Meksiko

Inkojen pyramidit ihmetyttävät tänäkin päivänä.
 

Matkat Meksikoon - chilipähkinöiden maahan

¡Viva Mexico! Meksikon omaleimainen kulttuuri, herkulliset ruuat, kanjoni- ja vuorimaisemat sekä upeat hiekkarannat kaloja kuhisevine koralliriuttoineen ovat upea reissukokemus. Varaa matka Meksikoon KILROYlta!

Meksiko - uuden ja vanhan väriloistoa

Kaikki tuntevat meksikolaisen mariachi-musiikin, sombrero-hatut, herkulliset ruuat ja tequilan, mutta suuressa maassa on paljon muutakin: lumihuippuisia vuoria, aavaa aavikkoa, moderneja suurkaupunkeja, omaleimaisia siirtomaa-ajan kyliä ja mahtavia rantoja kaloja kuhisevine riuttoineen.

Meksikolaiset vaalivat vapaa-aikaa ystävien ja perheen kanssa rankan työnteon ohella. Vierasta kohdellaan lämmöllä ja minne menetkin, koet olevasi tervetullut. Maistele paikallisten kanssa tequilaa parempaa pulqueta ja ennen kaikkea syö hyvin

Löhöiletkö lomasi hiekkarannoilla, tutustutko mystisiin ja ikivanhoihin olmeekkien ja atsteekkien intiaanikulttuureihin, vai vetävätkö kenties luonnonpuistot upeine vuorineen ja aavikoineen sydäntäsi puoleensa? Miten valitsetkaan, pidät varmasti Meksikosta.

Meksikon hiekkarannat

Meksiko on rantahirmujen mekka, sillä hienoa rantaviivaa ja koskemattomia biitsejä, kuten Zipolite ja Puerto Escondido, on kilometrikaupalla. Cancun, Cozumel ja Playa del Carmen ovat tunnetumpia turistirantakohteita ja ne sijaitsevat Riviera Mayalla. Tyynenmeren rannikolta löytyvät hienot Mazatlanin, Manzanillon, Ixtapanin ja Puerto Vallartan rantalomakohteet.

Meksikon Karibian puolella sijaitseva Isla Mujeres on kaunis trooppinen saari, jonne mayat rakensivat hedelmällisyyden jumalan Ixchelin temppelin. Nykyisin melko turistoitunut saari upeine hiekkarantoineen ja koralliriuttoineen tuli 70-luvulla tunnetuksi ainutlaatuisista sukellusvesistään, kun Jacques Cousteau kuvasi hailuolien elämää.

Reissu Yucatánille on oivallinen yhdistelmä kiireetöntä rantaelämää, maya-kulttuuria, pilvettömiä päiviä ja sukeltamista kalojen valtakuntaan. Sukellusolosuhteet ovat huippuluokkaa.

Muinaiset kulttuurit

Meksiko ja Väli-Amerikkaovat ikivanhan mayaojen korkeakulttuurin synnyinsijoja. Missä päin Meksikoa oletkin, pyramidit ja arvoitukselliset temppelien jäännökset ovat lähelläsi. Kiipeä korkealle maya-temppelin huipulle katsomaan, auringon nousua ja sademetsä heräämistä henkiin. Arkeologisilla löydöspaikoilla kannattaa ehdottomasti käydä Meksikon reissun aikana.

Aktiivireissaajalle

Seikkailuhenkinen ei todellakaan tylsisty Meksikossa. Vaeltaminen karuilla aavikoilla, kanjoneissa ja lumihuippuisten tulivuorten maisemissa on takuulla hieno kokemus. Koralliriutat kuhisevat merenalaista elämää. Jos et ole aiemmin sukeltanut, Meksiko on oivallinen paikka käydä kurssi ja tutustua pinnanalaisiin maisemiin.

Surffaajalla on 1 500 kilometriä rantaviivaa täydellisten aaltojen etsimiseen. Puerto Escondido on yksi tunnetuimmista surffauskohteista. Meloja puolestaan suuntaa jokisuistoihin ja merelle.

Hablas español?

Monet reissaajat käyttävät osan pidemmästä matka-ajastaan espanjan taitojensa kohentamiseen edullisilla kielikoulujen kursseilla. Si? Todellakin! Kurssit eivät ole mitään puisevaa pakertamista.

Liikkuminen Meksikossa

Meksikossa liikut näppärimmin busseilla ja pidempiä välimatkoja voi tietysti lentääkin.

Neljä kertaa USA:n Grand kanjonia suuremman Kuparikanjonin halki kulkeva 650 kilometriä pitkä junarata on ehdottomasti koettava. Muitakin junayhteyksiä on, mutta usein junat ovat ränsistyneitä raakkeja ja kaiken kukkuraksi kalliita. Ne eivät myöskään kulje säännöllisesti.

Bussiverkosto kattaa kaikki tärkeimmät kaupungit ja kylät. Aikataulut löydät merkittävimpien kaupunkien tärkeimmistä bussiterminaaleista.

Vaikka Meksikossa kulkeminen on melko turvallista, México Cityssa ja muissa suuremmissa kaupungeissa kannattaa välttää yksin liikkumista.

Contact