Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Maan perinteinen puoli
 

Matkat Arabiemiraatteihin - vauraaseen aavikkokeitaaseen

Arabiemiirikunnat, eli YAE, sulkee sisäänsä kiehtovan kulttuurien, uskontojen, makujen ja mausteiden kirjon. Aavikon auringon alla on monia luksushotelleja, keinosaaria ja hiekkarantoja. Varaa matka Arabiemiraatteihin KILROYlta!

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat (YAE) sijaitsee autiomaassa Arabian niemimaalla, Omanin ja Saudi-Arabian välissä. Valtio koostuu kaikkiaan seitsemästä emiirikunnasta: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain ja Fujairah. Kaikista suurin emiraatti Abu Dhabi toimii pääkaupunkina.

YAE on valtiona rikas kuin Roope Ankka, kiitos öljyn, maakaasun ja kasvavan turismin. Maassa on valtava määrä siirtotyöläisiä, mikä on johtanut eriskummalliseen sukupuolijakaumaan: naisia on tasan puolet vähemmän kuin miehiä, ja se myös näkyy katukuvassa. Siirtolaisia ylipäätään on lähes 80%:a koko valtion väestöstä, mistä voi päätellä kulttuurien kirjon laajuuden.

Valtion talouskasvu on yksi maailman nopeimmista. Mustan kullan vaikutukset näkyvät uskomattomina rakennusprojekteina, joissa mikään ei ole mahdotonta: sisälaskettelukeskus keskellä polttavaa aavikkoa, palmun muotoon tehdyt yksityissaaret, The World, Dubai Land ja monet ihmeelliset pilvenpiirtäjät saavat kyllä ihmettelemään. Yli 90%:a koko valtiosta on urbaania, vain harvat asuvat pienemmissä aavikkokylissä. Elinkustannukset ovat melko korkeat, ja paikalliset elävät upeasti.

Luksushotellien suhteen Arabiemiirikunnat on oikea keidas. Matkalaisen on oltava varoissaan, sillä halvempia hotelleja ei montaa ole, vaikka kansainväliset hotelliketjut ovatkin alkaneet satsata myös näiden rakentamiseen.

Dubai ja Abu Dhabi

Dubai ja Abu Dhabi ovat emiraateista vilkkaimmat. Matkustaessasi näihin löydät loisteliaita hotelleja, mielikuvituksekkaita ostoskeskuksia ja kulttuuritapahtumia. Kosmopoliittinen Dubai on Persianlahden vauras liikekeskus, joka on myös šeikki Muhammedin visio ultramodernista luksuskaupungista. Dubain mielikuvitukselliset rakennusluomukset ja keinotekoiset saaret on rakennettu köyhän siirtotyövoiman käsin. Matkalainen hämmentyy jo katsellessaan pelkästään kartalta Dubain epätodellista palmunmuotoon tehtyä saariryhmää; aivan kuin kyseessä olisi Liisan ihmemaa. Arkkitehtuurista kiinnostuneelle Dubain huippumodernit rakennukset ovat kiinnostavaa katseltavaa.

Hyviä rantakohteita on riittämiin. Fujairahissa voit sukeltaa ja snorklata kalojen maailmaan. Omaninlahden vedet ovat viileämmät Persianlahteen verrattuna, mikä tuntuu taivaan lahjalta kuumassa ilmastossa. Turisteille järjestetään myös aavikon halki kulkevia jeeppisafareita. Silmä lepää valtavia dyynejä katsellen ja pääset uimaan vilvoittavaan veteen Hattalla. Upeita golfkenttiä löytyy myös.

Milloin mennä ja sää

Kesäaikaan on kuumaa kuin kattilassa. Jos et halua sukkuloida jääkylmiksi ilmastoitujen rakennusten välillä, kannattaa matkata myöhemmin syksyllä tai talvella.

KILROYn reissuvinkit

Arabiemiraateissa on ankara alkoholipolitiikka. Ilojuomia saa ostaa ja nauttia vain hotellien porttien sisäpuolella, ja Sharjah on kokonaan kuivaa aluetta. Vaikka ihmiset ovat avoimia ja melko liberaaleja, matkalaisen oletetaan kunnioittavan muslimien tapoja ja naisia.

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact