Kuuba

Kuuban kirjavaa liikennettä leimaavat vanhat amerikanraudat
 
Saarihyppelyt ympäri maailmaa. Matkat maailman ympäri KILROYlta.

Aktiivimatkatapahtuma Turussa

23. huhtikuu 2014 Turku
Saarihyppely - miten lumoava ajatus. Kulkea rauhassa meriteitse paratiisisaarelta toiselle vailla huolen häivää. Tule mukaan kuulemaan miten voit haaveesi toteuttaa!
Lue lisää

Matkat Kuubaan - salsaa ja sikareita

Kuuba, Karibian kaunotar, tunnetaan rommistaan, rikkaasta musiikkikulttuuristaan ja tietysti erinomaisista käsinkäärityistä sikairestaan. Keinu salsan tahdissa, huristele ikivanhoilla autoilla tai kokeile sukeltamista. Kuubasta löydät aivan erityisen kulttuurimaailman, kaunista luontoa ja ihmisiä, joiden hymy jää mieleen. Koe autenttinen Kuuba nyt, kun vielä ehdit. Varaa matka Kuubaan KILROYlta!

Kuuba

Jos olet jo kyllästynyt kuluneisiin massaturistikohteisiin ja haluat kokea jotain erilaista perus Pepsi-kulttuurin sijaan, on Kuuba sinun kohteesi. Käteisen nostaminen ja ravintolareissut saattavat kestää pitempään kuin kuvittelit, mutta pian huomaat, että kiireetön elämästä nauttiminen tarttuu, ja että tehokkuusajattelu unohtuu kauas pois.

Kuuban retropääkaupunki Havanna

1500-luvulla perustetussa Kuuban pääkaupungissa Havannassa on paljon koluttavaa. Trooppinen ilmasto ja suolavesi ovat rapistuttaneet värikkäitä karibialaistaloja, mutta silti Havannaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Se on kuin suuri hyvin säilynyt ulkoilmamuseo! Autoja on vähän, ja ne, joita kaduilla näkee, ovat vanhoja kuin mitkä. Ohi kulkevat cadillacit ja oldsmobilet pistävät kameran laulamaan.

Havana Club -rommimuseo, Museo de la Revolucion ja kävely Malecónin rantabulevardilla maailman parasta jäätelöä nauttien ovat hyvä aloitus reissullesi. Yli kahden miljoonan asukkaan Havannassa on eloisa yöelämä. Se vie sinut kosteisiin salsaklubeihin, joissa näet kuumaa tanssivääntöä - kuin suoraan Dirty Dancing -leffasta. Salsalantion keinutusta voit treenata ottamalla yksityisiä salsatunteja. Kuuban rytmikäs musiikkiperinne on maailmankuulu. Baaritiskillä voit siemailla Ernest Hemingwayn klassikkodrinkkiä. Barrio Chinon kiinalainen kaupunginosa on todella eksoottinen kokemus. Sen kortteleissa sekoittuvat kiinalainen ja karibialainen kulttuuri hämmentävällä tavalla.

Majoitus Kuubassa

Majoituksen löytäminen Havannassa ja muissa kaupungeissa on helppoa. Reppureissarille kätevintä on asua casassa, mikä on samalla hieno kulttuurielämys. Casa on yhtä kuin kotimajoitus. Yöpymällä ystävällisen kuubalaisperheen luona pääset lähikosketuksiin kuubalaisten kanssa. Pienellä ekstrarahalla saat vaatteesi pestyä ja kotitekoista ruokaa.

Ostokset ja valuutta

Kuubassa on erikoinen valuuttasysteemi, joka on syytä opetella. Saarella on nimittäin kaksi eri pesoa, yksi turisteille CUC (peso convertible) ja paikallisten peruspeso (peso nacional). Jälkimmäisen arvo on vain 1/25 turistipesosta, joten ole tarkkana vaihtorahojen kanssa. Hintataso ei ole alhaisin mahdollinen, muttei missään tapauksessa korkeakaan. Pussi perunalastuja maksaa saman verran kuin pullo rommia. Kauppojen hyllyt saattavat olla tyhjähköjä USA:n kauppasaarron vuoksi, joten shoppailukohde Kuuba ei varsinaisesti ole.

Kuuban aktiviteetit ja nähtävyydet

Varadero on erittäin turistoitunut, ja kanadalaisiin törmää joka paikassa. Voit halutessasi relata edullisessa all-inclusive -hotellissa matkasi viimeisen päivän, mutta sitä ennen kutsuvat valkoiset hiekkarannat.

Viñalesin pikkukylän alueelta löydät maailman parhaimpiin lukeutuvat kiipeilypaikat. Täällä voit myös tutkia ympäristöä pyörän tai hevosen selästä ja vierailla tupakkaviljelmillä.

Santa Clara on mukavasti matkasi varrella, jos päätät travellata Trinidadiin.

Sukeltaminen onnistuu Kuubassa myös vaikkapa eteläisen Kuuban Maria la Gordassa.

Kuubalaisia erikoisuuksia

Kansallisruoka on possua, riisiä ja mustia papuja. Vanha kansanrommi, aguardiente, on halpaa ja hyvää. Kaduilla pelataan béisbolia, joka on Kuuban oma urheilulaji. Kuuban lääkärikoulutus on maailmakuulu laadustaan, joten olet hyvissä käsissä, jos pöpö iskee. Varoitus: voit saada lähtemättömän tartunnan joutenolon kulttuurista.

Liikkuminen Kuubassa

Paikasta toiseen liikkuminen ei ole aina välttämättä helppoa, aikaa kannattaa varata aina tarpeeksi. Menopeleiksi on valittavana tavallisia takseja ja polkupyörätakseja. Kaupunkien väliseen liikkumiseen suosittelemme vuokra-autoa tai seikkailumatkaa.

Internet-yhteydet ja digikuvaaminen

Nettisurffausta ei Kuubassa paljoa harrasteta, sillä yhteydet ovat todella hitaita. Jos kuvaat digikameralla, ota oma muistitikkusi mukaan, sillä kuvien lataaminen verkkoon sujuu etanavauhdilla. Jos maailmassa on yksi kolkka, josta haluat kertoa lastenlapsillesi kävelykeppivaiheessa tyyliin "silloin kun minä olin nuori ja vapaa…", niin se on Kuuba! Fidel Castron väistyttyä Raúl Castron tieltä Kuubassa saattaa alkaa uuden kehityksen aika. Kuubaa ei ehkä tunnista samaksi viidentoista vuoden päästä. Aikakauden murros on kiehtovaa aikaa, joten Go before it's too late!

Kuuba - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Kommentit
Ruoska
"Liikkuminen paikasta toiseen ei ole aina välttämättä helppoa!" Siis vittu ihanko tosi, Einstein?
3.12.2011 16:54:14
Sirpadamus
Hankin pari päivää sitten lentoliput Kuubaan. Miksi? Siksi, että haluan viettää puolivuosisataista syntymäpäivääni juuri siellä. Ajatus on itänyt kauan päässäni, ja kas yhdessä viikossa se puhkesi versolle, nyt Sinne on lähdettävä! Mieleni on vallannut kasvava kiinnostus ja innostus maata kohtaan. Vähän pelottaa lähteä ihan yksin, vaikka olen vanha interreilari ja paljon itsekseni matkaillut ja myös asunut ulkomailla. Olisin hyvin kiitollinen tiedoista/kokemuksista koskien kotimajoitusta. En ole varannut mitään hotellia, enkä ole lähdössä luksusmatkalle vaan yritän selviytyä mahdollisimman edullisesti. Tuo kotimajoitus kiinnostaa kovasti. Kertokaa Te, jotka jotain tiedätte.
1.3.2012 17:30:52
Avante5
hyvä, jos haluat kerron teille jäädä. Yksityinen koti Havannassa keskustassa, lähelläCapitol. Voit ottaa yhteyttä, joka vuokraa huoneen kaikissa olosuhteissa. kiitos
13.3.2012 21:32:32
Sirpadamus
Kiitos vinkistä Avante5. Kaipaan nyt tarkempia tietoja. Olen katsellut paljon hostelbookersin sivuja, joissa kuvat kodeista. Monia hyvin kauniita ja tasokkaita asuntoja tarjolla. Yksin matkaavalle tulee aina kalliimmaksi majoittua, koska joutuu maksamaan kahdesta. Vinkkejä?
13.3.2012 22:25:01
Kukkamaaria
Puolivuosisata tuli taitettua Kuubassa maaliskuun alussa 2012. Casa particularissa ei oltu vaan hotellissa. Joku sanoi että täytyy olla 2 vrk majoitus varattuna kun tulee Kuubaan. Ystävällisiä ihmisiä, siellä pärjää. Pari sanaa espanjaa ei ole pahasta. Historia aivan mahtava, Heminwayn paikat koluttiin sekä muutoma muu (lonely planetin Cuba kirja verraton matkaopas) ja takaisin mennään kun saadaan rahat kasaan. Leninpuisto kannattaa kokea ja se alueen höyryjuna, on jotain ihan erilaista. Länsimaat ovat niin kaukana kulutushyödykkeineen. Olimme viikon Havannassa ja viikon Quardalavacassa.
23.3.2012 19:42:33
blog comments powered by Disqus
Contact