Australia

Matka Australiaan on kokemus, joka opettaa ottamaan rennosti!
 

Matka Australiaan - seikkailijoiden suosikkiin

Matka Australiaan pistä sukat pyörimään! Australia on reppureissaajan pelikenttä: helppoa reissaamista ja hyvää seuraa huikeissa maisemissa. Australiassa voit myös kartuttaa matkakassaa työskentelemällä Working Holiday -viisumin turvin. Australia on ISO, joten suunnittele matkasi hyvin, niin saat reissustasi mahdollisimman paljon irti.

 

Australia, Down Under, Oz, Aussila...

Australia, eli tuttavallisesti Down Under, houkuttelee reppumatkaajia – eikä ihme! Upeita maisemia, letkeää menoa, ystävällisiä ihmisiä ja tolkuttomasti aktiviteettivaihtoehtoja. Matka Australiaan on kaikkea mitä kuvitella saattaa, ja vielä paljon muuta!

Matka Australian ikonisiin maisemiin täyttää kaikki odotukset!

Matka Australiaan - Matka mahdollisuuksien maahan

Australialaiset elelelevät omaa letkeää elämäänsä, josta kannattaa lähteä reissajankin nauttimaan. Aussien pinta-ala peittoaa Euroopan mennen tullen, joten kun suunnittelet matkaa Australiaan, muista että siirtyminen paikasta toiseen vie paljon aikaa.

Vesillä Australiassa

Australian matkalla ei voi reissata ilman, että kokeilisi surffilaudalla tasapainoilua ainakin kerran. Surffaus on yksi aussien suosituimmista lajeista. Etenkin Australian itärannikko on täynnä mahtavia surffipaikkoja. Etkö ole koskaan surffannut? Nou hätä! Aloita tutustumalla surffikursseihin.

Matka Australiaan tarkoittaa surffilaudalle nousua!

Sukeltaminen onnistuu puolestaan parhaiten Cairnsissa, jossa voit suorittaa PADIn Open Water Diver ja Advanced Open Water Diver -sukellussertifikaatit. Tai jos pysyttelet mielummin pinnan yläpuolella lähde seilaamaan purjehdusmatkoille – tosin purjehtiessakin pysähdytään välillä uimaan ja snorklaamaan, joten kastut joka tapauksessa! 

Reissukohteita Australiassa

Itärannikko on hyvä paikka aloittaa, sillä sieltä löytyvät kaikki suurimmat kiinnostuksen kohteet, mutta muista tutustua muuhunkin. Australian itärannikko on reppureissaajien valtaama baana ja Sydney - Cairns -väli käy kuumana. Tuhannen kilometrin varrelle mahtuu pitkiä, autioita, surffaukseen täydellisesti sopivia rantoja, villejä biletyskaupunkeja sekä henkeäsalpaavia maisemia.

Luontoäiti on pistänyt parastaan muun muassa supersuositulla Whitsundaysilla ja maailmankuululla Isolla valliriutalla. Suosittu tapa kiertää itärannikkoa on pienissä kansainvälisissä ryhmissä. Mikäs sen parempaa kuin nauttia auringosta ja hyvästä meiningistä aamusta iltaan.

Australian matkalta voi odottaa kohtaamisia koalien kanssa!

Australian matkalla kannattaa kokea pohjoisen tropiikki idän eksotiikan vastapainoksi. Erityisesti Darwinista pääsee huimiin sademetsäseikkailuihin. Mystistä Australiaa voi etsiä maan keskiosasta, jossa sijaitsee maailman suurin kivimonoliitti, vuosisatoja vanha Uluru, länkkärinimeltään Ayers Rock.

Länsirannikolta kerrotaan löytyvän sitä aidointa aussimeininkiä. Australia hurmaa kaikissa ilmansuunnissa, joten reissaajan valintoja vaikeuttavat vielä maan eteläosat, jotka olisi mukava mahduttaa reissusuunnitelmaan. Eristäytyneen Tasmanian lisäksi on mainittava Melbourne sekä eteläkärjen rannikolla mutkitteleva Great Ocean Road. Voi olla että Australian matka kestää kuukauden tai pari kauemmin, mitä olit alunperin suunnitellut...

Matkustaminen Australiassa

Koska Australiaan ei kannata lähteä lyhyeksi aikaa, paras tapa kokea maa on vuokrata auto tai ostamalla bussipassi. Yksin matkustavalle bussipassi on ehdottomasti halvin ja joustavin vaihtoehto. Myös Working Holidaylle lähtevät suosivat bussipassia. Pariskuntien ja kavereiden on helppo vuokrata auto. Vuokraus- ja palautuspisteitä on paljon eikä mikään voita omalla autolla kulkemisen vapautta. Road trip Australiassa on autonvuokraajille helppo tapa nähdä kaikki, mitä ikinä haluatkin nähdä Australian matkallasi.

Lykkää paluuta Australian matkalta vuodella tai parilla :)

Asuisitko Ausseissa ehkä pitempäänkin?

Down Under on käsite, jonka ymmärtää vasta sinne päästyään. Maanosan eurooppalaisuus saattaa yllättää, mutta ausseilla on oma erityisen rento ote elämään. Aussit viihtyvät ulkoilmassa, mikä ilmenee hauskimmin lukuisissa kemuissa niin biitseillä kuin puistoissakin. Australiassa kulinaristi ei häviä extreme-kokemuksien tavoittelijalle, siitä pitävät huolen maan viinit, oluet ja monipuolinen ruoka.

Todelliseen aussielämään pääset kiinni viipymällä täällä vähän pidempään ja työskentelemällä paikallisten kanssa, mikä on mahdollista Working Holiday -viisumilla.

Matkaa suunnittelevien kannattaa harkita KILROYn starttipaketteja, joilla pääsee hyvin kiinni uuteen maahan. Alkaako tästä sinun matka Australiaan!

Lähde Working Holidaylle Australiaan!
Lue lisää

Australian slangisanaston pieni oppimäärä

Ant's pants = Huippumuotia tai itsestään liikoja luuleva henkilö
Aussie, Ozzie = Englannin kielen sanasta "Australian", kuvaa usein kaikkea australialaista, myös valuuttaa
Bunyip = Myyttinen Outback-erämäässä elävä otus
Bush = Kaikki mikä ei ole kaupunkia
Cactus = Kuollut, rikki, kaikki mikä ei toimi
Cozzie = Uimapuku
Deadset = Totuus
Drum = Vihje, vinkki, informaatio
Fair suck of the sav! = Huudahdus, joka kuvaa jotain upeaa ja mahtavaa ja uskomattoman hienoa
Joey = Kenguruvauva
Lob, lob in = Käväistä tervehtimässä jotakuta, piipahtaa käymään
Moolah = Raha
Mozzie = Hyttynen
Oz = Australia
Pash = Pitkä, intohimoinen suudelma
Pashing on = Suudella pitkään
Rip snorter = Upea, mahtava, huikea
Seppo = Amerikkalainen henkilö
Snag = Makkara
Togs = Uimapuku
Wog = flunssa, etenkin miesflunssan tapaiset sairaudet

KILROYn reissuvinkit Australiaan

Haluatko kokea täysillä matkanteon vapauden? Kannattaa vuokrata matkailuauto, campervan, jolla pääset kaikkiin niihin paikkoihin, minne haluatkin helposti, kun majapaikka kulkee mukana. Campervanissa on kätevästi keittiö ja makuutilat, joten se on myös halpa tapa matkata pitempäänkin ympäri tätä mieletöntä mannerta.

Matka Australiaan on elämäsi reissu!

Contact