lähellä, ainakin jos raajasi ovat sinulle arvokkaita. Flamingoja bongataan melkein aina ja myrkyllisiä käärmeitäkin voi nähdä luikertelemassa samoilla alueilla.

Floridan matkat - Everglades

Mikki Hiiri ja NASA

Orlando on Amerikan teemapuistopääkaupunki. Miljoonat vierailijat kerääntyvät alueelle katsomaan Mikki Hiirtä Disney Worldiin tai Tappajavalas-esitystä Sea Lifeen, jossa voi toki tutustua muihinkin merten asukkaisiin. Kohteisiin kannattaa lähteä kokopäiväretkelle ja voit saada alennustakin isommista paketeista, jos suunnitelmissasi on siis kiertää useampia puistoja. Muita mielenkiintoisia teemapuistoja ovat Universal Studios, Island of Adventure, Busch Gardens ja Silver Springs.

Golf-lomille Orlando ja muukin Florida on hyvä kohde, sillä golfkenttiä täällä riittää. Noin tunnin ajomatkan päästä Orlandosta löytyy NASAn laukaisualusta, jolta useimmat amerikkalaiset avaruussukkulat suhahtivat ylös korkeuksiin. NASAn laitteistot ja Kennedyn avaruuskeskus kertovat yhdestä ihmisen suurimmista seikkailuista.

Floridan matkat - pilvenpiirtäjiä

Kuuba-fiiliksiä

Floridassa kohtaat ystävällisiä paikallisia ja rennon ilmapiirin, joka on enemmänkin latinalaisamerikkalainen kuin pohjoisamerikkalainen. Tämä johtuu osittain Kuuban läheisestä sijainnista. Huomattava osa osavaltion asukkaista tulee Kuubasta, ja alueella aistiikin iloisen vaihtelevan uskontojen ja perinteiden sekoituksen.

Miami ja Orlando ovat avainasemassa sekä Floridaan tultaessa että sieltä lähdettäessä. Jos tämä osavaltio on ainoa matkakohteesi Amerikassa, kannattaa harkita lentämistä Orlandoon ja kotiinlähtöä Miamista tai toisinpäin. Voit myös tehdä kiertomatkan ja poiketa Tampan, Jacksonvillen, Tallahasseen ja Pensacolan kaupungeissa. Jos aikasi on rajallinen, keskity osavaltion keski- ja eteläosien tutustumiseen.

Roadtrip vuokra-autolla

Liikkuminen Floridassa on ehdottomasti kätevintä vuokra-autolla. Halvinta on tietysti teltan kanssa reissaaminen, mutta laadukkaita reppureissaajien motellejakin löytyy pitkin Atlantin rannikkoa Miamista Jacksonvilleen. Matkailuauto voi olla hyvä ratkaisu pienelle kaveriporukalle tai perheelle. Se tulee tietenkin kalliimmaksi kuin pelkkä auto, mutta kuljetus ja majoitus hoituvat saman katon alla. Tutustu myös KILROYn roadtrip-ehdotuksiin.

Floridan matkat - Key-saaret

Florida Keys

Ajettaessa etelään päin Miamista päädytään Florida Keysiin. Se on Yhdysvaltojen eteläisin kärki ja käytännöllisesti katsoen vain kapea pienten saarten muodostama jatke, joita yhdistää kaksikaistaiset sillat. Ilmapiiri on täälläkin rento ja paikka kauniin merellinen. Key Westissa järjestetään paljon vaahtobileitä. Majoitusta ja rantoja löytyy mukavasti. Florida on tunnettu myös voimakkaista hurrikaaneista, joiden aika ulottuu kesäkuusta lokakuulle. Jos voimakas tuuli iskee kohdillesi tarkista sääennuste ja toimi uutisten neuvojen mukaan.

Florida - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact