Kuuba

Kuuban kirjavaa liikennettä leimaavat vanhat amerikanraudat
 

Matka Kuubaan - salsaa ja sikareita

Kuuba, Karibian kaunotar, tunnetaan rommistaan, rikkaasta musiikkikulttuuristaan ja tietysti erinomaisista käsinkäärityistä sikairestaan. Keinu salsan tahdissa, huristele ikivanhoilla autoilla tai kokeile sukeltamista. Kuubasta löydät aivan erityisen kulttuurimaailman, kaunista luontoa ja ihmisiä, joiden hymy jää mieleen. Matka Kuubaan kannattaa tehdä nyt!

Kuuba

Jos olet jo kyllästynyt kuluneisiin massaturistikohteisiin ja haluat kokea jotain erilaista perus Pepsi-kulttuurin sijaan, on matka Kuubaan sinun juttusi. Käteisen nostaminen ja ravintolareissut saattavat kestää pitempään kuin kuvittelit, mutta pian huomaat, että kiireetön elämästä nauttiminen tarttuu.

Matka Kuubaan kannattaa ajoittaa lähitulevaisuuteen, sillä uusien tuulien puhaltaessa Castron Kuuba alkaa muuttua. 

Kuuban retropääkaupunki Havanna

1500-luvulla perustetussa Kuuban pääkaupunki Havannassa on paljon koluttavaa. Trooppinen ilmasto ja suolavesi ovat rapistuttaneet värikkäitä karibialaistaloja, mutta silti Havannaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Se on kuin suuri hyvin säilynyt ulkoilmamuseo! Autoja on vähän, ja ne, joita kaduilla näkee, ovat vanhoja kuin mitkä. Ohi kulkevat cadillacit ja oldsmobilet pistävät kameran laulamaan.

Matka Kuubaan - ihanat vanhat autot kuuluvat katukuvaan
Ihanat vanhat autot kuuluvat Havannan katukuvaan.

Havana Club -rommimuseo, Museo de la Revolucion ja kävely Malecónin rantabulevardilla maailman parasta jäätelöä nauttien ovat hyvä aloitus reissullesi. Yli kahden miljoonan asukkaan Havannassa on eloisa yöelämä. Se vie sinut kosteisiin salsaklubeihin, joissa näet kuumaa tanssivääntöä - kuin suoraan Dirty Dancing -leffasta. Salsalantion keinutusta voit treenata ottamalla yksityisiä tanssitunteja. Kuuban rytmikäs musiikkiperinne on maailmankuulu. Baaritiskillä voit siemailla Ernest Hemingwayn klassikkodrinkkiä. Barrio Chinon kiinalainen kaupunginosa on todella eksoottinen kokemus. Sen kortteleissa sekoittuvat kiinalainen ja karibialainen kulttuuri mielenkiintoisella tavalla.

Kuuban aktiviteetit ja nähtävyydet

Varadero on erittäin suosittu lomakohde, ja turisteihin törmää joka paikassa. Voit ehkä relata edullisessa all-inclusive-hotellissa Kuuban matkasi viimeisen päivän, mutta sitä ennen kutsuvat valkoiset hiekkarannat.

Viñalesin pikkukylän alueelta löydät maailman parhaimpiin lukeutuvat kiipeilypaikat. Täällä voit myös tutkia ympäristöä pyörän tai hevosen selästä ja vierailla tupakkaviljelmillä.

Santa Clara on mukavasti matkasi varrella, jos päätät travellata Trinidadiin. Sukeltaminen onnistuu Kuubassa myös vaikkapa eteläisen Kuuban Maria la Gordassa. Upeille sukelluspaikoille pääset vaikkapa purjehdusmatkalla, joka esittee Kuuban saariston parhaimmistoa. Kuubassa reissaajalle on tarjolla myös espanjan kielikursseja.

Matka Kuubaan - purjehtiminen Havannassa
Päivät voi viettää rennosti purjehtien Kuuban vesistöissä!

Majoitus Kuubassa

Majoituksen löytäminen Havannassa ja muissa kaupungeissa on helppoa. Reppureissarille kätevintä on asua casassa, mikä on samalla hieno kulttuurielämys. Casa on yhtä kuin kotimajoitus. Yöpymällä ystävällisen kuubalaisperheen luona pääset lähikosketuksiin kuubalaisten kanssa. Pienellä ekstrarahalla saat vaatteesi pestyä ja kotitekoista ruokaa.

Ostokset ja valuutta

Kuubassa on erikoinen valuuttasysteemi, joka on syytä opetella. Saarella on nimittäin kaksi eri pesoa, yksi turisteille CUC (peso convertible) ja paikallisten peruspeso (peso nacional). Jälkimmäisen arvo on vain 1/25 turistipesosta, joten ole tarkkana vaihtorahojen kanssa. Hintataso ei ole alhaisin mahdollinen, muttei missään tapauksessa korkeakaan. Pussi perunalastuja maksaa saman verran kuin pullo rommia. Kauppojen hyllyt saattavat olla tyhjähköjä USA:n kauppasaarron vuoksi, joten matka Kuubaan ei ole shoppailureissu.

Kuubalaisia erikoisuuksia

Kansallisruoka on possua, riisiä ja mustia papuja. Vanha kansanrommi, aguardiente, on halpaa ja hyvää. Kaduilla pelataan béisbolia, joka on Kuuban oma urheilulaji. Kuuban lääkärikoulutus on maailmakuulu laadustaan, joten olet hyvissä käsissä, jos pöpö iskee. 

Matkat Kuubaan - herkullinen ruoka
Kuubassa hedelmät kulkeutuvat helposti paikasta toiseen pyörän tarakalla.

Liikkuminen Kuubassa

Paikasta toiseen liikkuminen ei ole aina välttämättä helppoa, joten aikaa kannattaa varata tarpeeksi. Menopeleiksi on valittavana tavallisia takseja ja polkupyörätakseja. Kaupunkien väliseen liikkumiseen suosittelemme vuokra-autoa tai seikkailumatkaa.

Opintomatka Kuubaan

Kuuba on niin ikään oiva opintomatkakohde. Meillä on omat asiantuntijat erilaisten ryhmämatkojen järjestelyihin, joten ryhmälentojen ja opintovierailujen järjestely onnistuu ihan yhtä lailla kuin yksittäistenkin reissaajien opastaminen. Vinkkaa siis opettajalle tai ryhdy itse matkajohtajaksi vaikkapa harrasteryhmälle ja lähde opintomatkalle Kuubaan!

Contact