Espanja

Espanjalaista arkkitehtuuria
 

Matkat Espanjaan - tapasten alkulähteille

Espanjassa erinomaiset viinitilojen tuotokset ja tapakset vievät takuulla kielesi mennessään. Musiikin ystäville on tarjolla kiihkeää flamencoa maailman parhaiden Dj:den rinnalla. Maaseudun uninen tunnelma rentouttaa kaupunkikierroksen jälkeen, ja Barcelonassa kohtaa aivan omanlaisensa maailman. Pohjois-Espanja taas tarjoaa kuuluisan Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin. Varaa matka Espanjaan KILROYlta!

Espanja

Espanja on eurooppalaisten suosikkikohde. Lämpimät talvet ja kuumat kesät ovat suurin syy matkustaa Espanjaan. Täältä löydät kuitenkin myös korkeita vuoria, laajoja kansallispuistoja, upeita rantoja (muitakin, kuin turistien suosimia) sekä eloisia suurkaupunkeja.

Espanjassa riittää erilaisia kulttuureita. Esimerkiksi baskit ja katalaanit ovat hyvin ylpeitä juuri omasta kielestään ja kulttuuristaan. Espanjaan voit lähteä myös kielikursseille opiskelemaan kieltä ja kulttuuria. Suuren maan eri osat ovat hyvin erityyppisiä matkakohteita. Pohjoisen vuoristot lumisine huippuineen ovat melkoinen vastakohta esimerkiksi Marokon puolella sijaitseviin Ceutan ja Melillan kaupunkeihin verrattuna.

Härkätaistelut ovat perinteistä espanjalaista viihdettä, joskin aika brutaalia sellaista. Varsinkin Andalusian alueella niitä järjestetään paljon. Jos päädyt katsomoon, istut siellä todennäköisesti paikallisten pappojen ja mummon seassa, sillä lajin suosio on romahtanut eläinten julman kohtelun vuoksi. Niin hienoja kuin areenat arkkitehtuurillisesti ovatkin ja vaikka härkätaistelut liittyvätkin espanjalaiseen kulttuuriin varsin vahvasti, suosittelemme aiheeseen tutustumista muutoin kuin areenalla härkätaisteluja rahallisesti tukien.

Espanjalainen keittiö

Espanja on herkuttelijan unelmakohde. Pihvit ovat vertaansa vailla, ja varsinkin rannikoilla kalaruoat ovat taivaallisia. Ruoan kyytipojaksi kannattaa nauttia espanjalaista viiniä. Myös paikalliset oliiviöljyt ovat superlaatua. Espanja tunnetaan parhaiten tapaksistaan. Maailmanlaajuiseksi trendiksi nousseet pienet annokset ovat onnistuneen ruokaillan tae. Kun koko pöytäseurue jakaa samoja ruokia, keskustelu soljuu eloisammin ja tunnelmasta kehkeytyy jotenkin tiiviimpi. Espanjalaiset ovat hulluna ruokaan, ja sen nauttimiseen käytetään usein tunteja. Illalliset alkavat usein vasta kymmenen maissa, joten varaudu valvomaan!

Juhlintaa aamuyön tunneille

Kun haluat kokea elämäsi hurjimmat bileet, suuntaa Ibizalle! Tämä aikaisemmin idyllinen ja rauhallinen saari on nykyään klubbailijan taivas. Maailman tunnetuimmat DJ:t soittavat valtavissa klubeissa aamuun asti. Varsinkin kesäsesongin aikana meno on vähintäänkin villiä. Älä kuitenkaan odota näkeväsi autenttista Espanjaa, vaikka saaren pohjoisosista saatatkin löytää rauhallisia rantoja.

Jos haluat pysyä mantereella, löydät hyviä biletyskeitaita myös boheemista Barcelonasta. Perinteisempää espanjalaista menoa tarjoavat esimerkiksi lukuisat flamencoesitykset. Heittäydy flamencorytmeihin täydellä tunneskaalalla niin ymmärrät espanjalaisia paremmin.

Liikkuminen Espanjassa

Espanjassa kulkeminen hoituu helposti junilla ja busseilla. Ne vievät matkalaisen lähes minne tahansa. Jos haluat käydä jollakin monista saarista, hyppäät vain lautalle. Mikäli budjettisi antaa myötä, voit toki myös lentää saarille. Kun kaipaat vapautta, ja haluat nähdä erikoisempia paikkoja, joihin keskivertoturistit eivät löydä, kannattaa vuokrata auto. Pääset näkemään aivan erilaisen Espanjan! Tee vaikka kunnon roadtrip halki Euroopan. Ota kuitenkin huomioon, että moni espanjalainen luulee olevansa rallikuski.

KILROYn reissuvinkit Espanjaan

Kun haluat löytää espanjalaisen maaseudun salat, kannattaa kysyä KILROYlta seikkailumatkoja, jotka vievät sinut tavallisten matkakohteiden ulkopuolelle.

Jos matkustat eri alueilla, esimerkiksi Baskimaalla tai Andalusiassa, kannattaa aina opetella muutama sana paikallista kieltä espanjan lisäksi. Paikalliset arvostavat tätä, ja saat todennäköisesti paremman vastaanoton. Ota myös huomioon, että harvat paikalliset puhuvat englantia turistikohteiden ulkopuolella. Pohjois-Espanjassa saatat pärjätä myös ranskalla.

Huomioi espanjalainen elämänrytmi. Siestan aikaan kannattaa ihan suosiolla ottaa rennosti ja ladata akkuja pitkää iltaa varten. Useimmat ravintolat sulkevat lounasajan jälkeen, joten kannattaa oppia aterioimaan yhtä aikaa paikallisten kanssa, tai saa jäädä nuolemaan näppejään.

Contact