Peru

Yksi Perun erikoisimmista nähtävyyksistä ovat kelluvista kaisloista tehdyt saaret Titicaca-järvellä
 

Matkat Peruun - inkojen poluilla aika pysähtyy

Vaella Perun vanhoja inkapolkuja Andien lumihuippuisissa vuoristomaisemissa ja tutustu intiaanikulttuuriin Titicaca-järvellä. Suuntaa trooppiseen sademetsään ja anna veneen lipua hiljaa Amazon-jokea pitkin sademetsän äänten täyttäessä korvat. Colcan kanjonimaisemat vetävät sanattomaksi ja Huachachinan hiekkalautailuun sopivat dyynit ovat takuulla hauska kokemus. Varaa matka Peruun KILROYlta!

Peru

Peru on Etelä-Amerikan kolmanneksi suurin maa ja suosittu reppureissaajien matkakohde. Se tunnetaan erityisesti tärkeimmästä vetonaulastaan Machu Picchusta, jonka tarina ulottuu kauas inkojen historiaan.

Inkat vallitsivat Andeja satoja vuosia sitten. Vaelluksella muinaisilla poluilla opas kertoo heidän tarinansa. Machu Picchun vaellusreitit kulkevat jylhissä maisemissa korkealla vuoristossa ja sinulle avautuvat näkymät jopa 4200 metrin korkeudesta ovat unohtumattomat! Polulla ylitetään jokia, nähdään useita inkaraunioita ja yövytään pikku kylissä.

Cusco, Titicaca-järvi ja lumoava Amazonas

Koettuasi Machu Picchun, voit tutustua Cuscon moniin nähtävyyksiin kuten vesitemppeli Tambomachayhin ja Coricanchan aurinkotemppeliin, tai osallistua vaikkapa espanjan kielikurssille. Todellisen paikalliskokemuksen saat kielitaidon avulla myös vapaaehtoistöistä, joissa pääset näkemään perulaista elämää yhteisön sisältä käsin.

Cuscosta voit suunnata Punoon ja inkakulttuurin alkulähteille Titicaca-järven rauhoittaviin maisemiin. Titicacalla on mukava veneillä ja tutustua paikalliseen intiaanikulttuuriin ja heidän kädentaitoihinsa.

Titicacalta pääsee bussilla Cuscoon, josta taas voi lentää esimerkiksi Limaan Amazonin jokiristeilyseikkailujen starttipaikalle. Amazonasin metsän värikkäät asukkaat, karvaiset hämähäkit, käärmeet ja omaa konserttoaan pitävät linnut odottavat löytöretkeilijää. Jokiretkeä suosittelevat kaikki sen tehneet, joten jos budjetissasi on joustoa, tämä on hyvä sijoituskohde ylimääräiselle rahalle.

Limasta hiekkadyyneille ja Nazcaan

Lennät luultavimmin Limaan. Täältä pääset kätevästi kattavaa bussiverkostoa pitkin muihin kiehtoviin kohteisiin Pan America -valtatietä pitkin. Pysähdy matkan varrella Huachachinassa, jota ympäröivät aavikko ja mahtavat hiekkadyynit. Lumilautailija pääsee kokeilemaan hiekalla laskemista - eksoottisempi kokemus! Dyynireissuja ja jeeppiajeluja voi varata paikan päältä tai etukäteen.

Voit jatkaa matkaasi Nazcaan, jossa kohtaat kuuluisat Nazca Lines -kuviot, jotka jatkuvat useiden kilometrien pituudelta ympyrän muotoisesti kiertäen. Nazca-kansaan kuuluvat taiteilivat tämän ihmeellisen teoksen peräti 1500-2000 vuotta sitten. Muodostelmassa vuorottelevat yksinkertaiset linjat ja yksityiskohtaiset eläimiä muistuttavat muodot. Apinat, hämähäkit ja hait näkyvät katsojan mielestä aivan selvästi.

Arequipasta käsin voit varata retken Colca-kanjonille. Ensimmäinen pysähdys on pienessä Chivayn kylässä, jonka kuumissa lähteissä voi viettää rentouttavan tovin. Häkellyttävä Colcan kanjoni ulottuu Chivaystä noin 60-kilometrin päähän Cabanaconden kylään - 1300 metriä merenpinnasta. Kanjonireitin paikalliskulttuuria pursuavat pikkukylät ja jylhät maisemat vilisevät silmissäsi.

Liikkuminen Perussa

Perun bussiverkosto on todella kattava ja hyvin toimiva - lukuun ottamatta poliittisia mielenosoituksia, joita tapahtuu aina silloin tällöin. Jos tällainen sattuu kohdallesi, saatat joutua venyttämään matkantekoaikoja, koska bussit eivät ehkä kulje. Kannattaa seurata paikallisia tiedotusvälineitä niin tiedät, mitä maassa tapahtuu ja osaat ottaa mahdolliset matkan mutkat huomioon reissupäiviä suunnitellessasi.

Taksit kulkevat kaupungeissa, niin myös Cuscossa. Muista neuvotella sopiva hinta ennen matkan alkamista, koska taksit eivät yleensä käytä mittaria. Hinnat ovat silti erittäin edulliset. Maan sisäisistä lennoista pulitat vain noin 100 dollaria per suunta.

Majoitus Perussa

Reppumatkaajan kukkarolle sopivia hostelleja löytyy lähes Perun joka kolkasta. Ne kustantavat noin 5 dollaria yöltä. Jos lähdet viidakkoon, asut lodgessa, jonka tason voit itse päättää. Viidakosta löytyy nimittäin erittäin hyvätasoisia asumuksia. Suuremmissa kaupungeissa on tietysti enemmän valinnanvaraa ja parempitasoiset hotellit ovat hienompia. Jos lentosi saapuu pimeän tultua, kannattaa ensimmäinen yö varata etukäteen, niin vältyt haahuilemasta pitkin pimeitä katuja majapaikkaa etsien.

Milloin mennä - Perun sää

Perun sää on periaatteessa yksinkertainen: se tuntuu joko märältä tai kuivalta. Sääolot vaihtelevat kuitenkin alueen ja korkeuserojen mukaan. Kuumin turistisesonki ulottuu kesäkuusta elokuulle, jolloin hinnat ovat korkeammat. Andeilla trekkaaminen, eli esimerkiksi Machu Picchun reitillä vaeltaminen kannattaa jättää väliin märän kauden aikana, joka ulottuu joulukuulta maaliskuulle. Tuolloin polut ovat mutaisia ja liukkaita.

KILROYn reissuvinkit Peruun

Suunnitellessasi Machu Picchun vaellusmatkaa, muista varata tähän ainakin viikko aikaa, muuten joudut kokemaan todella hienon paikan turhan kiireesti. Varaa riittävästi aikaa aklimatisoitumiseen, eli kyse on kehosi totuttamisesta korkeassa ilmanalassa liikkumiseen. Ilman rauhallista liikkumista ja ohueen ilmaan tottumista, voit saada vuoristotaudin ja joutua keskeyttämään vaelluksesi.

Contact