Aruba

Bongaa värikkäitä taloja Aruban matkalla
 

Matka Aruballe - iloiselle saarelle

Aruba sijaitsee keskellä eteläistä Karibiaa, ja on ihanteellinen kohde sekä seikkailijoille että rauhaa kaipaaville. Vaihtoehtona rantalojumiselle ovat aktiviteetit laitesukelluksesta viidakkovaellukseen. Enemmän tai vähemmän touhukkaan päivän jälkeen voit nauttia viilentävästä virvokkeesta auringonlaskua ihaillen. Varaa matka Aruballe KILROYlta!

Aruba

Aruban saari Karibialla on kolmekymmentä kilometriä pitkä ja yhdeksän kilometriä leveä, mutta tähän pieneen paratiisiin mahtuu silti paljon. Etelästä löydät kaiken mitä esitteissä luvataankin: valkoiset rannat ja kirkkaansiniset vedet, joissa polskivat sekä värikkäät merenelävät että näkemästään lumoutuneet sukeltajat. Aktiivimatkailija tykästyy taatusti myös vähemmän tunnettuun Pohjois-Arubaan, jonka luonto tarjoaa tuntemattomia polkuja sekä omaperäisiä villielämiä, joita et muualla ole nähnyt. Aruballa on lisäksi kauniita intialaisia kalliomaalauksia ja hienoja luolamuodostelmia, jonne reissaajan on kiva kurkistaa.

Aruba tunnetaan myös nimellä "iloinen saari", mikä ei sinänsä yllätä, kun ottaa huomioon paikallisten vieraanvaraisuuden ja saaren letkeän ilmapiirin. Pääkaupunki Oranjestadin arkkitehtuurissa näkyy vahvasti Hollannin siirtomaa-aika, ja tästä viehättävästä kaupungista löydät myös lukuisia herkullista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Oranjestadissa voit lisäksi shoppailla verovapaasti.

Sukellus ja purjehdus

Aruballa on kolmisenkymmentä eri sukelluskohdetta, joten valinnanvaraa riittää, kun haluat tutustua vedenalaiseen maailmaan, jota värittävät kaunis koralli ja kirjavat kalat. Sekä paikalliset että matkailijat intoilevat vesiurheilulajeista, joita onkin melkoinen kirjo: kokeile snorklausta, melontaa, purjehdusta tai vauhdikkaampia vaihtoehtoja, kuten vesihiihtoa tai vaikkapa speedboat-veneilyä.

Liikkuminen Aruballa

Haluatko tutustua Arubaan täysin joustavasti oman aikataulusi mukaan? Vuokraa siispä auto ja kierrä saaren kauniita luontospotteja ja rauhaisia lahdenpoukamia, jonne julkisilla kulkuneuvoilla olisi vaikea päästä. Varmista, että ajoneuvossa on vararengas ennen kuin lähdet matkaan. Pohjois-Aruban tiet ovat jokseenkin huonossa kunnossa, mutta jos lomailet vain Etelä-Aruballa, sinun ei tarvitse huolehtia teiden kunnosta. Siellä vuokra-autolla tai taksilla pääsee minne vain. Takseilla on yleensä kiinteä hinta riippumatta matkan pituudesta.

Aruban yöelämä

Jos kulttuurikohteet eivät tällä kertaa ole ensisijainen lomatavoitteesi, olet oikeassa paikassa. Aruba on pullollaan yökerhoja ja baareja. Suuntaa illalla 800 metriä pitkälle Oranjestadin pääkadulle ja heittäydy menoon mukaan. Cocktailtilaisuuksia, keikkoja, kuuluisia lattarirytmejä ja -tansseja... Täältä löydät ne kaikki!

KILROYn vinkit Aruban matkalle

Janon yllättäessä Aruballa varaudu maksamaan virvokkeestasi enemmän kuin mitä drinkkilista hinnaksi ilmoittaa. Tippikulttuuri on melkoisen alleviivaavaa, sillä tämä ylimääräinen kustannus ilmoitetaan kuitissa palvelumaksuna. Tämä ei koske kuitenkaan vain ravintoloita ja baareja, vaan myös taksinkuljettajat odottavat jotain ylimääräistä. Nämä kustannukset voivat koitua yllättävän suuriksi, joten rahan kanssa kannattaa olla varovainen.

Aruba - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact