Kruger Park

Kruger Parkin safarilla näet elefanttilaumoja juomapaikalla
 

Matkalla Etelä-Afrikassa - Kruger Parkissa safarilla

Afrikan Kruger Parkin safarilla paatuneinkin cityeläjä löytää itsestään luontoihmisen, sillä savannin eläimet - norsut, kirahvit, virtahevot ja seeprat ovat ihmeellistä nähtävää, eikä nukahtaminen savannin äänien ympäröimän teltan suojassa unohdu hevillä.

Kruger Parkin kansallispuisto

Yrittäessäsi saada unenpäästä kiinni teltan suojassa, leijonan kumea karjahtelu tuntuu kuuluvan jostakin hyvin läheltä... Todellisuudessa peto lönkyttelee kilometrin päässä leiristä, opas paljastaa seuraavana aamuna. Savannin yön äänien kuuntelu on kokemus, jota ei hetkessä unohda. Joka puolella rapisee, murisee ja sirittää aamunsarastukseen saakka.

Kamera käy kuumana Krugerin kansallispuistossa Etelä-Afrikassa pääsee  bongailemaan villieläimiä heti alkuun, sillä alue suorastaan vilistää antilooppeja, seeproja ja kirahveja, norsuista puhumattakaan. Kameran muistikortti täyttyy safarin edetessä ennätysvauhtia ja suurempi objektiivi menee ostoslistalle viimeistään lammikossa haukottelevan virtahevon kohdalla - tästä on saatava lähikuva!

Afrikassa city-ihminenkin löytää itsestään tutkimusmatkailijan, kun ammattitaitoinen opas kertoo miten erottaa tyttö- ja poikakirahvin korvatupsujen perusteella, ja mitä norsun jättämä kasa kertoo sen ruokavaliosta.

Jännitystä yösafarilla

Iltapäivän helteessä juomapaikalla käy kuhina; apinat ja villisiat pörräävät lätäkön ympärillä ja tekevät tilaa vasta kun iso norsu saapuu paikalle korviaan heiluttaen. Illan hämärtyessä puisto muuttuu jännitysnäyttämöksi, kun kaikkien odottama yösafari alkaa. Jeepin nokalla istuva opas valaisee pusikkoa isolla taskulampulla ja joka puolella näkyy kiiluvia silmäpareja. Ylhäällä puussa vilahtaa ehkä gepardi.

Krugeriin omin päin tai järjestetylle safarille

Sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Jos olet valmis näkemään enemmän vaivaa, ja sinulla on reilusti aikaa suunnitella reissua, sekä tietysti uskallusta, voit vuokrata oman auton. Johannesburgista Kruger Parkiin kestää ajaa vähintään 4 tuntia, joten älä yritäkään tehdä päiväreissua puistoon. Puistossa voit majoittua leiriytymispaikoille, joista löytyy sekä teltta- että mökkipaikkoja. Lähtiessäsi safarille omin päin, huomioi, ettei eläimiä välttämättä olekaan iha helppo bongata. Oppaan ammattitaidon avulla safarista saa yleensä enemmän irti.

Jos olet safarilla ensikertaa, kannattaa harkita etukäteen järjestettyä safaria. Osaavat oppaat kommunikoivat jatkuvasti keskenään missä eläimiä liikkuu, ja he osaavat myös kertoa eläimistä ja niiden tavoista paljon. Autot ovat turvallisia, ja hyvin varusteltuja. Järjestettyihin, KILROYn tarjoamiin reissuihin kuuluu useimmiten myös majoitukset sekä ruoat, joten sinun tarvitsee vain tuoda itsesi ja kamerasi mukaan.

Valitse seuraavista safareista mieluisin: Driftersin järjestämä 5 päivän safari Johannesburgista alkaen on loistava perussafari Krugeriin (5 Day Kruger Park). Safari sopii myös esimerkiksi häämatkalaisille, sillä majoitus tapahtuu 2 hengen lodgessa. Myös esimerkiksi hop on hop off - bussipassiin, Baz Bus Flexi 1 tai 2 -passiin kuuluu 4 päivän safari Krugerissa.

Jos haluat nähdä muutakin kuin Krugerin, 7 päivän Intrepidin reissu Kruger & Victoria Falls vie sinut Botswanaan ja Viktorian putouksille. Toinen suosittelemamme reissu on 15 päivää kestävä GAPin seikkailu Kruger & Swaziland Express, jossa Krugerin lisäksi matkaat Swazimaahan sekä Mosambikiin, reissun erikoisuutena on sukeltaminen St Lucia Wetlandissa.  

Kruger Park - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact