Afrikka

Afrikan Botswana, Okacango delta
 

Matkat Afrikkaan - suureen seikkailuun

Afrikan matkalla voit kokea kaikkea trendikkäistä suurkaupungeista leijonankarjaisuun safariretken iltahämärissä. Masai Mara, Krugerin kansallispuisto, Etelä-Afrikan Garden Route ja viiniviljelmät vuorten solissa ovat vasta pieni osa Afrikkaa. Villi luonto, autiomaat hiekkadyyneineen ja upeat Sansibarin sukellusvedet ovat yhtä hieno kokemus kuin modernin Kapkaupungin musiikkimaailmaan sulautuminen. Halvat lennot ja matkat Afrikkaan KILROYlta.

Afrikka

Afrikka on maailman toiseksi suurin maanosa, jonka 54 itsenäistä valtiota tarjoavat reppureissaajalle paljon nähtävää ja löydettävää. Afrikka on kontrasteja pullollaan ja maisemat vaihtelevat yhtä paljon kuin Euroopassakin - koskaan ei ole tylsää!

Afrikan parhaat palat - safareista Kilimanjarolle

Afrikasta löydät melkein mitä vain, riippuen hieman siitä, mitä etsit. Tässä on muutamia ehdotuksia hienoista kohteista, kaikki riippuu tietysti siitä mitä haluat tehdä ja nähdä.

Afrikan matkalle kannattaa sisällyttää ainakin yksi safari, jonka aikana pääset tutustumaan  paikalliseen luontoon ja voit bongata eläimiä, joita Suomen metsistä ei löydy. Tee visiitti esimerkiksi Masai Maran upeaan luonnonpuistoon Keniassa. Tansaniassa voit trekata Kilimanjaron Uhuru Peak -huipulle.

Voit myös nauttia Afrikassa rantalomasta Sansibarin kauniilla ja turvallisilla rannoilla. Victorian putouksia Tansaniassa ei kannata jättää väliin: korkein putous on yli 100 metriä korkea. Afrikassa voit tehdä myös vapaaehtoistöitä esimerkiksi Etelä-Afrikan eläintensuojeluohjelmissa tai Ghanan yhteisöprojekteissa.

Jos olet kiinnostunut muinaisista Kreikan ja Rooman kulttuureista, aloita reissusi Egyptistä vierailemalla Gizan pyramideilla ja Luxorissa. Marrakeshissa pääset tutustumaan Afrikan kauppiaskulttuuriin värikkäillä ja huumaavantuoksuisilla markkinoilla. Tai ehkäpä sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö eläinten tai ihmisten kanssa? Esimerkiksi Etelä-Afrikassa vapaaehtoistyöt voi helposti yhdistää matkaan kuin matkaan.

Lennot ja matkustaminen Afrikkaan

Monet eurooppalaiset lentoyhtiöt lentävät Afrikan maihin, mutta suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi seuraavia lentoyhtiöitä: South African Airways, Kenya Airways tai Roayl Air Maroc. Riippuen luonnollisesti matkakohteestasi.  Useisiin maailmanympärimatkoihin voi yhdistää monia Afrikan kohteita.    

Liikkuminen Afrikassa

Loistava tapa päästä paikkoihin, joihin et ehkä muuten eksyisi ovat seikkailumatkat, joita järjestävät KILROYn yhteistyökumppanit. Overlanding-rekkareissulla ovat myös erinomainen tapa kiertää Afrikan kaukaisimpia kolkkia. Bussilla pääsee liikkumaan myös turvallisesti. Esimerkiksi BazBusilla, jolla on kattava hop on hop off -verkosto Etelä-Afrikassa. Julkisen liikenteen bussit eivät usein liiku yhtä tarkasti kuin Pohjoismaissa, mutta maassa maan tavalla. Julkisissa kulkupeleissä tulee monesti juteltua paikallisten kanssa ja monien mielestä siinä saakin parhaimman kosketulksen maan kulttuuriin. Junaverkosto puolestaan on aika puutteellinen. Myöskään kovin monia halpalentoyhtiöitä Afrikassa ei ole. Etelä-Afrikassa on kuitenkin sellaisia halpalentoyhtiöitä kuten vaikkapa Kululu and Mango.

Majoittuminen Afrikassa

Useimmista Afrikan maista löydät sopivan tasoisia hotelleja. Hyviä hostelleja avataan koko ajan lisää. Afrikka on tunnettu korkeatasoisista Bed & Breakfast -paikoistaan, ei tosin hurjan halvoista, mutta kuitenkin laadukkaista. Samalla tietysti tutustut paikallisiin.

Afrikan hintataso

Ulkona syöminen ja yöelämä on yleisesti ottaen edullista verrattuna muihin maanosiin. Jos elät tiukalla matkabudjetilla, voit selvitä noin 15 USD:llä päivässä Afrikan edullisimmissa maissa.

Contact