Itäiset saaret

Mieli lepää näillä valkoisilla unelmarannoilla
 

Thaimaan Itäiset saaret - Idän helmet

Tutki Thaimaan itäpuolen saaret: Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Koh Chang ja Koh Samet. Sukella, snorklaa, biletä tai chillaa - saarilta löydät kaiken tarvittavan mukavaan elämään. Matkat Thaimaahan KILROYlta.

Koh Samui

Lentäen pääsee Bangkokista Samuille 45 minuutissa. Meritse matka Suratthanista kestää noin kaksi tuntia. Koh Samui on toiseksi isoin Thaimaanlahden saarista ja siellä on saarista eniten infrastruktuuria, hienoja hotelleja ja perhelomailijoita. Isoimmat rannat saarella ovat Chaweng ja Lamai. Chawengilla majoittuminen ja ruoka on yleisesti ottaen kalleinta Koh Samuilla, mutta jos etsit jatkuvaa biletystä, on Chaweng siihen oikea paikka. Pienempiä ja rauhallisempia rantoja on myös, esimerkiksi Big Buddha Beach ja Bo Phut Beach. Elefanttiretket, sukeltaminen ja syvänmerenkalastus ovat suosituimpia aktiviteetteja Samuilla.

Koh Phangan

Matka junalla Bangkokista Suratthaniin kestää noin 12 tuntia. Meritietä matka kestää Suratthanista Phanganille kuutisen tuntia ja Samuilta  Phanganille 45 minuuttia. Kauniin valkohiekkaisia rantoja on useita. Hat Rin Beachillä pidetään Full Moon Partyt. Väkeä täydenkuun juhlissa on paljon joten majoitus kannattaa varata etukäteen. Täydenkuun juhliin järjestetään yli yön kestäviä reissuja myös muilta saarilta, joten mikään pakko ei ole majoittua Phanganilla. Jos aiot sukeltaa, suosittelemme majoittumaan Koh Taolla, merimatkat ovat lyhyempiä ja sukellukset tulevat edullisemmaksi, sillä useimmat sukelluspaikat ovat lähellä Koh Taota.

Koh Tao - Turtle Island ja Koh Nangyuan

Merimatka Samuilta tai Suratthanista Koh Taolle kestää noin kaksi tuntia. Suosittelemme Koh Taota, jos aiot sukeltaa, snorklata tai suorittaa PADIn sukelluskurssin. Hat Sairee ja Hat Mae Haad ovat saaren päärantoja; lautta saapuu jälkimmäiseen. Jos et kestä yöt läpeensä jatkuvaa biletystä (englantilaisten ja ruotsalaisten kanssa), niin suosittelemme saaren etelärantoja. Itärannalle kannattaa mennä, jos etsii todella rauhallisia paikkoja, sillä saaren jyrkät rinteet vaikeuttavat pääsyä itäpuolen rannoille ja bungaloweille. Harkitse mopon vuokraamista, mutta vältä Koh Tao tattoota eli kuuman pakoputken jättämää palojälkeä jalassasi.

Saari on tunnettu sukelluskouluistaan. Niitä löydät erityisesti Hat Saireelta; valinnanvaraa on. Pienempiä kouluja löydät esimerkiksi Chalok Baan Kaolta. Sukelluskursseja on aloittelijoille ja kokeneemmille. Snorklaamaan pääsee suoraan monelta rannalta, maskeja ja räpylöitä vuokrataan missä vain. Omasta majapaikastasi voit varata mitä tahansa reissuja, esimerkiksi oman veneen sukellus- tai snorklausreissua varten. Tämä on suositeltavaa, sillä muutoin sukellat ison ihmislauman kanssa. Koh Nangyuan on pieni 3 saaresta muodostuva saarirykelmä Koh Taon kupeessa. Saarilta pääset kivoihin snorklauskohteisiin, myös Japanese Gardens -sukelluspaikka sijaitsee niiden lähellä. Saaret ovat suojeltuja, joten niille joutuu maksamaan 100 bahtin pääsymaksun.

Angthong Marine Park

Koh Taolta järjestetään sukelluksia myös Angthongiin, jossa on aivan loistavia sukelluskohteita ja esimerkiksi luolasukellusta.

Koh Chang - Elephant Island

Lentomatka Bangkokista Tratiin kestää tunnin. Bussilla pääsee Bangkokista Tratiin noin viidessä tunnissa. Meriteitse matka Tratista Koh Changille kestää 30 minuuttia. Koh Chang on kolmanneksi suurin Thaimaan saarista. Saari on kansallispuisto; 75 prosenttia saaresta on viidakon peitossa, ja siten saarelta löytyykin monimuotoinen luonto. Suosituin ranta on White Sand Beach, jolla on laajin valikoima ravintoloita, huvituksia ja kauppoja. Jos etsii rauhaa, suuntaa saaren lounasosaan Lonely Beachille. Nopein ja edullisin tapa päästä sinne on mopon vuokraaminen. Suosittelemme Jungle Trekkingia, yhdelle kolmesta elefanttileiristä.

Koh Samet

Lentäen matka Bangkokista Rayongiin kestää noin tunnin. Bussimatka Bangkokista Ban Pheen on noin viisi tuntia. Meriteitse pääsee Ban Pheesta - Koh Sametille 30 minuutissa. Koh Samet on pieni saari, joka on myös kansallispuisto kuten Koh Chang. Pystyt kävelemään päivässä saaren ympäri. Tai voit vuokrata songthaewin tai fillarin päästäksesi rannalta toiselle. Rannat ovat vaihtelevan kokoisia, ja kaikilla on kauniin valkoista hiekkaa. Tämä saari on niille, jotka etsivät rauhaa; yöelämä on aika vähäistä. Hat Sai Kaew (Diamond beach) on isoin ja vilkkain saaren rannoista. Mitä etelämmäksi menet, sitä vähemmän turisteja kohtaat. Saari on thaimaalaisten suosiossa.

Itäiset saaret - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact