Ranska

Ranskan Alpeilla lumilomalla
 

Matkalla Ranskassa - alppien ja viinitarhojen ääressä

Ranskassa kiehtovat idän valkeahuippuiset Alpit ja etelän aurinkoiset hiekkarannat - vehreistä viiniviljelmistä puhumattakaan. Viinielämysten ja tuoreen patongin lisäksi crème brûléet ja erinomaiset juustokattaukset vievät kielen mennessään. Pariisin tunnelmista on päästävä nauttimaan.

Ranska

Ranska on yksi Euroopan suurimmista maista, jossa voi tehdä melkein mitä vain. Maan maisema vaihtelee vehreistä viiniviljelmistä vuoristokyliin ja Pariisin metropolivilinästä rauhalliseen maalaisidylliin. Monet Euroopan merkittävimmistä ajattelijoista, kirjailijoista ja taiteilijoista ovat olleet ranskalaisia, mistä kenties juontuu maanmiesten ylpeys ranskalaisuudestaan. Ylpeänä he esittelevät sinulle gourmet-aterioitaan, tryffeleitään, viinejään ja juustojaan. Kaduilla leijuu aamuisin tuoreen patongin tuoksu, jota ei vain voi vastustaa. Mahtava kahvilakulttuuri vie mennessään.

Pariisin kattojen alla

Pääkaupunki Pariisi on romantikkojen ja kaupunkilomailijoiden tärkeyslistan kärjessä; Pariisin lukuisista puistoista löytää takuulla sopivan suutelusopen ja iltaa voi jatkaa Eiffel-tornin korkeuksiin. Massiivinen Louvren museo tarjoaa taidekokemuksia useammaksikin päiväksi. Kunnioitusta herättävä Versaillesin palatsi, sadusta tuttu Notre Dame, Pompidou-keskus ja latinalaiskorttelin kujat ovat nekin monen Pariisin kävijän kohdelistalla. Pariisi on tietenkin New Yorkin ohella maailman muodin keskipiste. Trenditietoinen lentää Pariisin vähintään kerran vuodessa aistiakseen etukäteen, mikä Suomessa tulee olemaan viimeistä hottia.

Jos haluat kerran elämässäsi yöpyä keskiaikaisessa linnassa, tai viinitilalla ihmisvilinää piilossa, voit suunnistaa kohti Perigordin aluetta, jonka historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Ranskan Rivieralla, Provencen alueella on upeiden Välimeren biitsien lisäksi kiinnostavia kaupunkikohteita, kuten Cannes, Nizza ja Saint-Tropez.

Aktiivireissajalle

Maan itä- ja eteläosissa on vuoristoista ja Alppien kuningas Mont Blanc, Euroopan korkein huippu (4 810m), löytyy täältä. Chamonix on alppinistien pääkaupunki. Hiihtäjät, lumilautailijat ja vuorikiipeilijät kohtaavat kylän vilkkaassa yöelämässä ja offareilla. Rinteitä on kaikentasoisille laskijoille viidellä eri alueella kylän läheisyydessä, joten jos Suomesta ei löydy lunta, niin monot kohti Alppeja!

Pyörällä Provencessa

Tee pyöräretki Provencessa oliivipuiden ja viinipensaiden maisemissa. Unikot ja laventelit värittävät maita keskikesällä, jolloin kirsikatkin kypsyvät makeiksi. Näet etelä-Ranskaa kauneimmillaan! Grand Luberon- ja Petit Luberon vuoristoreitit haastavat rautaisemmankin pyöräilijän.

Contact