USA

Californian dream - aurinkoa ja pitkiä hiekkarantoja
 

Matkat USA:han - elämysten äärelle

Yhdysvalloissa kaikki on suurta: pilvenpiirtäjät ovat korkeampia ja kansallispuistot jylhempiä. Lähde lenkille Ison Omenan Keskuspuistoon, kuuntele bluesia Harlemin hämyisissä klubeissa, surffaa Havaijilla tai vaella jättiläispunapuiden varjossa. Lähde tutkimusmatkalle mammuttivaltioon ja löydä itseäsi kiehtovat kolkat - varaa matka USA:an KILROYlta.

Yhdysvallat

USA:ssa on enemmän kuin paljon nähtävää ja koettavaa, minkä vuoksi valtavan kokoisessa maassa viettää helposti pidempiäkin aikoja. Suurkaupungeissa on aivan omanlainen tunnelmansa. Seattle ja Boston hämmentävät eurooppalaisella tunnelmallaan ja San Francisco on puolestaan yllättävän raikas suurkaupunki meren äärellä. Katujen hot dog -kojuilla käy suhina, ja reissaaja unohtuu helposti katselemaan ohikiitäviä ihmisiä ennen näyttelyihin ja korttelikierroksille jatkamista.

Patikoijan paratiisi

Maan lukuisat vehreät luonnonpuistot tarjoavat ulkoilmaelämää ja kunnon vaellusretkiä arvostavalle patikoijalle reittejä huimissa maisemissa. Muistakin urheilu- ja seikkailulajeista kiinnostuneille on tekemistä riittämiin. Esimerkiksi Sierra Nevadan Tahoella huimapäisinkin skimbaaja saa haastetta kerrakseen, ja Alaskassa kalamiehille on erinomaiset apajat. Tosin lohien noustessa kutemaan, saattavat karhut tehdä kalastusreissuista liiankin jännittäviä. USA on valtavan suuri maa, eikä millään muulla maalla ole yhtä monipuolista maisemaa, joka vaihtelee rannikon rosoisuudesta loputtomiin hiekkarantoihin, aavikoituneen preerian kukkuloista lumihuippuisiin alppimaisemiin ja massiivisiin ikimetsiin.

Vuokraa auto nähdäksesi mahdollisimman paljon

Jos reissuaikaa on pari viikkoa, kannattaa rajata vaihtoehdot ja keskittyä yhteen alueeseen. Jos aikaa on kuitenkin yllin kyllin, on rannikolta toiselle ulottuva road trip vuokra-autolla todella hyvä idea. Tartu haasteeseen ja katso, miltä pitkien teiden ja pikkuisten dinerien USA näyttää ratin takaa. Vuokraamalla auton pääset takuulla juuri niihin kohteisiin, jotka haluat itse nähdä. Ja mikä parasta, aikataulusta ei täydy stressata juuri lainkaan. Monissa kaupungeissa ei ole lainkaan toimivaa julkista liikennettä, jolloin auton vuokraaminen on ainoa vaihtoehto päästä paikasta toiseen.

USA:n kansallispuistot

Lukuisat kansallispuistot ovat amerikkalaisten ylpeyden aihe. Nämä luonnonihmeet ovat Yhdysvaltojen suosituimpia matkakohteita. Jos joskus on käynyt yhdessä, tietää kyllä miksi. Yellowstonen, Yosemiten ja Grand Canyonin lisäksi upeita kansallispuistoja ovat Everglades Floridassa, punapuumetsät Kaliforniassa sekä Atlantin merenrannat Acadiassa ja Cape Codissa.

Milloin mennä USA:han

Yhdysvalloissa riittää näkemistä jokaisena vuodenaikana, vaikka ulkoilma-aktiviteetit ovatkin rajoitettuja talvikuukausina (paitsi tietenkin laskettelu). Kesällä turisteja on enemmän ja hinnat ovat korkeammat, joten kannattaa lähteä matkaan kevät- tai syysaikaan.  Suurkaupungeissa, kuten New Yorkissa, pääkaupungissa Washington DC:ssä tai Los Angelesissa voi vierailla minä vuodenaikana tahansa, koska kaupungeissa tapahtuu jatkuvasti niin paljon kaikenlaista kiinnostavaa. Ostoskeskukset ja outlet-liikkeet ovat auki vuoden ympäri. Florida on lämmin ja aurinkoinen suurimman osan talvesta. Jos etsii jotain todella erilaista kuin mannermaa, kannattaa suunnata Havaijille tai Alaskan villiin luontoon.

Contact