Thaimaa

Matka Thaimaahan on aina mielessä, koska nämä maisemat!
 

Matka Thaimaahan - reissaajan paratiisiin

Thaimaa lumoaa upeilla maisemilla ja letkeällä fiiliksellä. Täältä löydät kauniita valkoisia rantoja sekä mahtavia sukellus- ja snorklauskohteita, kuten Krabi, Hua Hin, Koh Samui ja Koh Tao. Näiden lisäksi kannattaa tutustua myös ainakin Pohjois-Thaimaan viidakkoon. Matka Thaimaahan piristää aina!

Perusteet Thaimaan lomalle

Ole aktiivinen

Kehitä itseäsi

Thaimaa - Reppureissajan unelmakohde

Reppureissaus Thaimaassa on todella suosittua eikä mikään ihme, sillä maasta löytyy jotakin jokaiselle. Eläminen on edullista, matkustaminen helppoa ja kaikkialla näkyy hymyileviä kasvoja. Matka Thaimaahan on myös erinomainen startti maailmanympärimatkalle, sillä reissaaminen muihin maihin Thaimaasta on todella kätevää.

Thaimaan sää ja paras aika mennä

Thaimaahan voit matkustaa milloin vain, sillä trooppinen ilmasto hellii reissaajia ympäri vuoden. Paikallisia eroja löytyy kuitenkin jonkin verran. Karkeasti jaoteltuna maan pohjoisosissa sekä Malakan niemimaan länsirannikolla monsuunisateet kastelevat touko-lokakuussa; Siaminlahden puolella sadekausi ajoittuu syys-joulukuulle.

Matka Thaimaahan ei jätä kylmäksiEi ole väärin, että matka Thaimaahan pyörii aina mielssä. Eikö paratiisissa näytä juuri tältä?

Thaimaan hintataso ja reissubudjetti

Matka Thaimaahan ei rasita kukkaroa liikaa! Herkullista ruokaa saat katukojuista jopa alle eurolla. Ateriat paikallisessa ravintolassa maksavat 2-3 euroa. Majoitus kustantaa noin neljästä eurosta ylöspäin riippuen paikasta sekä majoituksen yleisestä tasosta. Suosituimmissa kohteissa pienet hostellit alkavat kadota suurempien hemmotteluhotellien tieltä. Hintataso näissä on luonnollisesti korkeampi.

Matkakohteita Thaimaassa

Matkalla Thaimaassa kannattaa kiertää tätä kaunista maata mahdollisimman paljon. Hyppää Bangkokissa junaan ja matkaa Chiang Maihin, jossa voit lähteä vaikka vaeltamaan. Thaimaassa voit tehdä myös vapaaehtoistöitä esimerkiksi elefanttien hyvinvoinnin puolesta. Me suosittelemme möys saarelta toiselle loikkimista ja purjehdusreissuja: näin nautit turkoosista merestä ja upeista hiekkarannoista parhaalla mahdollisella tavalla!

Sukeltajat ja veden alla tutkimusmatkailusta kiinnostuneet suuntaavat niin ikään Thaimaan saarille. Sukelluskouluja löytää lähes joka paikasta ja etenkin Koh Taon ja Koh Lantan sukelluskurssit ovat erinomaisia.

Thaimaan matkaan kannattaa sisällyttää sukeltamistaThaimaan matkaan kannattaa sisällyttää sukelluskurssi. 

Ruoka Thaimaassa

Matka Thaimaahan vie sinut maukkaan ja mausteisen thai-keittiön saloihin! Perusruoka-aineksena on riisi tai nuudelit, johon valitaan lisäksi kanaa, lihaa, kalaa tai kasviksia. Myös katukeittiöistä löytää hyviä ruokia, kuten crepesejä. Kannattaa seurata, mihin paikalliset menevät syömään, sillä sieltä löytyy usein parhaimman sapuskat. Maista esimerkiksi makeaa ja suosittua Khanom Buangia. Thaimaassa voit myös nauttia herkullisia, tuoreita hedelmiä. 

Matkustaminen Thaimaassa

Bussipassi on usein helpoin ja edullisin tapa kiertää Thaimaata. Strayn bussipassiverkosto Thaimaassa on laaja, ja busseihin nousee aina muita reppureissaajia - kavereista ei ole siis koskaan puute. Bussipassilla matkustaminen Thaimaassa on myös äärettömän hyvä tapa nähdä muita Aasian maita, kuten Kambodzaa ja Laosia, joihin Strayn bussipassiverkosto ulottuu.

Matka Thaimaahan - Pang Ung -järviThaimaasta löytyy monenlaista maisemaa. Pang Ungin järvi sijaitsee aivan Myanmarin rajalta. 

Shoppailu Thaimaassa

Etkö ole löytänyt juuri haluamanlaistasi vaatetta tai satutko tarvitsemaan mittatilauspukua tai -mekkoa? Teetä mieleisesi vaatteet Thamaassa, jos sinulla on enemmän kuin viikko aikaa. Teetetty paita maksaa vain noin 11 euroa. Thai-silkkiä, käsitöitä ja muuta sisustustavaraa saat edullisesti. Tingi, ja maksa noin 30-50 prosenttia alkuun pyydetystä hinnasta ja muista, että Buddhan kuvia ei saa viedä pois maasta. Älä seuraa sisäänheittäjiä kauppaan, he saavat komission ostamistasi tuotteista, ja maksat joka tapauksessa ylimääräistä.

Contact