Damaskos

Umayyadin moskeija Damaskoksessa
 
Saarihyppelyt ympäri maailmaa. Matkat maailman ympäri KILROYlta.

Aktiivimatkatapahtuma Turussa

23. huhtikuu 2014 Turku
Saarihyppely - miten lumoava ajatus. Kulkea rauhassa meriteitse paratiisisaarelta toiselle vailla huolen häivää. Tule mukaan kuulemaan miten voit haaveesi toteuttaa!
Lue lisää

Matkat Damaskokseen - Syyrian syleilyssä

Matka Syyrian hurmaavaan ja ystävälliseen pääkaupunkiin Damaskokseen on ihanteellinen tapa tutustua Lähi-itään. Täältä löydät monet marketit, basaarit, arkkitehtuurin ihmeet ja upeat puutarhat. Syyrialaiset ovat hyvin vieraanvaraisia ja ystävällisiä, joten ainakin puitteiden puolesta matka Damaskokseen onnistuu aina.

Damaskos

Matka Damaskokseen on matka yhteen Lähi-idän kiehtovimmista kaupungeista. Heittäydy suin päin paikalliseen menoon maistellen paikallisen keittiön aarteita. Damaskoksen matkan yhtenä kohokohtana ovat kaupungissa nautitut ateriat, eikä Syyriassa ollessa puhuta vain kebabista ja humuksesta! Maista myös grillattua kalaa tai kuumia merquez-nakkeja. Ravintola Narani Sharia Medhet Bashassa (myös Straight Steetiksi kutsuttu) upeine näkymineen ja herkullisin ruokineen kannattaa tsekata.

Moskeijoita ja mokkaa Damaskoksen matkaan pitää sisällyttää käynti Umaijad-moskeijassa, joka on yksi maailman isoimmista ja vanhimmista moskeijoista sekä yksi Damaskoksen päänähtävyyksistä. Se sijaitsee vanhassa kaupungissa alueella, joka on yksi kaupungin pyhimmistä. Moskeijan rakennuttivat umaijadit, jotka kuuluivat Umaijadin dynastiaan. Sen hallintokausi ulottuu vuodesta 661 vuoteen 750, jolloin tämä lähes koko islamilaista maailmaa hallinnut dynastia joutui taisteluissa luovuttamaan valta-asemansa Bagdadista käsin hallinnoilleille abbasideille.

Kahvi on elämäntapajuoma Syyriassa, niin kuin monessa muussakin arabimaassa. Parasta laatua olevaa paikallista kahvia saa läheltä Umaijadin moskeijaa, sen takaa vanhasta kahvilasta nimeltä An-Nafura. Tässä Sharia al-Qaimariyyan kadulla olevassa kahvilassa koet ajatonta arabialaista elämää. Kahvi on loistavaa, ja voit tietysti myös kokeilla shishaa, eli vesipiippua.

Azemin palatsi ja Al-Hamidiyya soukki

Azemin palatsi on must see, ja vain parin minuutin päässä Umaijadin moskeijasta. Ihaile palatsin vaikuttavaa arkkitehtuuria ja rauhoittavia suihkulähteitä. Azem on mitä mahtavin esimerkki Syyrian perinteisestä arkkitehtuurista. Palatsin ihailemisen jälkeen kannattaa lompakkoineen ottaa suunnaksi ostosbasaari Al-Hamidiyya, josta saa Damaskoksen parasta keramiikkaa, mausteita, shaaleja, vaatteita, jne.

Baarit ja putiikkihotellit

Damaskoksessa juodaan muutakin kuin kahvia. Kaupungissa on monia hyviä, kotoisia baareja, joissa voit nauttia tunnelmasta paikallisten kanssa. Jos haluat kokea jotain juhlallisempaa, valitse illanviettotarkoitukseen Oxygen-baari. Jos baarit alkavat tuntua tunkkaisilta on valittavana myös putiikkihotelleja, koristeltuja koteja, joita löytyy ympäri kaupunkia. Hotellit olivat vielä vähän aikaa sitten raihnaisia, mutta kunnostustöiden jälkeen ei voi kuin ihaillla mitättömien seinien takaa paljastuvia sisäpihoja, jotka kutsuvat jäämään Damaskokseen ikuisiksi ajoiksi, tai ainakin tuhanneksi ja yhdeksi yöksi.

Damaskos - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Kommentit
blog comments powered by Disqus
Contact