Kruger Park

Kruger Parkin safarilla näet elefanttilaumoja juomapaikalla
 

Matkat Etelä-Afrikkaan - safari Kruger Parkissa

Etelä-Afrikan Kruger Parkin safarilla paatuneinkin cityeläjä löytää itsestään luontoihmisen, sillä savannin eläimet - norsut, kirahvit, virtahevot ja seeprat - ovat ihmeellistä nähtävää eikä nukahtaminen savannin äänien ympäröimän teltan suojassa painu ikinä unholaan.

Kruger Parkin kansallispuisto

Yrittäessäsi saada unenpäästä kiinni teltan suojassa, leijonan komea karjahtelu tuntuu kuuluvan jostakin hyvin läheltä... Todellisuudessa peto lönkyttelee kilometrin päässä leiristä. Savannin yön äänien kuuntelu on kokemus, jota ei hetkessä unohda. Joka puolella rapisee, murisee ja sirittää aamunsarastukseen saakka.

Kamera käy kuumana Krugerin kansallispuistossa, ja pääset bongailemaan Etelä-Afrikan villieläimiä heti matkan alusta asti, sillä alue suorastaan vilistää antilooppeja, seeproja ja kirahveja, norsuista puhumattakaan. Kameran ja älypuhelimen muisti täyttyy ennätysvauhtia safarin edetessä, ja suurempi objektiivi menee ostoslistalle viimeistään lammikossa haukottelevan virtahevon kohdalla - tästä on saatava lähikuva!

Etelä-Afrikassa city-ihminenkin löytää itsestään tutkimusmatkailijan, kun ammattitaitoinen opas kertoo, miten erottaa tyttö- ja poikakirahvin korvatupsujen perusteella ja mitä norsun jättämä kasa kertoo sen ruokavaliosta.

Jännitystä yösafarilla

Iltapäivän helteessä juomapaikalla käy kuhina, kun apinat ja villisiat pörräävät lätäkön ympärillä ja tekevät tilaa vasta, kun iso norsu saapuu paikalle korviaan heiluttaen. Illan hämärtyessä puisto muuttuu jännitysnäyttämöksi, kun kaikkien odottama yösafari alkaa. Jeepin nokalla istuva opas valaisee pusikkoa isolla taskulampulla, ja joka puolella näkyy kiiluvia silmäpareja. Ylhäällä puussa vilahtaa gepardi.

Krugeriin omin päin tai järjestetylle safarille

Sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Jos olet valmis käyttämään reilusti aikaa reissun suunnitteluun ja olet rohkea, voit harkita auton vuokraamista. Johannesburgista Kruger Parkiin kestää ajaa vähintään 4 tuntia, joten älä yritäkään tehdä päiväreissua puistoon. Puistossa voit majoittua leiriytymispaikoilla, joista löytyy sekä teltta- että mökkipaikkoja. Lähtiessäsi safarille omin päin, huomioi, ettei eläimiä välttämättä olekaan iha helppo bongata. Oppaan ammattitaidon avulla safarista saa yleensä enemmän irti.

Jos olet safarilla ensikertaa, kannattaa harkita etukäteen järjestettyä safaria. Osaavat oppaat tietävät, missä eläimet liikkuvat, ja he osaavat myös kertoa eläimistä ja niiden tavoista paljon. Autot ovat turvallisia ja hyvin varustettuja. Järjestettyihin reissuihin kuuluu useimmiten myös majoitukset sekä ruoat, joten sinun tarvitsee vain tuoda itsesi ja kamerasi mukaan.

5 Day Kruger Park -safari on on loistava perussafari Krugeriin. Safari sopii myös esimerkiksi häämatkalaisille, sillä majoitus tapahtuu 2 hengen lodgessa. Myös esimerkiksi "hop on, hop off" -bussipassiin ja Baz Bus Flexi 1 tai 2 -passiin kuuluu 4 päivän safari Krugerissa.

Jos mielit pidemmälle reissulle, kannattaa tutustua esimerkiksi 18-Day South Africa Overland -safariin. Safari vie sinut Kruger Parkin lisäksi esimerkiksi Zululandiin, Dolphin Coastille ja Kapkaupunkiin.

Kruger Park - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact