Wien

Wienissä historia tulee lähelle
 

Matkalla Itävallan Wienissä - Mozartin maisemissa

Mozartin kotikaupunki Wien, on historiaa ja taidetta huokuva kulttuuripääkaupunki, jonka musiikkitarjonta on monipuolisuudessaan vertaansa vailla. Varaa matka Wieniin meiltä!

Wien

Tonavan rannalla lepää kaunis Itävallan pääkaupunki Wien naapureinaan Unkari, Slovakia ja Tšekit. Metropolialueella kaupungin kattojen alla asuu 2,3 miljoonaa ihmistä. Wien on maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurillinen sydän, joka sykkii kulttuuritapahtumia vuoden ympäri. Monet eurooppalaiset kuuluisuudet ovat vaikuttaneet Wienissä, kuten Freud, Haydn, Schubert, Beethoven, sekä lukuisat muut. Wienin vanha keskusta ja upea keisarillinen kesäpalatsi Schönbrunn (1744-49) kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Arkkitehtuurillisesti kiehtova kaupunki tarjoaa barokki- ja jugendtyylisiä rakennuksia ihailtavaksi ja museoita riittää koluttavaksi useiden päivien ajaksi. Kaupunkia kiertävät bulevardikadun, Ringstrassen varrella olevat puistot, upeat puutarhat ja taidegalleriat kertovat kaikki Wienin rikkaasta kulttuuriperinnöstä.

Keskiaikaisen vanhan kaupungin - Innere Stadtin alueelta löytyy useita kiinnostavia nähtävyyksiä, historiallisia katuja sekä Gothic Stephansdom eli Pyhän Tapanin katedraali, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä. Sen 136-metriin yltävä torni on vaikuttava näky.

Erinomaisesti toteutettu Albertina-museo sijaitsee myös samojen korttelien varrella. Se kätkee sisäänsä yli 1,5 miljoonaa taideteosta, joiden tekijöihin lukeutuvat muun muassa Rembrant, Leanardo Da Vinci ja  Picasso. Leopold-museossa kannattaa myös käydä. Haus der Musik -tarjoaa toisenlaisen näyttelykokemuksen; musiikin taitolaji avautuu sinulle uudella tavalla interaktiivisesti ja yllättävän hauskasti toteutetun näyttelyn kautta.

Vanhan kaupungin kirkkokattaus on vertaansa vailla. Jokaisessa kirkossa on omanlainen tunnelmansa. Vanhan kaupungin reunalla sijaitsee Hofburg ja Habsburgien valtava keisarillinen palatsi, jonka vanhimmat osat ulottuvat 1200-luvulle.  Goottikirkko augustiinoveljeskunnan Augustinkirche on näkemisen arvoinen rakennus. Sunnuntaimessun kuorokonsertti on kuulemma erittäin tasokas. Wien tunnetaan myös klassisen musiikin harrastajan paratiisina. Volksoper ja valtionooppera tarjoavat unohtumattomia musiikkielämyksiä. Wiener Konzerhausin ja Musikvereinin klassiset konsertit ovat maailmankuuluja. Wienin Filharmonikoiden kuuleminen saattaa olla elämäsi hienoimpia musiikillisia kokemuksia!  

Helppo kaupunkikierros

Jos aikasi on kortilla, käytä Cityraman tarjoamia opastettuja kaupunkikierroksia, joiden kesto vaihtelee muutamasta tunnista kokonaiseen päivään. Cityraman kautta pääset tutustumaan Wienin lisäksi myös muihin historiallisiin kaupunkeihin kuten Budapestiin, Prahaan ja Saltzburgiin. Wienin Line-bussit ovat niin sanottuja "hop-on-hop-off " -turistikyytejä. Bussilla on kaikkiaan 14 pysäkkiä.

Wieniläinen keittiö ja yöelämä

Suurin osa kaupungin ravintoloista, baareista ja hotelleista sijoittuu Innere Stadtin alueelle. Kokeile paikallisia herkkuja, kuten Wiener Schnitzeliä, suklaista Sacher-kakkua ja kuumaa Apfelstrudel -omenatorttua jossakin Wienin monista Kaffehauseista. Kaupungin kahvilakulttuuri ulottuu 1600-luvulle asti.

Wien on täydellinen kaupunki baarikierroksille ja erityisesti sen tunnelmalliset viinitavernat ovat must! Historiaa ja vanhoja aikoja huokuvan Wienin yöstä löydät trendikkäitä elektronisen musiikin klubeja, joissa DJ:t pitävät tanssilattian kuumana. Musiikin suhteen Wien on erinomaisen monipuolinen kaupunki.

Aktiivireissaajalle

Tonava on monenlaisten happeninkien keidas. Uimareissu hikisen museokierroksen päätteeksi vilvoittaa mieltä ja kehoa. Lisäksi voit valita normibiitsin ja nakurannan välillä. Tonavan vartta voi myös pyöräillä tai seilata paatilla. Vesihiihtäjiä ja surffaajia näkee myös. Wienerwaldin kukkuloilla samoilee helposti useammankin tunnin ajan. Muista piknik-varustus! 

Liikkuminen

Wienin julkinen liikenne on erittäin toimiva ja kattava.  menopelinä voit käyttää ratikkaa, bussia ja metroa. Wien suosii erityisesti pyöräilijää, sillä pyörätiet risteilevät pitkin stadia kiitettävästi. Taksit ovat halpoja ja turvallisia, mutta omalla autolla liikkumista keskustassa kannattaa harkita ruuhkien vuoksi.

Wienin kansainvälinen bussiverkosto kattaa melkoisen osan Eurooppaa, mutta junat ovat usein nopeampi kulkupeli, joskin kustantavat hieman enemmän. Keski-Euroopan keskeinen junakeskus sijaitsee Wienissä, joten maasta toiseen liikkuminen onnistuu mutkitta. Amsterdamin ja Wienin välillä on myös veneyhteys, samoin Wienin ja Budapestin.

Flughafen Wien Schwechat:n kansainvälinen lentokenttä on erittäin kiireinen ja sitä kautta pääset lähes minne tahansa maailmankolkkaan. Kentältä voit vuokrata auton, niin halutessasi.

Milloin mennä

Heinä- ja elokuu ovat kuumimpia kuukausia. Paras keli reissaamiseen on luultavimmin kesä- ja syyskuussa, mutta muutkin travellaajat tietävät sen, joten ruuhkilta ei välttämättä välty, vaikka heinäkuu onkin Euroopan virallinen lomakuukausi. Loka-marraskuu ja huhti-toukokuu ovat rauhallisempia reissuaikoja. Talvet ovat hyytävän kylmiä.

KILROYn matkavinkit

Wienissä tapahtuu jatkuvasti. Kannattaa surffata netissä ja tsekata musiikkifestivaalien , konserttien ja leffafestivaalien ajankohdat, niin saat reissustasi vieläkin enemmän irti. Albertinaplatzilta löydät turisti-infon.

Wien - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact