Nairobi

Matka Nairobiin - seikkailujen alkupisteessä
 

Matka Nairobiin - seikkailujen alkupisteessä

Nairobi on kiinnostava ja monimuotoinen kaupunki, joka on suosittu kohde Afrikan-matkaajien listoilla. Keskustan modernit klubit, baarit ja ravintolat sekä pilvenpiirtäjät jäävät nopeasti taakse kun pyrähdät kaupungin ulkopuolelle kiikaroimaan villiä luontoa. Kaikelle modernille löytyy myös vastakohtansa. Nairobi on erinomainen aloituspiste suunnatessasi pidemmälle Keniaan. Matka Nairobiin alkaa tästä!

Nairobi

Nairobi on lähes päiväntasaajalla, mikä voisi tarkoittaa kuumaa ja kosteaa ilmanalaa. Kaupunki sijaitsee kuitenkin lähes 2000 metrin korkeudella, joten lämpötilat nousevat harvoin yli 25 asteen. Siksi Nairobi on täydellinen hengausmesta, jossa yöt ovat raikkaan viileitä. Kaupungin vaihteleva profiili ja selkeä keskusta tekee siitä miellyttävän tutkimuskohteen.

Matka Nairobiin - kaupunkimaisemaaMatka Nairobiin - täällä koet Kenian monet kasvot.

Luonnossa kiikarin kanssa

Kauempana keskustan kaupunkimaisesta pörinästä löydät hyviä mahdollisuuksia luonnon tutkailemiseen. Paras lähistöllä sijaitseva kohde  on Nairobi National Park. Se kirjaimellisesti alkaa sieltä mihin kaupunki päättyy. Kansallispuistossa voit bongata villieläinten kuninkaita eli "Big Five". Ainut, mitä puistosta et löydä, on täysikasvuinen elefantti. Vieraile Langata Giraffe Centressä, Ngong Road Forest Sanctuaryssa, sekä sarvikuonojen ja elefanttien orpokodissa.

Hankkiudu päiväretkelle, jolla pääset katsomaan henkeäsalpaavia näkymiä Nairobiin Ngong Hillseiltä, 25 kilometriä kaupungista. Toiseen suuntaan näet Rift Valleyn reunan.

Kenian historia ja kulttuuri

Haluatko ymmärtää maan kulttuuria paremmin? Kiinnostavatko siitortomaa-ajan alkuvaiheet? Käytä päivä historian tutkimiseen, ja käy esimerkiksi Norfolk Hotelissa, Karen Blixen -museossa, joka muistuttaa elokuvasta Minun Afrikkani - Out of Africa ja Kenian kansallismuseossa, Kenya National Museumissa.

Jos perinteinen kenialainen kulttuuri kiinnostaa enemmän, käy kenialaisessa heimokylässä, Bomas of Kenyassa. Kylä on toteutettu turisteja varten, mutta siellä voit nähdä mm. perinteistä heimotanssia. Jos sinulla on enemmän aikaa, kannattaa tutustua enemmänkin kenialaiseen kulttuuriin ja heimokylien elämään seikkailumatkallamme.

Matka Nairobiin - paikallinen baariNauti kylmä olut paikallisessa baarissa Nairobin reissullasi.

Tunnelmia Nairobin ulkopuolelta 

Pyörittyäsi kaupungin keskustassa tarpeeksi, ota matatu eli jaettu taksi ulos kaupungista. Kiireiseltä vaikuttavan keskustan jälkeen on mukavaa päästä rauhallisempaan elämänmenoon. Valitse paikallinen ravintola, ja tilaa Nyama chomaa. Puoli tuntia myöhemmin saat suussasulavaa vuohibarbequeta. Tilaa kyytipojaksi Tusker-olutta ja elämä alkaa soljua rauhaisasti samalla kun tutustut paikallisiin. Haasta heidät vaikka fudis- tai biljardipeliin - saat takuulla uusia kavereita!

Ja sitten varoituksen sana: Nairobi on ajoittain saanut palstatilaa korkeilla rikosluvuillaan, joten pidä huoli itsestäsi ja tavaroistasi, erityisesti jos liikut kaupungilla pimeällä.

Reissun päällä Keniassa

Nairobi on loistopaikka aloittaa tutkimusmatka Keniaan. Edulliset lennot vievät sinut Nairobiin. Paikan päältä voit järjestää reissuja ympäriinsä, jos et ole jo etukäteen hommannut safariretkeä, trekkausreissua Kilimanjarolle tai Mount Kenyalle.

Suosittelemme varaamaan retket etukäteen, silloin saat varmasti turvallisen ja luotettavaksi havaitun järjestäjän, jonka varusteet ovat kunnossa ja matkojen taso reppureissaajalle sopiva. Valkoiset hiekkarannat ovat vain 500 kilometrin päässä, joten flipflopit jalkoihin ja off to the beach you go!

Nairobi - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact