Beirut

Rakennukset näyttävät ihan erilaisilla valaistuina iltakävelyllä Beirutissa
 

Matkat Beirutiin - Maailman parhaimpaan kaupunkiin

Beirut on erityinen paikka, jopa niin erityinen, että monet reissaajat rakastuvat kaupunkiin ja kutsuvat sitä maailman parhaaksi kaupungiksi. Toisin kuin naapurivaltioiden pääkaupungeissa, ilmapiiri Beirutissa on vapautuneempi ja libanonilaiset rakastavat juhlimista. Vedä syvään henkeä ja heittäydy libanonilaiseen rentoon elämän ja iloiseen meininkiin.

Beirut

Elämä on palannut Beirutin kaduille monen levottoman vuoden jälkeen. Kadut vilisevät liikemiehiä, shoppailijoita ja leikkiviä lapsia. Beirutia kutsutaan myös Lähi-Idän Pariisiksi. Muut naapurimaiden kaupungit ovat kuitenkin hyvinpaljon erilaisemmat niin ulkonäöllisesti sekä tunnelmallisesti, kuin beirut.Tunnelma on kuitenkin kuin Pariisissa, varsinkin Place d'Étoilen ympäristössä, joka on täynnä ranskalaistyylisiä katukahviloita.

Beirutilla on voimakas menneisyys ja kaupungin asukkaat ovatkin tottuneet mukautumaan elämään nykyisessä poliittisessa tilanteessa. Viimeisin selkkaus tapahtui vuonna 2005 , kun kaupungin keskustassa räjähti autopommi, jonka seurauksena silloinen pääministeri, Rafiq Hariri, menehtyi. Hariria kuvaavia julisteita on edelleen nähtävissä ympäri kaupunkia ja hänen suuri hautamuistomerkki sijaitsee Mohammad al-Amin moskeijan vieressä.

Beirutin keskusta

Beirutin keskusta on jälleen eläväinen kiireisine liikemiehineen ja rikkaine rouvineen, jotka shoppailevat sillä aikaa kun aasialaiset lastenhoitajat leikkivät lasten kanssa Place d'Étoilella. Parrakkaat Hizbollahin miehet kuuluvat menneisyyteen ja nykyään kaupungissa vallitsee pariisilainen tunnelma. Kaupungin keskusta on hyvä paikka viettää hieman aikaa shoppaillen ja nauttia herkullisesta lounaasta yhdessä lukuisista kahviloista. Beirutissa voi käyskennellä tuntikausia tunnelmallisissa kaupunginosissa. Beirutista on tulossa niin suosittu, että sitä on jopa kutsuttu maailman parhaaksi kaupungiksi, ainakin kaupunki- ja yöelämänsä suhteen.

Beirutin merenranta

Beirut on aivan Välimeren rannalla jossa rantaviivan maisemat vaihtelevat kallioisesta hiekkarantoihin. Paikalliset pitävät iltakävelyistä Cornichen rantakadulla, joten tämä paikka on hyvä tapa päästä tutustumaan paikallisiin ja jopa uppoutua vesipiipun äärelle keskusteluun uteliaiden nuorten beirutilaisten kanssa. Beirutin parhaat näkymät löytyvät rantakadulta Bay Rock Cafen terassilta.

Hieman etelämmästä löytyy Beirutin julkinen uimaranta, Ramlet al-Bayda, jossa voi vuokrata aurinkotuoleja ja ostaa pikkupurtavaa monilta kaupustelijoilta. Mikäli kaipaat hieman luksusta, löytyy rannalta myös monia rantaklubeja , kuten yliopiston oma klubi, AUB Beach Club. Kannattaa myös kokeilla Baalbekiä ja Byblosta matkaillessaan beirutissa.

Beirut - Seikkailijoiden Ibiza!

Beirutin yöelämä on ehdottomasti koettava reissun aikana. Kaupunki on omanlaisensa versio Ibizasta. Beirutia voi kutsua seikkailijoiden Ibizaksi, josta löytää jokaiselle sopivat bileet. Baarit, ravintolat ja pienemmät DJ-bileet ovat keskittyneet Gemeyzehin kaupunginosaan lähelle Mohammad al-Amin moskeijaa.

Ympäri Beirutia levittäytyneet suuret ja hulppeat yökerhot pitävät huolen, että juhlat jatkuvat Beirutissa aamuun saakka. Näissä paikoissa libanonilaiset unohtavat sisällissodan, uskontojen erot ja poliittisen epävakaisuuden ja juhlivat ilman huolen häivää. Kuuluisimpia yökerhoja ovat B 018, futuristinen Palace by Crystal sekä Beirutin suurin homoyökerho, Acid, joka sijaitsee Futuroscope Shopping Mall ostoskeskuksen takana.

Beirut - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact