Portugali

Portugalin kaunis rannikko
 

Matka Portugaliin - Euroopan helmeen

Matka Portugaliin tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää: kulttuuria ja aktiviteetteja, aitoa maalaiselämää sekä viihtyisiä kyliä ja kaupunkeja. Kuuntele kiireettömästi Fadoa, paikallista kansallismusiikkia, joka kertoo elämän tuskasta ja rakkaudesta riipaisevan kauniisti.

Portugali

Matka Portugaliin tutustuttaa sinut maan kiinnostavaan menneisyyteen! Portugali voi ylpeillä 900-luvulle asti ulottuvalla historiallaan. Portugalin merkittävä menneisyys on vain yksi syy matkustaa tähän kauniiseen maahan, sillä tekemistä riittää: vietä rentoja päiviä auringossa, ihaile kauniita hiekkarantoja tai harrasta golfia, pelaa tennistä tai kokeile leijalautailua. Matka Portugaliin kruunautuu kaupunkilomalla Lissabonissa.

Näe, koe ja vieraile

Viini on aina ollut merkittävässä osassa portugalilaisessa kulttuurissa. Monet isoimmista viinitiloista ja viinintuottajista sijaitsevat eteläisessä Lissabonissa, vaikka koko maa on tulvillaan viiniköynnöksiä, aina Atlantin lähellä kasvavista rypäleistä pohjoisen sisämaassa viljeltyihin rypäleisiin. Jos aikaa riittää, kannattaa tehdä päiväretki maatilalle. Muista myös kokeilla kuuluisaa portugalilaista portviiniä. Matka Portugaliin sopiikin täydellisesti nautiskelijoille.

Matka Portugaliin - portviinin ikääntyminen
Portugalissa vieralulla viinitarhoilla pääsee näkemään missä portviini ikääntyy - ja ehkä myös maistamaan sitä!

Estoril ja Cascais ovat trendikkäitä kohteita, joihin pääset kätevästi junalla Lissabonista. Eteläinen Algarven rannikko on suosittu matkailukohde, jonne pääsee helposti ottamalla lennot Faroon. Algarve on tunnettu golf-radoistaan ja monet golf-fanaatikot vierailevatkin alueella tiuhaan, joten varaa aika hyvissä ajoin etukäteen! Golfin lisäksi kannattaa nauttia alueen upeista rannoista, puhtaasta hiekasta sekä sulan laavan muodostamien kukkuloiden muodoista.

Opi surffaamaan Ericeiran rannoilla

Kuka sanoi, että täytyy matkustaa maapallon toiselle puolelle, jotta voisit oppia surffaamaan? Matka Portugaliin voi hurahduttaa sinut tämän hauskan ja coolin lajin saloihin. Portugalin Ericeira on Euroopan ehdottomasti paras surffauspaikka.

Matka Portugaliin - Surffaus Ericeirassa
Lauta alle ja aaltoihin, Ericeiran surffikämpit kutsuvat!

Pääkaupunki Lissabon

Portugalin muinainen historia näkyy täydessä loistossaan Lissabonissa. Kaupunki on kieltämättä yksi Euroopan kauneimpia, ja siellä kohtaat monia vanhoja palatseja sekä mielenkiintoisia alueita. Lissabon on rakennettu vuoristoiseen maaperään, mikä vain lisää sen omaleimaisuutta. Kaapeliautot, ratikat ja hissit auttavat sinua pääsemään parhaille observointipaikoille.

Shoppaileminen Portugalissa

Matka Portugaliin on shoppailijan unelma! Ruukkujen valmistaminen on suosittu taidemuoto Portugalissa, ja ruukkuja löytyykin ostettavaksi joka paikasta. Maalatut keramiikka-laatat edustavat myös tunnettua portugalilaista käsityötä, ja ne ovatkin hyviä tuliaisia. Ole kuitenkin tarkkana haluamiesi laattojen painon kanssa, ettet joudu lentokentällä maksamaan ylimääräistä! Port- ja muut viinit ovat myös useimpien tuliaisostoslistalla. Monissa kaupoissa saat maistella viinejä ennen ostopäätöksen tekoa, jotta varmasti saat mieluisesi pullon mukaan. Viinejä löydät lukuisista kaupoista sekä kaupungeista että maalta.

Matka Portugaliin - Lissabon
Onneksi ratikkaan voi hypätä shoppailuun uupuessa ja nauttia Lissabonin upeista rakennuksista.

Portugalilainen ruokakulttuuri

Portugalin ruokaperinteisiin on vaikuttanut sen laajalle levinnyt kolonialistinen historia. Selvimmin tämän huomaa tulisten mausteiden käytössä, joka ei ole tyypillistä Eurooppalaisille. Pippuri, curry, sahrami, kaneli ja inkivääri ovat tavallisimpia mausteita Portugalissa. Kolmen ruokalajin päivällinen syödään myöhään, noin kello kahdeksan aikaan illalla. Alkuruokana tarjoillaan useimmiten keittoa. Näitä kannattaa maistaa:

  • Bife - Pihvi, joka tarjoillaan joko ranskalaisten perunoiden tai riisin ja salaatin sekä kastikkeen kanssa.
  • Caldeirada - Kalapata
  • Cozido à portuguesa - Lihakasvispata
  • Arroz doce - Riisijälkkäri
  • Caldo Verde - Perunakaalikeitto
  • Bacalhau à Gomes de Sá - Uuniruokaa
  • Alcatra - Azorilainen erikoisuus, punaviinissä ja valkosipulissa marinoitua, sitten paahdettua lihaa
  • Pastel de nata - Lissabonilainen erikoisuus, leivonnainen paksulla vaniljakastikkeella ja kanelilla tarjoiltuna

Aterian kanssa juodaan yleensä joko valko- tai punaviiniä. Rosétakin on tarjolla, mutta se ei ole suosittua. Syömingin jälkeen ainoa oikea vaihtoehto sulattelujuomaksi on lasillinen portviiniä! Matka Portugaliin ei ainakaan jätä ketään nälkäiseksi...

Matka Portugaliin - Azores, San Miguel
Azorin saariryhmän tuliperäisistä saarista ainakin San Miguel kannattaa yhdistää Portugalin reissuun.

Azorit ja Madeira

Portugalilla on kaksi saariryhmää, Azorit ja matkailuklassikko Madeira Pohjois-Afrikan tuntumassa. Azorit ovat 1500 km:n päässä Lissabonista, ja nekin ovat kasvattaneet suosiotaan matkailijoiden keskuudessa viime vuosina. Matka Azoreille on kuin matkaisi ajassa taaksepäin. Lehmät lypsetään käsin, hevoset vetävät yhä kärryjä ja perheet ovat isoja. San Miguel on suurin Azorin yhdeksästä tuliperäisestä saaresta ja myös matkailijoiden suosikki.

Contact