Kolumbia

Cartagenan värikkäät rouvat Kolumbiassa
 

Matkat Kolumbiaan - salsaklubeilta Amazonasiin

Sekä Karibianmeren että Tyynen valtameren tyrskyt rikkoutuvat tämän maan rantakallioita vasten. Kolumbia on kontrastien maa, jossa kohtaavat niin kuumuus, lumi, palmut, pikkukylät ja suurkaupungit, maya-intiaanien perintö, espanjalainen siirtomaa-arkkitehtuuri, Amazonasin viidakko, salsaklubit kuin teknoluolatkin - Kolumbiasta löytyy kaikkea. Varaa matka Kolumbiaan KILROYlta!

Kolumbia

Paras hetki matkustaa Kolumbiaan on nyt. Vaarallista? Ei sen enempää kuin muissakaan Etelä-Amerikan maissa. Suuret riskit? Ainoa riski on se, ettet tahdo lähteä täältä pois! Kolumbian pääkaupunki Bogotá, joka aikaisemmin on ollut poliittisten konfliktien ja sissisotien keskus, on nykyään kasvava suurkaupunki. Bogotá sijaitsee 2600 metrin korkeudella merenpinnasta, joten korkeuteen tottumiseen saattaa mennä muutama päivä.

Bogotá on suurien vastakohtien kaupunki: kun ajaa autolla etelästä pohjoiseen tämän yhdeksän miljoonan asukkaan kaupungin läpi, kohtaa tunnin ajon aikana sekä äärimmäistä köyhyyttä, keskiluokkaisuutta että hienoja asuinalueita. Joka puolella näkee katumyyjiä kännyköineen myymässä puheaikaa. Bogotássa voit syödä lounasta eurolla, teettää vaatteita räätälillä tai tutkailla luksuskauppakeskuksien tarjontaa. Ja tässä oli vasta pieni maistiainen kaikesta...

Medellín - "ikuisen kevään kaupunki"

Kolumbian toiseksi suurin kaupunki, jota myös kauneusleikkauksien kaupungiksi kutsutaan, on Medellín. Medelliníä pidetään myös yhtenä Latinalaisen Amerikan kauneimmista kaupunkikohteista, sillä täällä vallitsee jatkuvasti lähes täydelliset sääolosuhteet, mistä myös juontuu lempinimi "ikuisen kevään kaupunki". Täältä on kotoisin kuuluisa kolumbialainen taiteilija nimeltä Botero, minkä huomaa nopeasti häntä esittävien patsaiden lukumäärästä.

Etsiessäsi majoitusta keskellä partykorttelia sijaitsee useitakin hostelleja reppureissaajille. Nämä vaihtoehdot ovat halpoja, mutta siitä huolimatta usein todellisia luksuspaikkoja. Ja tiedoksi vaan, että tilaamasi drinksut mitataan sitten litroissa! Ja mikäli energiaa on jäljellä vielä aamunkoitteessa, voi lähteä varjoliitämään laakson ylle ja tsekata kaupunkia lintuvinkkelistä.

Etelä-Kolumbia - San Agustin

Jos olet saanut tarpeeksi suurkaupungeista ja tunnet, että on aika tutustua todelliseen Kolumbiaan, kannattaa hypätä bussiin Bogotássa ja jäädä pois San Agustinissa. Asu jossakin kylän pienistä hostelleista, syö aamiaiseksi kotona leivottua leipää, nouse hevosen selkään ja tee ratsastusreissu laakson halki, missä näet kauniita antiikkipatsaita. Täällä voit selvittää, mitä maya-intiaanien ikiaikainen viisaus ja numerotutkimukset saavat selville syntymäajastasi. Tämän jälkeen pääset testaamaan hermojaraastavan jännittävää jokiajelua.

Amazonasin satumainen viidakko

Jos haluat olla lähellä vettä, hengittää raikasta ilmaa, seikkailla rehevän kasvillisuuden keskellä ja asua majassa, niin silloin matka Kolumbian Amazonasiin on paikallaan. Bogotásta lähtee lentoja Leticiaan, joka sijaitsee Kaakkois-Kolumbiassa. Täältä voit mennä Brasiliaan, purjehtia Peruun tai meloa kajakilla paikallisasukkaiden kanssa. Voit myös kalastaa piraijoja, purjehtia maailman ainoassa vaaleanpunaisia delfiinejä asuttavassa paikassa, vierailla alkuperäiskansojen luona ja viuhtoa tiesi sademetsään viidakkoveitsi heiluen.

Costa Caribe ja Cartagena

Mikäli energiaa riittää, voit hypätä paikallisbussiin ja körötellä maan pohjoisosassa sijaitsevan ei-kenenkään-maan halki. Herää Cartagenassa, Latinalaisen Amerikan suurimmassa siirtomaakaupungissa. Täällä voit liikkua hevoskärryjen kuljettamana ja ihmetellä kaikkia värikkäitä rakennuksia.

Jos olet tämän jälkeen saanut tarpeeksesi kulttuurista, voit jatkaa Santa Marthaan ja edelleen eteenpäin mahtavaan Tagangan backpacker-kylään, josta löytyy Etelä-Amerikan halvimmat sukelluskurssit. Tästä pienestä kylästä voit myös tehdä reissun Parque Tayronaan, joka on koko Latinalaisen Amerikan kaunein puisto. Täällä, Karibianmeren rannikolla, voit rentoutua riippumatossa, tutkia mahtavaa luontoa ja nauttia rantojen rauhasta.

Majoitus Kolumbiassa

Vaikka maassa ei vielä ole kovin paljon turisteja, löytyy hostelleja silti runsaasti. Hintataso on alhainen, minkä huomaa, kun on maksamassa ensimmäistä yötään. Karibian rannikolla on paljon pieniä hotelleja, esimerkiksi Tagangassa, jossa voi asua hotellissa samalla hinnalla kuin hostellissa. Jos haluat lisää vinkkejä ja neuvoja asumisesta Kolumbiassa ennen paikan varaamista, voit ottaa yhteyttä KILROYn paljon matkanneisiin reissuekspertteihin.

Kolumbiaa ei moni vielä ole löytänyt..

Ole Sinä ensimmäisiä, jotka lähtevät tutkimaan Kolumbian ihmeitä ennakkoluulottomina mielin. Harjaannuta espanjan kielen taitoasi kielikurssilla ja paikallisten kanssa, lähde vapaaehtoistöihin ja selvitä, mitä kaikkea Kolumbia voi sinulle tarjota. Parhaan kokemuksen ja turvan reissullesi saat, kun luet etukäteen Ulkoministeriön matkustustiedotteet ja varaat matkalaukkuun aimo annoksen tervettä maalaisjärkeä Goudan matkavakuutuksen lisäksi. Kysy KILROYlta lisää Kolumbian matkoista.

Contact