Italia

Toscanan maisemia
 

Matkat Italiaan - kulinaristin keitaille

Italia on ollut suomalaisten reppureissaajien suosikkimaita Euroopassa jo pitkään, eikä ihme, sillä tällä pitkällä maalla on tarjota herkullista ruokaa, mielenkiintoista yöelämää ja mielettömiä nähtävyyksiä - kaikki tämä herkullisella italian kielellä. Varaa matka Italiaan KILROYlta!

Pasta, pizza ja jalkapallo ovat mainioita stereotypioita, kun puhe kääntyy Italiaan. Italialla on myös muita puolia, joiden vuoksi sinne kannattaa matkata. Italian historialliset nähtävyydet ovat yksi syy, minkä vuoksi moni reissaa saapasmaahan, esimerkiksi Rooma valloittaa Colosseumin, Forum Romanumin ja Vatikaanin avulla.

Etelämpänä on historiallinen Pompeijin kaupunki, ja edelleen aktiivinen tulivuori Vesuvius. Keskisessä Italiassa puolestaan hurmaavat mm. Firenze, Siena ja Pisa, joista Firenze on ehdottomasti KILROYn suosikki Italian kaupungeista. Vietä Firenzessä unohtumaton ilta ihaillen auringonlaskua Ponte Vecchiolta…

La Dolce Vita

Ei ole sattumaa, että elokuva La Dolce Vita kuvattiin Italiassa. Jo muinaiset roomalaiset nauttivat elämästään hyvän ruoan ja juoman muodossa. Italiassa kannattaa tutustua viinitiloihin, esimerkiksi Toscanan alueella voit tehdä mainioita retkiä viinitilalta toiselle.

Italian suurkaupungit Italiassa on useita erinomaisia vaihtoehtoja kaupunkilomakohteiksi. Rooma on itsestäänselvyys historiasta ja taiteesta kiinnostuneille. Milano puolestaan on dynaaminen talouden keskus, josta löydät kaikki muotipuodit. Pohjoisen Bologna ja Venetsia ovat helposti yhdistettävissä samalle reissulle. Venetsia täytyy jokaisen kokea kerran elämässään, niin se vain on! Matkaa Venetsiaan karnevaaliaikaan, jos haluat nähdä todella loisteliaita pukuja.

Italian saaret

Sisilia on Italian saarista suosituin matkakohde. Saarelta löydät aitoa eteläisen Italian elämänmenoa, ja pääkaupunki Palermo kiehtoo erityisesti mafian historiasta kiinnostuneita. Toinen vaihtoehto on Sardinia, joka on suosittu sukeltajien keskuudessa, sillä vedet ovat kirkkaat ja saaren ympäriltä löytyy haaksirikkoutuneita hylkyjä jännittäviä sukelluksia varten. Saaren rannat ovat valkoisia, ja usein niitä ympäröi jyrkkä kalliopudotus.

Liikkuminen Italiassa

Löydät Italiasta monia kohteita, joita voit tutkia autolla ja jalan. Esimerkiksi Toscanan alueella kaupunkien väliset välimatkat ovat hallittavissa, ja alueelta löydät monia trekkauspolkuja kauniin luonnon keskellä.Hyvä paikka autoekskursioon on Amalfin rannikko. Aina Sorrentosta Salernoon löytyy kauniita rantoja, joita reunustavat ylös kukkulalle kiipeävät talot. Aktiiviselle matkaajalle itsestään selvä reissukohde ovat majesteettiset Alpit!

KILROYn vinkit Italian matkalle

Italia on loistava kohde, jos aiot matkata Euroopassa enemmänkin. Milanoon ja Roomaan on edullista lentää, ja sieltä menee junia ympäri Eurooppaa. Myös Barista ja Brindisistä pääsee kätevästi Kreikkaan lautalla tai vaikkapa purjehtien. Myös Kroatia, joka on todella kaunis, vielä vähemmän tutkittu paikka, on lähellä, vain Adrianmeren ylityksen päässä. Jos haluat liikkua vapaasti, kannattaa vuokrata auto ja tehdä roadtrip vaikkapa Espanjaan!

Italia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact