Jordania

Kokonainen kaupunki rakennettuna luoliin - cave town, must see!
 

Matkat Jordaniaan - vuoria ja aavikkomaisemia

Saavuttuasi Jordaniaan on sekunneista kiinni, milloin ensimmäisen kerran kuulet "Welcome to Jordan!" Jordanialaiset arvostavat matkailijoita, mikä näkyy lämpimänä vastaanottona. Nuoret ja vanhat, rikkaat ja köyhät, kauppiaat ja leipurit kaikki tervehtivät sinua hymy kasvoillaan. Maa on pieni, mutta sen nähtävyydet isoja. Varaa matka Jordaniaan KILROYlta!

Jordania

Jordanian hašemiittinen kuningaskunta on pienikokoinen arabivaltio Lähi-idässä, joka ulottuu Syyrian aavikon helmasta Aqaban lahdelle. Rajanaapureina sillä on Syyria pohjoisessa, Irak koillisessa, Israel lännessä ja Saudi-Arabia kaakossa. Jordaniassa asuu 6,2 miljoonaa asukasta, joita hallitsee erityisen suosittu kuningas Abdullah II kauneudestaan ja hyväntekeväisyystyöstään kuuluisan Rania-kuningattaren kanssa.

Amman Jordanian pääkaupunki

Amman on maan suurin kaupunki. Se on rakennettu seitsemälle kukkulalle, joita edustaa Jordanian lipussa olevan tähden seitsemän sakaraa. Näe Ammanin lähiöt ja modernit shoppailukeskukset tai vilkas vanha kaupunki, historiallinen linnoitus ja roomalainen amfiteatteri. Äläkä unohda eläväisiä soukkeja vanhassa kaupungissa ollessasi! Valmistaudu kauppiaiden runsaisiin kutsuihin nauttia teetä heidän kanssaan ja tingi taisteluhengessä. Ammanista löytyy maailman toisiksi korkein vapaanaseisova lipputanko. Pisimmälle kurottava on Uzbekistanissa. Pohjois-Koreassa on virallisesti korkein, mutta se seisoo kaapeleiden varassa, mikä on tietysti huijausta! Lisää tietoa Ammanista KILROYn nettisivuilta.

Jerash

Tunnin ajomatkan päässä Ammanista pohjoiseen on Jerashin roomalaiset rauniot. Paikka on mainio päivämatkakohde. Ota taksi Ammanista Jerashiin, meno-paluu maksaa noin 30 dollaria. Tutustu spektaakkelimaiseen kohteeseen rauhassa, vaikka taksi odottaakin paluumatkalle lähtöä. Jerashista löydät roomalaisen amfiteatterin, Artemiksen temppelin, Hadrianuksen kaaren ja Gerasan foorumin. Loisteliaan Petran jälkeen Jerash on Jordanian suosituin matkailukohde.

Kuollutmeri

Jos olet Jordaniassa helteisenä päivänä, on retki Kuolleellemerelle must! Rannikolta löydät tukuttain enemmän tai vähemmän kalliita spa-hoitoloita, mutta kannattaa tietenkin nauttia yleisistä rannoista ja alueista. Yksi suosituimmista rannoista jordanialaisten ja matkailijoiden mielestä on Amman Beach, mukava paikka, jonka pienellä sisäänpääsymaksulla saat käyttää uima-allasaluetta ja rantaa. Alueella on suihkuja, vessoja, ravintoloita sekä matkamuistomyymälöitä. Heittäytyminen Kuolleeseenmereen on itsessään jo elämys. Tiedät tulevasi kellumaan, mutta et voi täysin ymmärtää mikä siinä on niin hauskaa, ennen kuin itse kokeilet. Kun kävelet tarpeeksi kauas rannasta, eivätkä jalkasi enää ulotu pohjaan, ponnahdat pinnalle kuin korkki. On mahdotonta olla kellumatta, joten voit unohtaa normiuimisen kokonaan. Ota mukaasi drinkki, istahda "vesituoliin" ja rentoudu vaikkapa lehteä lukien!

Petra

Heinäkuussa 2007 Petra julistettiin yhdeksi maailman uusista ihmeistä. Monille tuleekin Jordaniasta mieleen nimenomaan Petra, joka on fantastisempi paikka kuin mitä yleisesti luullaan. Paikka pysyi tuntemattomana  länsimaalaisille aina vuoteen 1812, jolloin sen esitteli länsimaalaisille sveitsiläinen tutkimusmatkailija Johann Ludvig Burckhardt.

Wadi Rum

Näe upeita aavikkomaisemia ja kauniita vuorimuodostumia Wadi Rumissa. Voit osallistua kamelisafarille tai mönkijä-ajelulle. Käytä hyväksesi tilaisuus viettää yö aavikolla beduiiniteltassa, ja kuuntele hiljaisuutta tähtien alla makoillessasi.

Aqaba

Aqaba on Jordanian ainoa satama,  jossa on hyviä rantakohteita. Sukellus ja snorklaus järjestyy erinomaisen hyvin Aqabassa. Pääset paikan päälle ottamalla 3-4:n tunnin ajomatkan Ammanista.

Jordanian sää

Sää Jordaniassa on pitkälti sadekauden (marraskuusta maaliskuuhun) ja muut kuukaudet käsittävän semikuivan kauden karakterisoima. Kesät ovat helteisiä ja kuumia, talvet viileitä. Lähes kaikki sade tulee alas talvisin. Vois hyvin sanoa, että Jordanian sää on kuin välimerellinen, ja matkan ajankohdaksi sopii vuoden jokainen päivä.

Liikkuminen Jordaniassa

Jordania on pienikokoinen maa, jossa liikkuminen on halpaa. Helpoin keino päästä paikasta toiseen on vuokrata taksi. Taksilla kannattaa mennä myös koko matka Aqabaan. Jordaniassa on myös helppoa vuokrata auto. Tiet ovat hyviä, välimatkat lyhyitä ja opaskyltit kunnossa, joten paikkojen löytäminen on helppoa. Huomaat myös, että maassa on monia tarkastuspisteitä. Jordania on turvallinen maa, jonka tutkimisesta nautit eniten omin päin.

Jordania - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact