Fidzi

Matka Fidzille - Nauti paratiisin tarjonnasta
 

Matka Fidzille - Bula bula!

Fidzi on Tyynen valtameren helmi, trooppinen 333 saarta käsittävä paratiisi. Fidzillä sinut lumoaa maaginen luonnonkaunis maisema sekä seikkailujen ja aktiviteettien runsas kirjo. Löydä unelmiesi uimarannat, kokeile aitoa benji-hyppyä, sukella kristallinkirkkaissa vesissä ja tutustu valloittavaan paikalliseen kulttuuriin. Varaa matka Fidzille KILROYlta!

Fidzin matka alkaa Viti Levun saarelta

Fidziin tutustuminen on hyvä aloittaa Viti Levusta, sillä tällä saarella sijaitsevaan Nadiin saapuvat useimmat kansainväliset lennot. Viti Levu on saarista suurin ja sitä pääsee kiertämään vaivattomasti bussilla. Saaren pohjoisosassa on rannan tuntumassa pieni Nananu-i-Ran saari, jossa pääsee rantaelämän makuun.

Viti Levun etelärannikko on kokonaisuudessaan tutustumisen arvoinen, erityisesti Coral Coastin upeat rannat houkuttelevat sukeltamaan ja snorklaamaan. Vuoristossa paikallisten kulttuuriin ja tapoihin tutustuu parhaiten. Itärannikolla puolestaan on pääkaupunki Suva, jossa voi seurata tämän entisen ihmissyöjäkansan leppoisaa meininkiä. Suvassa voi vilkaista lisäksi katedraaleja, museoita ja Albert-puistoa.

Matka Fidzille - Snorklaa Fidzin kirkkaissa vesissä

Snorklaa ja sukella Fidzin Yasawa-saarilla

Parhaiten Fidzin paratiisisaariin voi tutustua erilaisilla laivamatkoilla. Yasawa-saariryhmän pikkusaariin pääsee mukavasti Nadista laivalla, johon voi ostaa esimerkiksi "hop on hop off" -venepassin ja kiertää vaikka kaikki saaret. Yasawan saaristossa voit kuvitella olevasi kuin Tom Hanks Cast Away - Tuuliajolla -elokuvassa, joka kuvattiin juuri näillä saarilla.

Fidzin vedenalainen maailma on suorastaan maaginen, joten PADI Open Water -sukelluskurssin suorittaminen yhdessä maailman upeimmista "akvaarioista" jää taatusti mieleen. Hanki itsellesi huippukokemuksia Fidzin vesissä, jossa ohitsesi lipuvat hait ja sateenkaaren kaikissa väreissä hehkuvat kalaparvet. Yasawa-saarilla snorklaajatkaan eivät pety. Kokeneemmat sukeltajat voivat puolestaan suunnata Kadavun saarelle, jota ympäröi rikas koralliriutta. Kysy reissaamisen asiantuntijoiltamme lisää sukeltamisesta Fidzin upeissa vesissä.

Matka Fidzille - Maista paikallista perinnejuomaa, kavaa

Kiireettömyyttä ja kavaa Fidzillä

Yksi Fidzin kummajaisista on kava, jota ei voi olla maistamatta. Se on pippurikasvin juuresta valmistettu jauhe, joka "pestään" veteen. Tämä kuravettä muistuttava juoma on yleistä koko Tyynenmeren alueella ja se on erityisen tärkeä fidziläisessä kulttuurissa. Kavalla on tärkeä kulttuurinen ja rituaalinen merkitys: se on osa vanhaa uskontoa ja jumalten palvontaa. Kava on myös keskeisessä asemassa fidziläisten sosiaalisessa elämässä.

Fidziläiset nuattivat kiireettömistä kava-hetkistään eivätkä hemuutenkaan juuri pidä kiirettä. Laiskan leppoisa elämäntapa on sisäänkirjoitettu saarelaisten elämään. Vaarana onkin, että tämä rento fiilis ja jatkuva laiskottelu tarttuvat myös matkailijaan..!


Milloin tehdä matka Fidzille?

Matka Fidzille kannattaa ajoittaa kuivakauteen, joka ulottuu toukokuulta lokakuuhun. Muutoin kannattaa kuunnella säätiedotuksia, sillä trooppiset syklonit eli pyörremyrskyt pyörivät marraskuusta huhtikuuhun.

Fidzi kohteena matkalla maailman ympäri

Fidzi on helppo yhdistää matkaan maailman ympäri. KILROYlla on tarjota valmiiksi räätälöityjä matkoja maailman ympäri, jotka kulkevat Fidzin kautta. Voit myös halutessasi  suunnitella oman maailmanympärimatkan joka kulkee Fidzin ja Havaijin kautta.

Ai niin, bula trakoittaa moi!

Contact