Cuzco (Machu Picchu)

Machu Picchu - Perun matkan ehdoton kohokohta
 
KILROYn siivin vapaaehtoistöihin maailmalla.

Matkailta Helsingissä: Vapaaehtoistyöt Afrikassa

29. syyskuu 2014 Helsinki
Haaveiletko vapaaehtoistöistä tai etsit inspiraatiota seuraavaa reissua varten? Juuri siksi sinun kannattaa suunnata tennarin kärjet kohti toimistoamme Helsingissä maanantaina 29.9.
Lue lisää

Matkat Cuzcoon - kaupunkiin maailman katolla

Tervetuloa yhteen maailman korkeimmalla sijaitsevista kaupungeista. Cuzcon charmi ja maagisuus perustuvat sitä ympäröiviin Andeihin. Cuzco on pakollinen pysähdys matkalla Machu Picchulle, mutta itse kaupungissakin on nähtävää ja koettavaa - esimerkiksi mielenkiintoiset torit. Varaa matka Cuzcoon ja Machu Picchulle KILROYlta!

Cuzco

Jos saavut Cuzcoon lentäen, kannattaa varmistaa ikkunapaikka. Noin tunnin lennon ajan lentokone kieppuu Andien yllä, näkymä on lumisia vuorten huippuja ja lunta. Kone osuu kuin osuukin Cuzcon piskuiselle kentälle aivan keskelle kaupunkia. Saavuttaessa Cuzcoon huomaa heti, että korkealla ollaan. Inkojen ajan vanha pääkaupunki on korkealla Andien rinteillä, noin 3300 m korkeudessa.

Ota rennosti

Cuzco on sekoitus modernia perulaista elämää, Espanjan katolilaisuutta ja inkojen valtakunnan ajan merkkejä. KILROY suosittelee, että vietät ensimmäiset päivät rennosti ja totuttelet korkeaan ilmanalaan vaikkapa nauttimalla koka-teetä, jota on tarjolla joka kojussa ja kuppilassa.

300 000 asukkaan Cuzco ei ole mikään ihan pieni kaupunki, mutta kaupungin keskusta on helposti hallittavissa. Useimmat museot, kaupat ja ravintolat löydät Plaza de Armasin lähistöltä. Cuzcossa ei ole vielä kansainvälisiä ketjuja, joten pääset nauttimaan perulaisista antimista - lukuunottamatta pakollisia englantilaisia pubeja. Perulaista juhlaruokaa, grillattua marsua, saa lähes joka ravintolasta, mutta varaus kannattaa tehdä etukäteen.

Alpakkaa kotiin

Värikkäitä inkapipoja ynnä muuta pakollista turistirekvisiittaa löytyy Cuzcon toreilta. Shoppailut kannattaakin tehdä Cuzcossa, tinkaaminen kuuluu asiaan. Osta esimerkiksi alpakan villasta tehty huivi, sukat, villapaita tai… Kaikki on tehty alpakan villasta!

Cuzcon yöelämä

Löydät Cuszo yöelämän Plaza de Armasin ympäristöstä, bileet jatkuvat usein aamuun asti. Nappaa jääkylmä cusqueña ja syöksy tanssilattialle. Parhaat paikat löydät kapeilta mukulakivikaduilta.

Majoitus Cuzcossa

Cuzcossa on paljon hotelleja ja hostelleja, mutta suosittelemme varaamaan majoituksen etukäteen, jos et halua kävellä ympäriinsä etsimässä vapaata yösijaa. Erityisesti turistisesongin aikaan monet paikat ovat täynnä. Dormin saat noin 5 USD/yö.

Machu Picchulle

Inkojen poluista tunnetuin Inca Trail on 4 päivän patikkamatka Cuzcosta Machu Picchulle. Inca Trail -reissut ovat lähes aina täynnä, sillä lupia vaellusreitille myydään vain muutama sata per päivä, joten patikkaretki kannattaa varata etukäteen. KILROYn kautta saat tietää myös muista vaihtoehtoisista ja vähemmän turistoituneista reiteistä.

Machu Picchulle pääsee Cuzcosta myös junalla, joka puksuttaa 4 tunnin matkan upeiden maisemien halki Aguas Calientesin kylään vuoren juurelle. Maisemat ovat huikeat! Machu Picchun portille kannattaa suunnata ensimmäisellä bussilla jo ennen auringonnousua, jolloin ilma on useimmiten kirkas eikä muita matkailijoita vielä huipulla ole. Jos kaipaat lisää haastetta, on viereinen Wayna Picchun vuoren valloitus oiva kohde, ja näkymät huipulta palkitsevat parin tunnin kiipeämisen vaivan.

Puerto Maldonado

Cuzcosta vain puolen tunnin lentomatkan päässä on Puerto Maldonadon kaupunki, josta pääsee jokiveneillä aivan toisenlaisiin maisemiin ja sademetsän uumeniin ihmeellistä luontoa bongaamaan. Tähän on hyvä päättää Perun kierros.

Milloin mennä

Kuiva kausi: huhti-lokakuu; lämpötila 5-20 astetta, yöt yleensä kylmiä. Märkä kausi: marras-toukokuu, eniten sadetta tammi- ja maaliskuussa. Vältä trekkaamista näinä kuukausina, muutoin kokemuksesi voi olla lähinnä mutainen.

Liikkuminen Cuzcossa

Suurin osa matkaajista saapuu lentäen. Cuzcosta on hyvät bussiyhteydet isoimpiin kaupunkeihin. Suosittelemme lentämään Limasta Cuzcoon, sillä bussimatka kestää noin 24 tuntia, ja on erittäin epämiellyttävä ylämäkeen kiemurtelevien kapeiden teiden vuoksi. Juna-asemia on kaksi, joten tarkista, mistä junasi lähtee. Lippuja juniin ja busseihin saat matkatoimistoista ympäri kaupunkia.

KILROYn reissuvinkit

Vuokraa moottoripyörä ja suuntaa ulos Cuzcosta ylös jyrkkiä teitä - valkoinen Kristus-patsas näyttää sinulle tien. Ylhäältä on upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympärille. Jatka matkaasi läpi pienten kylien, ohi alpakkafarmien ja huiskuttavien perulaisten.

Cuzco (Machu Picchu) - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact