Kroatia

Dubrovnik
 

Matkalla Kroatiassa - Kulttuurikaupungeista luonnon keskelle

Kroatia on ajaton matkakohde, jonka muodikkuus ei vaihtele trendien mukana. Kroaatit tunnetaan kulttuurin, urheilun ja luonnon rakastajina, mutta suurimmalle osalle matkustajista maa tuo mieleen aurinkorannat, kulttuurikaupungit ja mainiot retkeilymaastot sekä laajan leirintäaluevalikoiman. Kroatia on maa, jota moni ei vielä ole löytänyt, mutta sinne päästyään palaa varmasti vielä takaisinkin.

Kroatian 5 835 km rantaviiva

Isoa lukua selittää osittain saariston 1185 saarta. Maalla on hedelmällisiä tasankoja, kukkuloita ja vuoria sekä häikäisevän upeita rantoja ja kaupunkeja! Välimerellinen leppoisuus on voimissaan – täällä ei turhia stressata. Kroatian saaristo on upea reissukohde, johon tutustut ja jota ihailet parhaiten purjehdusreissuilla.

Kroatia oli ennen sotia Euroopan suosituin matkakohde ja tekee nyt huimaa vauhtia paluuta. Kroatialaisissa ravintoloissa nautit välimerellisiä ja etenkin italialaisia herkkuja: pizzaa, pastaa, liharuokia sekä herkullista kalaa. Kroatialaiset viinit ja oluet ovat maailmallakin tunnettuja. Kokeile Zagrebin oluita Ozujskoa, Tuborgia tai Karlovackoa. Rannikoilla valmistetaan viinejä, joista suosituimmat ovat Faros ja Dingac.

Matka Kroatiaan - purjehdus
Aurinkolasit päähän, mukava asento ja olet valmiina purjehdusreissuun Kroatiaan!

Kroaatit ovat kulttuurin suurkuluttajia ja konsertti- ja teatteriliput ovat todella halpoja! Mahtavat rantalomakohteet löydät Dalmatiasta. Rannikko tarjoaa mahtavia maisemia, monipuolisia urheilumahdollisuuksia ja herkullista ruokaa terveellisessä ympäristössä kera lämmittävän auringon ja raikkaiden merituulien. Etenkin kulttuurikaupunki Split on ollut kovassa nousussa viime vuosina. Hurmaava Dubrovnik on aina yhtä hyvä reissukohde. Kroatia on mielenkiintoista kyllä tunnettu myös naturistien luvattuna maana. Jos viihdyt Aatamin asussa, suuntaa vaikka Rabin saarelle, jonka nakuranta on maan tunnetuin.

Kroatian kaupungit ja luonnonpuistot

Kroatian entisessä pääkaupungissa Varadžinissa ihailet barokkilaista arkkitehtuuria. Kroatian nykyinen pääkaupunki Zagreb taas tarjoaa vilkasta yöelämää, kauas kurottavaa historiaa sekä monia museoita, teattereita ja gallerioita. Dubrovnik taas on Välimeren helmeksi tituleerattuun kaupunki, joka Kroatiassa kävijän on vain koettava. Dalmatian pääkaupunki Split tarjoaa kulttuuria, rantalekottelua, historian tuulia ja hyvät urheilumaastot. Täältä voit lähteä tutkimaan saaristoa lautoilla.


Matka Kroatiaan - Dalmatian viinitarha
Näissä maisemissa lasillisen nauttiminen suoraan viinitarhalta kyllä kelpaa!

Rentoudu Plitvice Lakes National Park -alueen monissa järvimaisemissa ja ihaile kauniiden vesiputousten virtaamista. Kun taas etsit kanjonimaisemia, suuntaa Krka National Parkiin. Myös Krka-luostarit ovat aina näkemisen arvoisia. Pohjois-Dalmatian välimerellinen kaupunki Zadar hurmaa matkalaisen maisemillaan ja rikkaalla roomalaishistoriallaan. Tänne eivät (vielä) ole muut matkailijat löytäneet! Näe myös Pulan roomalaiset rauniot ja vaikutu amfiteatterissa järjestettävästä konserteista.

Telttailijoiden luvattu maa

Krotian rannikolla on yli 200 leirintäaluetta!!! Vaikka kaupungit kuten Dubrovnik ja Split vetävät paljon matkailijoita puoleensa, on maan matkailijoista lähes kolmasosa retkeilijöitä! Runsaasta ja monipuolisesta valikoimasta löytyy jokaiselle varmasti oma suosikkikohde. Kroatiassa telttailu on turvallista ja maisemat mahtavia! Taianomainen saaristo ja hohtava meri yhdistettyinä monipuolisiin urheiluharrastusmahdollisuuksiin ilman turhan isoja aaltoja! Rannikkoa reunustavat idylliset kaupungit kruunaavat välimerellisen retkeilyn.

Matkalla Kroatiassa - Dubrovnik
Telttailupaikkoja löytyy Dubrovnikin rannikon läheisyydestä, liity retkeilijöiden joukkoon!

Kroatian sää ja matkustaminen

Dalmatian rannikko on yksi Välimeren aurinkoisimmista. Sää on välimerellinen kuumine kesineen ja leutoine talvineen. Sisämaassa sää on mannermainen kuumine kesineen ja kylmine, lumisine talvineen. Useimmat turistit matkustavat Kroatiaan huhti- syyskuussa. Heinä- ja elokuussa hinnat ovat turistisesongin takia korkeimmillaan.

Contact