Kuuba

Kuuban kirjavaa liikennettä leimaavat vanhat amerikanraudat
 

Matkat Kuubaan - salsaa ja sikareita

Kuuba, Karibian kaunotar, tunnetaan rommistaan, rikkaasta musiikkikulttuuristaan ja tietysti erinomaisista käsinkäärityistä sikairestaan. Keinu salsan tahdissa, huristele ikivanhoilla autoilla tai kokeile sukeltamista. Kuubasta löydät aivan erityisen kulttuurimaailman, kaunista luontoa ja ihmisiä, joiden hymy jää mieleen. Koe autenttinen Kuuba nyt, kun vielä ehdit. Varaa matka Kuubaan KILROYlta!

Kuuba

Jos olet jo kyllästynyt kuluneisiin massaturistikohteisiin ja haluat kokea jotain erilaista perus Pepsi-kulttuurin sijaan, on Kuuba sinun kohteesi. Käteisen nostaminen ja ravintolareissut saattavat kestää pitempään kuin kuvittelit, mutta pian huomaat, että kiireetön elämästä nauttiminen tarttuu, ja että tehokkuusajattelu unohtuu kauas pois.

Jos maailmassa on yksi kolkka, josta haluat kertoa lastenlapsillesi kävelykeppivaiheessa tyyliin "silloin kun minä olin nuori ja vapaa…", niin se on Kuuba! Fidel Castron väistyttyä Raúl Castron tieltä Kuubassa saattaa alkaa uuden kehityksen aika. Kuubaa ei ehkä tunnista samaksi viidentoista vuoden päästä. Aikakauden murros on kiehtovaa aikaa, joten Go before it's too late!

Kuuban retropääkaupunki Havanna

1500-luvulla perustetussa Kuuban pääkaupungissa Havannassa on paljon koluttavaa. Trooppinen ilmasto ja suolavesi ovat rapistuttaneet värikkäitä karibialaistaloja, mutta silti Havannaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Se on kuin suuri hyvin säilynyt ulkoilmamuseo! Autoja on vähän, ja ne, joita kaduilla näkee, ovat vanhoja kuin mitkä. Ohi kulkevat cadillacit ja oldsmobilet pistävät kameran laulamaan.

Havana Club -rommimuseo, Museo de la Revolucion ja kävely Malecónin rantabulevardilla maailman parasta jäätelöä nauttien ovat hyvä aloitus reissullesi. Yli kahden miljoonan asukkaan Havannassa on eloisa yöelämä. Se vie sinut kosteisiin salsaklubeihin, joissa näet kuumaa tanssivääntöä - kuin suoraan Dirty Dancing -leffasta. Salsalantion keinutusta voit treenata ottamalla yksityisiä salsatunteja. Kuuban rytmikäs musiikkiperinne on maailmankuulu. Baaritiskillä voit siemailla Ernest Hemingwayn klassikkodrinkkiä. Barrio Chinon kiinalainen kaupunginosa on todella eksoottinen kokemus. Sen kortteleissa sekoittuvat kiinalainen ja karibialainen kulttuuri hämmentävällä tavalla.

Kuuban aktiviteetit ja nähtävyydet

Varadero on erittäin turistoitunut, ja kanadalaisiin törmää joka paikassa. Voit halutessasi relata edullisessa all-inclusive-hotellissa matkasi viimeisen päivän, mutta sitä ennen kutsuvat valkoiset hiekkarannat.

Viñalesin pikkukylän alueelta löydät maailman parhaimpiin lukeutuvat kiipeilypaikat. Täällä voit myös tutkia ympäristöä pyörän tai hevosen selästä ja vierailla tupakkaviljelmillä.

Santa Clara on mukavasti matkasi varrella, jos päätät travellata Trinidadiin. Sukeltaminen onnistuu Kuubassa myös vaikkapa eteläisen Kuuban Maria la Gordassa. Upeille sukelluspaikoille pääset vaikkapa purjehdusmatkalla, joka esittee Kuuban saariston parhaimmistoa. Kuubassa reissaajalle on tarjolla myös espanjan kielikursseja.

Majoitus Kuubassa

Majoituksen löytäminen Havannassa ja muissa kaupungeissa on helppoa. Reppureissarille kätevintä on asua casassa, mikä on samalla hieno kulttuurielämys. Casa on yhtä kuin kotimajoitus. Yöpymällä ystävällisen kuubalaisperheen luona pääset lähikosketuksiin kuubalaisten kanssa. Pienellä ekstrarahalla saat vaatteesi pestyä ja kotitekoista ruokaa.

Ostokset ja valuutta

Kuubassa on erikoinen valuuttasysteemi, joka on syytä opetella. Saarella on nimittäin kaksi eri pesoa, yksi turisteille CUC (peso convertible) ja paikallisten peruspeso (peso nacional). Jälkimmäisen arvo on vain 1/25 turistipesosta, joten ole tarkkana vaihtorahojen kanssa. Hintataso ei ole alhaisin mahdollinen, muttei missään tapauksessa korkeakaan. Pussi perunalastuja maksaa saman verran kuin pullo rommia. Kauppojen hyllyt saattavat olla tyhjähköjä USA:n kauppasaarron vuoksi, joten shoppailukohde Kuuba ei varsinaisesti ole.

Kuubalaisia erikoisuuksia

Kansallisruoka on possua, riisiä ja mustia papuja. Vanha kansanrommi, aguardiente, on halpaa ja hyvää. Kaduilla pelataan béisbolia, joka on Kuuban oma urheilulaji. Kuuban lääkärikoulutus on maailmakuulu laadustaan, joten olet hyvissä käsissä, jos pöpö iskee. Varoitus: voit saada lähtemättömän tartunnan joutenolon kulttuurista.

Liikkuminen Kuubassa

Paikasta toiseen liikkuminen ei ole aina välttämättä helppoa, aikaa kannattaa varata aina tarpeeksi. Menopeleiksi on valittavana tavallisia takseja ja polkupyörätakseja. Kaupunkien väliseen liikkumiseen suosittelemme vuokra-autoa tai seikkailumatkaa.

Internet-yhteydet ja digikuvaaminen

Nettisurffausta ei Kuubassa paljoa harrasteta, sillä yhteydet ovat todella hitaita. Jos kuvaat digikameralla, ota oma muistitikkusi mukaan, sillä kuvien lataaminen verkkoon sujuu etanavauhdilla. 

Contact