Kenia

Auringonlasku Afrikan aavoilla savanneilla ei unohdu
 

Matkalla Keniassa - Safareita, rannikkoa ja upeita vuoria

Kenia näyttäytyy matkaajalle monenlaisena. Kenian kirjavan etnisen monimuotoisuuden vuoksi maalla ei ole olemassa varsinaista yhtenäistä "kenialaista kulttuuria". Vaikka Kenia tunnetaan tasokkaista rantaresorteistaan ja safareistaan, se tarjoaa kuitenkin paljon muutakin. Kenia on yksi Afrikan suosituimmista reppureissukohteista edullisuutensa, kiinnostavien nähtävyyksiensä ja reissaamisen helppouden vuoksi.

Kenian matkat

Suunnitellessasi Kenian reissua, kannattaa harkita koko maan kiertämistä ympäriinsä: pääset katsomaan villieläimiä lähietäisyydeltä ja näet upeaakin upeamman auringonlaskun safarilla, voit lekotella vitivalkoisilla hiekkarannoilla ja ihailla henkeäsalpaavia maisemista Rift Valleyssa ja tietysti koet paikalliskulttuuria täpötäydessä bussissa… Varmasti mieleenpainuvan matkakokemuksen saat vapaaehtoistöissä, joissa pääset pintaa syvemmälle ja tutustut paikallisiin ihmisiin.

Nairobi ja Nairobin kansallispuisto

Useimmiten on edullisinta lentää Nairobiin, joten todennäköisimmin aloitat reissusi sieltä. 2000 metrin korkeudessa sijaitseva kaupunki ei ole ilmastoltaan niin lämmin kuin ehkä oletat. Kaupunki on monien järjestettyjen reissujen lähtöpiste. Reissun voit varata paikan päältä, mutta suosittelemme sen bookkaamista etukäteen, jotta saat varmasti luotettavan järjestäjän, jonka varusteet ovat kunnossa ja matkaaminen turvallista.

Nairobin moderni, länsimaalasen oloinen keskusta ei välttämättä ole juuri sitä mitä Afrikasta odotat, ainakin jos olet ensikertaa liikkeellä. Kaupungin laidoilta löydät perinteikkäämpää elämänmenoa. Jos uskallat, tilaa Nyama Chomaa paikallisilla markkinoilla. Kyseessä on paikallinen ruoka, grillattua vuohta, joka vie kielen mennessään. Voit myös haastaa paikalliset ulko- biljardikisaan tutustuaksesi sikäläiseen meininkiin paremmin.

Nairobin kansallispuisto alkaa siitä mihin kaupunki päättyy. Vain seitsemän kilometrin päässä kaupungista sijaitseva puisto on eläinten kuninkaiden koti: leijonat, gepardit ja sarvikuonot asustavat siellä. Puistossa elää myös yli 400 erilaista lintulajia.

Vaella läpi Kenian

Vaeltamisesta nauttivat reppureissaajat saavat kokea upean auringonlaskun Lenanalla, yhdellä Mount Kenyan huipuista! Matatu, jaettu taksikyyti Nairobista Mount Kenyan juurelle vie noin 4-5 tuntia. Trekkejä järjestetään monenlaisia; usean päivän vaellus uskomattomien maisemien halki Afrikan toiseksi korkeimmalla vuorella on unohtumaton kokemus.

Voit myös vuokrata oman maastopyörän ja reissata sen selässä omin päin. Hell's Gate National Parkissa näet ympäriinsä vilistäviä pahkasikoja, kirahveja ja seeproja. Puisto sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Nairobista. Varo kuitenkin yli-innokkaita tutustujia, paviaaneja, jotka ovat erikoistuneet lounaiden näpistelyyn.

Pohjoinen Kenia

Jos haluat seikkailla, kannattaa suunnata kohti pohjoista Keniaa. Jotta pääset vähemmän reissatuille reiteille, tarvitset maastoauton. Kohtaat upean elämyksen Lake Turkanan hämmentävien vesien edessä - paikka tunnetaan toisella nimellä Jade Sea. Ota tarpeeksi ruokaa ja vettä mukaasi, sillä matkaat todennäköisesti pitkiä välimatkoja ilman minkäänlaisen sivilisaation merkkejä.

Kenian safari - uskomaton luonto

Masai Mara on poikkeuksellisen upea puisto! Todennäköisesti bongaat suurten villieläinten listalta useimmat, sillä puisto on kolmen miljoonan nisäkkään koti. Jos olet onnekas, saatat nähdä vuosittaisen gnun muuttoliikkeen, joka on häkellyttävä kokemus. Safareita voit varata paikan päällä tai etukäteen. Kenya Wildlife Adventure on yhdeksän päivän safari, jolla pääset villieläinbongaukset varmimpiin paikkoihin kuten esimerkiksi  Lake Nakurulle. Täällä näet sarvikuonoja, virtahevosia ja flamingoja. Matka Amboseliin, tunnettuun elefanttien asuinpaikkaan, on luultavasti reissusi mieleenpainuvin kokemus. Kenian safari on toteuttamiskelpoinen unelma.

Kenian rannikko

Kenian rannikko on mereneläviä rakastavan kulinaristin taivas. Jälkiruoaksi sopii raikas ja tuore hedelmäsmoothie, jonka nautit luonnollisesti rentoutuen riippumatossa hiekkarannalla oranssin auringon laskiessa tummansiniseen taivaanrantaan… Kokeile vaikka passiohedelmä-banaani-mango -yhdistelmää.

Aika pysähtyy Lamun saarella, jossa autot eivät vieläkään ole sallittuja. Saarelle on lauttayhteys mantereelta Mokowesta tai Mandan saarelta. Pääasiallisesti saarella liikutaan aasilla pitkin kapeita katuja. Majoitu paikallisessa hostellissa, ja etsi satamasta veneen, eli dhow:n, omistaja, joka vie sinut purjehtimaan. Paikallinen, puusta tehty purjehdusvene on loistava tapa tehdä retkiä - ota eväät mukaan, ja voit viipyä merellä vaikka koko päivän.

Nairobin rannikkoa pitkin reissaaminen onnistuu hyvin junalla. 14-tunnin junamatka mukavissa makuuhyteissä vie sinut halki Kenian maaseudun ja läpi Nairobi National Parkin. Nauttiessasi lounasta ravintolavaunussa, junan ikkunasta näet ehkä muutaman elefantin tai seepranraidat.

Contact