Australia

Ausseissa on paljon letkeitä ihmisiä ja upeita rantoja.
 

Matkat Australiaan - seikkailijoiden suosikkiin

Australia on reppureissaajan suosituin pelikenttä. Manner mahdollistaa helpon reissaamisen huikeissa maisemissa ja muita matkalaisia tapaa taatusti paljon. Australiassa voit myös kartuttaa matkakassaa työskentelemällä Working Holiday -viisumin turvin. Australia on ISO, joten suunnittele matkasi hyvin, niin saat reissustasi mahdollisimman paljon irti. Varaa lennot Australiaan KILROYlta.

 

Australia, Down Under, Oz, Aussila...

Australia, eli tuttavallisesti Down Under, houkuttelee reppumatkaajia huikeita määriä. Pyörivää oravaa leikkiessä voi kriminalisointi alkaa kiehtoa, etenkin jos haaveilee Australian auringon alle karkotuksesta. Ensimmäiset eurooppalaiset Ausseissa olivatkin karkotettuja brittiläisiä rangaistusvankeja.

Australia on mahdollisuuksien maa

Australia elelee omaa letkeää elämäänsä mantereella, jonka monimuotoisuus on uskomatonta. Monipuolisuus näkyy luonnossa, eläimissä, aktiviteettimahdollisuuksissa, matkakohteissa, nähtävyyksissä, ihmisissä ja surffirannoissa. Aussien pinta-ala peittoaa Euroopan mennen tullen, joten matkaajan on hyvä tiedostaa, että siirtyminen paikasta toiseen vie paljon aikaa.

Vesillä Australiassa

Australiassa ei voi reissata ilman, että kokeilisi surffilaudalla tasapainoilua ainakin kerran. Surffaus on yksi aussien suosituimmista lajeista. Etenkin Australian itärannikko on täynnä mahtavia surffipaikkoja. Etkö ole koskaan surffannut? Aloita tutustumalla itärannikon surffikursseihin. Sukeltaminen onnistuu puolestaan parhaiten Cairnsissa, jossa kauttamme voit suorittaa PADIn Open Water Diver ja Advanced Open Water Diver -sukelluskurssit. Tai jos pysyttelet mielummin pinnan yläpuolella lähde seilaamaan purjehdusmatkoille – tosin purjehtiessakin pysähdytään välillä uimaan ja snorklaamaan, joten kastut joka tapauksessa! 

Surffikurssit Australiassa KILROYlta.

Matkakohteita Australiassa

Itärannikko on hyvä paikka aloittaa, sillä sieltä löytyvät kaikki suurimmat kiinnostuksen kohteet, mutta muista tutustua muuhunkin. Australian itärannikko on reppureissaajien valtaama baana ja Sydney - Cairns -väli käy kuumana. Tuhannen kilometrin varrelle mahtuu pitkiä, autioita, surffaukseen täydellisesti sopivia rantoja, villejä biletyskaupunkeja sekä henkeäsalpaavia maisemia.

Luontoäiti on pistänyt parastaan muun muassa supersuositulla Whitsundaysilla ja maailmankuululla Isolla valliriutalla. Suosittu tapa kiertää esimerkiksi itärannikkoa on pienissä kansainvälisissä ryhmissä. Mikäs sen parempaa kuin nauttia auringosta ja hyvästä meiningistä aamusta iltaan, heräämisestä nuotion äärelle.

Idän eksotiikan vastapainona kannattaa kokea pohjoisen tropiikki. Erityisesti Darwinista pääsee huimiin sademetsäseikkailuihin. Mystisintä Australiaa voi etsiä maan keskiosasta, jossa sijaitsee maailman suurin kivimonoliitti, vuosisatoja vanha Uluru, länkkärinimeltään Ayers Rock.

Länsirannikolta kerrotaan löytyvän sitä aidointa aussimeininkiä. Australia hurmaa kaikissa ilmansuunnissa, joten reissaajan valintoja vaikeuttavat vielä maan eteläosat, jotka olisi mukava mahduttaa reissusuunnitelmaan. Eristäytyneen Tasmanian lisäksi on mainittava Melbourne sekä eteläkärjen rannikolla mutkitteleva Great Ocean Road.

Matkustaminen Australiassa

Koska Australiaan ei kannata lähteä lyhyeksi aikaa, paras tapa kokea maa on vuokrata auto tai ostamalla bussipassi. Yksin matkustavalle bussipassi on ehdottomasti halvin ja joustavin vaihtoehto. Myös Working Holidaylle lähtevät suosivat bussipassia. Pariskuntien ja kavereiden on helppo vuokrata auto. Vuokraus- ja palautuspisteitä on paljon eikä mikään voita omalla autolla kulkemisen vapautta. Road trip Australiassa on autonvuokraajille helppo tapa nähdä kaikkia itseä kiinnostavat paikat.

Asuisitko Ausseissa ehkä pitempäänkin?

Down Under on käsite, jonka ymmärtää vasta sinne päästyään. Maanosan eurooppalaisuus saattaa yllättää, mutta ausseilla on oma erityisen rento ote elämään. Aussit viihtyvät ulkoilmassa, mikä ilmenee hauskimmin lukuisissa kemuissa niin biitseillä kuin puistoissakin. Australiassa kulinaristi ei häviä extreme-kokemuksien tavoittelijalle, siitä pitävät maan viinit, oluet ja monipuolinen ruoka huolen.

Todelliseen aussielämään pääset kiinni viipymällä täällä vähän pidempään ja työskentelemällä paikallisten kanssa, mikä on mahdollista Working Holiday -viisumilla.

Matkaa suunnittelevien kannattaa harkita KILROYn starttipaketteja, joilla pääsee hyvin kiinni uuteen maahan.

Lähde Working Holidaylle Australiaan!
Lue lisää

Australian slangisanaston pieni oppimäärä

Ant's pants = Huippumuotia tai itsestään liikoja luuleva henkilö.
Aussie, Ozzie = Englannin kielen sanasta "Australian", kuvaa usein kaikkea australialaista, myös valuuttaa.
Bunyip = Myyttinen Outback-erämäässä elävä otus.
Bush = Kaikki mikä ei ole kaupunkia.
Cactus = Kuollut, rikki, kaikki mikä ei toimi.
Cozzie = Uimapuku.
Deadset = Totuus.
Drum = Vihje, vinkki, informaatio.
Fair suck of the sav! = Huudahdus, joka kuvaa jotain upeaa ja mahtavaa ja uskomattoman hienoa.
Joey = Kenguruvauva.
Lob, lob in = Käväistä tervehtimässä jotakuta, piipahtaa käymään.
Moolah = Raha.
Mozzie = Itikka.
Oz = Australia.
Pash = Pitkä, intohimoinen suudelma.
Pashing on = Suudella pitkään.
Rip snorter = Upea, mahtava, huikea.
Seppo = Amerikkalainen henkilö.
Snag = Makkara.
Togs = Uimapuku.
Wog = flunssa, etenkin miesflunssan tapaiset sairaudet.

KILROYn reissuvinkit Australiaan

Haluatko kokea täysillä matkanteon vapauden? Kannattaa vuokrata matkailuauto, campervan, jolla pääset kaikkiin niihin paikkoihin, minne haluatkin helposti, kun majapaikka kulkee mukana. Campervanissa on kätevästi keittiö ja makuutilat, joten se on myös halpa tapa matkata pitempäänkin ympäri tätä mieletöntä mannerta.

Kaikki KILROYn matkamyyjät ovat Aussie Specialisteja

Contact