Bangkok

Bangkok - reppureissaajan tukikohta Thaimaassa
 

Thaimaan mausteinen suurkaupunki

Kuhiseva kaupunki Bangkok on täynnä loistavaa ruokaa, erikoisia nähtävyyksiä, uskomattomia shoppailumahdollisuuksia ja vilkasta kaupunkielämää. Bangkok on usein matkan keskuspiste, josta lähdetään pidemmälle reissulle tai palataan kotiin. Matkat Bangkokiin KILROYlta.

Bangkok

Vaikka matka Bangkokiin olisi ensimmäinen tai kymmenes, löydät sieltä aina jotain uutta. Bangkok on matkaajan solmukohta sekä Thaimaahan että muualle Aasiaan - kaupungista lähtee junia, busseja ja lentoja moneen kaupunkiin ja maahan. Bangkok on sekoitus supermoderneja rakennuksia, kultaisia temppeleitä ja kylläisiä ruokatoreja. Kaikki sekoitettuna kaoottiseen liikenteeseen ja korviahuumaavaan äänimaailmaan

Bangkokin nähtävyydet

Wat Phra Kaew - Grand Palace on pakko nähdä edes kerran. Ison temppelialueen temppelit ovat vaikuttavia. Paikka on kävelymatkan päässä reppureissaajien suosimalta Khao San Roadilta. Temppelialue on auki päivittäin 8.30-15.30. Pukeudu asianmukaisesti olkapäät ja polvet peittävään asuun. Älä usko temppelin ulkopuolella olevia tuk tuk -kuskeja, jotka väittävät temppelin olevan kiinni, ja tarjoavat jotain muuta kierrosta sen sijaan - tulet huijatuksi.

Wat Pho on makaavan Buddhan temppeli. Se on yksi Bangkokin vanhimmista ja suurimmista. Wat Pho sijaitsee Cheptuphon Roadilla ja on aukipäivittäin 8-17. Chao Praya Riverillä  matkaat jokilaivalla ja hypätä kyydistä jollain sopivalla rannalla eri puolella Bangkokia. Voit myös hankkia KILROYlta päiväreissun, jossa liikutaan pitkin kanaaleja ja vieraillaan muun muassa orkideaviljelmillä.

The Floating Market  - kelluvat markkinat ovat varmasti olleet ihan jokaisessa Bangkokia esittelevässä dokumentissa tai elokuvassa. Kaupustelijat myyvät yksinkertaisia tuotteita suoraan veneestään. Paikka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Bangkokista joten suositeltavaa on lähteä liikenteeseen aikaisin aamulla.

Shoppailu Bangkokissa - kauppakeskukset

MBK- Mah Boon Krong on luultavasti kaupungin edullisin ja tarjolla on kaikkea kännyköistä vaatteisiin. Siam Paragon  on iso ostoskeskus, joka avattiin 2005. Vaatteita, kirjoja, leluja, supermarket jne. CentralWorld on Thaimaan ja Kaakkois-Aasian isoin ostoskeskuskompleksi, joka uudistettiin vuonna 2006. Kaikkea koruista vaatteisiin ja huonekaluihin. The Emporium on puolestaan kallis kuin mikä, eli loistava paikka ikkunoiden väärältä puolelta kuolaamiseen.

Shoppailu Bangkokissa - Torit

Nakhon Kasem on China Townissa sijaitseva tori, joka tunnetaan nimellä Thieves Market, sillä paikan päällä sanotaan myytävän ihmisiltä varastettuja kelloja, koruja ja muuta tavaraa. Pratunam Market sijaitsee Siam Squaren lähellä ja on avoinna päivittäin. Torilla myydään kaikkea vaatteista kelloihin. Bobe Market sijaitsee lähellä Khlong Phadung Krungkasem kanavaa, tarjolla vaatteita, jotka myydään kilohinnalla.

Bangkokista matkaaminen muualle

Bangkok on reppureissaajan tukikohta, sillä kaupungista saat hankittua mm.  viisumit moneen muuhun maahan. Reppureissaajien kadulta Khao San Roadilta löydät pieniä matkatoimistoja, joista voit hankkia tarvittavat paperit. Varaudu muutamien päivien tai viikon odotukseen riippuen kohteestasi. Usein myös hostellit auttavat matkaajaa järjestelyissä, olit sitten matkaamassa sukelluskurssille Koh Samuille, Koh Taolle  tai Koh Phi Phille ja muille Thaimaan saarille tai  sitten maan ulkopuolelle. Bangkokista pääsee kätevästi maitse tai lentäen lähes kaikkialle Aasiaan. Lähimaita kierrät näppärimmin bussipassilla.

KILROY vinkkaa

Thaimaa-tavaraa eli kalastajanhousuja, tyynynpäällisiä, puupatsaita ja muuta vastaavaa saat mm. reppureissaajien kadulta Khao San Roadilta. Jos kuitenkin olet menossa esimerkiksi Chiang Maihin, kannattaa tuliaiset hankkia sen yötorilta, saat paremmin tehtyä tavaraa edullisemmin.

Bangkok - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact