Praha

Prahan linna
 
Saarihyppelyt ympäri maailmaa. Matkat maailman ympäri KILROYlta.

Aktiivimatkatapahtuma Turussa

23. huhtikuu 2014 Turku
Saarihyppely - miten lumoava ajatus. Kulkea rauhassa meriteitse paratiisisaarelta toiselle vailla huolen häivää. Tule mukaan kuulemaan miten voit haaveesi toteuttaa!
Lue lisää

Matkalla Prahassa - Vltavan rannalla

Vltavan rannalla sijaitseva boheemi kulttuurihelmi Praha vie sinut keskiaikojen tunnelmiin. Koe mykistäviä makuelämyksiä historiallisen Prahan olutkrouveissa.

Praha

Tšekkien pääkaupunki Praha sijaitsee Vltava-joen laaksossa. Se on maan talouden, politiikan ja kulttuurin sydän sekä noin 1,5 miljoonan asukkaan koti. Prahan suosio reissukohteena on valtava; se painii samassa liigassa Euroopan tärkeimpien turistikaupunkien - Berliinin, Lontoon, Madridin, Pariisin ja Rooman kanssa. Matkailun kasvu on nostanut hintoja, mutta Prahan hintataso on edelleen erittäin alhainen muihin Euroopan matkailukaupunkeihin verrattuna. Täällä on mahdollisuus viettää mahtava kaupunkiloma!

800-luvun lopulla perustetun kaupungin hyvin säilyneet historialliset alueet lukeutuvat UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle, eikä ihme, sillä Prahan historia ulottuu tuhansien vuosien taa! Ikivanhaa Prahan linnaa pidetään maailman kookkaimpana. Sieltä avautuvat näkymät ovat huikeat.

Prahan vanha kaupunki

Prahan vanha kaupunki - Staré Mêsto on vastustamaton mukulakivikatuineen halusitpa sitten vaellella päämäärättömästi romanttisella päiväkävelyllä, tehdä tutkimusretkiä pikkuputiikkeihin tai ihmetellä koristeellista arkkitehtuuria. Alue muuttaa ilmettään hämärän laskeuduttua; katutaiteilijat ja muusikot tulevat kujille esittämään taitojaan lempeiden tuulten puhallellessa Vltavalta. Vanhan kaupungin aukioilla seistessä entisaikojen tunnelmat tulevat lähelle ja ajatukset karkaavat menneeseen.

Suurin osa Prahan ravintoloista, leppoisista kahviloista ja kaupoista sijaitsee vanhassa kaupungissa. Prahan putiikeissa voi tehdä jymylöytöjä. Seilaa trendiliikkeistä salamyhkäisiin antiikkikauppoihin.

Arkkitehtuuria Vltavan varrella

Ylitä kaunis Vltava 1357-luvulla rakennettua Kaarlen siltaa pitkin, jolla on peräti 10 metriä leveyttä ja 500 metriä pituutta. Päiväsaikaan sillalla on melkoinen trafiikki, kun matkalaiset, paikalliset maalarit, jonglöörit ja erilaiset katutaiteilijat kohtaavat. Silta on erityisen tunnelmallinen syksyllä turistimassojen siirryttyä työpöytiensä ääreen.

Tšekkien pisimmän joen, Vltavan rantamaisemia voi katsella myös vedenpinnasta käsin melomalla, tai hyppäämällä jazzveneen kyytiin.

Vltavan vasemmalta puolelta löytyy Malá Stranan kortteli, jonka teitä reunustavat Prahan vanhimmat barokkityyliä edustavat rakennukset ja palatsit. Keskiajan tunnelmia heijastelevilla kaduilla on vähintäänkin kiehtovaa kävellä.

Kiinnostavan kontrastin Malá Stranan historiallisille kujille saat suunnistamalla kummalliselle toimistoja sisältävälle Tanssivalle talolle, joka myös tunnetaan nimellä the Drunken House. Se edustaa modernia arkkitehtuuria mielikuvituksellisimmillaan. Rakennuksen yläkerroksista silmiesi eteen piirtyvät upeat kaupunkinäkymät! Maisemia voi ihailla samalla, kun täyttää reissumasuaan rakennuksen ranskalaisen ravintolan annoksilla.

Prahan nähtävyydet

Prahan keskiaikainen astronominen kello sijaitsee kaupungintalolla, vanhassa kaupungissa, samoin 1270-luvulla rakennettu ikivanha synagoga, uuden kaupungin Wenceslas-aukio sekä juutalainen hautausmaa ovat kaikki tutustumisen arvoisia kohteita. Pyhän Vituksen katedraali ja Pyhän Nikolauksen kirkko on ainakin nähtävä suuresta kirkko- ja katedraalivalikoimasta. Koristeellisen taiteen museo (17, Listopadu 2) ja kuuluisa graffitein koristeltu Lennon Wall takaavat hyvän taidepläjäyksen reissullesi. Laterna Magican tunnettu avantgardenistinen teatteri tarjoaa viihdykettä elokuvista konsertteihin sekä pantomiimi- ja belettiesityksiin.

Euroopan parhaat olutpanimot

Tšekeillä on pitkä menneisyys ja sen myötä taidot oluiden valmistuksessa. Monet pitävät tšekkioluita planeettamme parhaimpina! Savuiset krouvit - hospodat kutsuvat siemailemaan Pilsner Urquellia ja Budweiser Budvaria. Staropramen-olut tehdään Prahassa. Pian huomaat, että prahalaiset ovat rempseää porukkaa, ja ennen kuin huomaatkaan, saat kutsun perinteisiin kotihippoihin. Vaikka Praha on olutkaupunki, kannattaa maistaa myös maineikasta absinttia, jota saat mm. Vinohyhradyan alueen Zluta pumpa -baarista.

Liikkuminen Prahassa

Prahan julkinen liikenne toimii mainiosti, mutta periaatteessa kaikkialle pääsee jalan. Aikataulu löytyvät Czech Travel Guiden nettisivuilta. Tšekin rautatieyhtiö hoitaa junaliikenteen, ja voit junailla itsesi edullisesti muihinkin Euroopan kaupunkeihin. Hlavní nádraži on Prahan päärautatieasema.

Busseilla pääsee mukavasti, ja joskus junia nopeammin, liikkumaan paikasta toiseen, ainakin maan sisällä. Pitkänmatkan bussit lähtevät Florec-asemalta. Prahan metro kulkee aamuvarhaisesta keskiyön tienoille. Ratikka on myös oiva menopeli.

Halutessasi voit vuokrata auton, mutta Prahan kapeilla kaduilla ajaminen ruuhka-aikoina on päänsärkyä tuottava kokemus - ja kallis sellainen. Jos käytät taksia, kannattaa soittaa sellainen kadulta nappaamisen sijaan. Tarkista, että mittari on päällä ja toiminnassa, muuten hinta saattaa kohota päätähuimaavaksi.

Lentokentältä pääsee kaupunkiin edullisesti ja helposti bussilla. Tarvitset kuitenkin Tšekin kruunuja. Valittavanasi on julkinen bussi ja laadukkaampi express-bussi.

KILROYn reissuvinkit Prahaan

Tsekkaa netistä Prahan tuleva konserttitarjonta, sillä monet kuuluisuudet keikkailevat siellä erityisesti kesäaikaan.

Käväise Plzensky´s Pilsen olutpanimossa, niin saat erinomaisten makuelämysten lisäksi uuden näkökulman tuohon juomien juomaan.

Vaikka Praha on kaupunkien kaupunki, löydät erilaisen tšekkiläiskokemuksen kolutessasi muita pienempiä kyliä, jotka pursuavat perinteisiä festivaaleja. Sumavan kansallispuistossa on Risto-reippaille paljon tutkittavaa. Kysy meiltä lisää matkavinkkejä ja varaa Prahan matkasi meiltä!

Praha - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Kommentit
blog comments powered by Disqus
Contact