Kuala Lumpur

Pikku kaveri oli rappusilla vastassa
 

Matkat Kuala Lumpuriin - Hehkuva metropoli

Vanhat historialliset temppelit, modernit shoppailuparatiisit, Chinatown ja lukuisat puutarhat tekevät Kuala Lumpurista upean suurkaupungin. Jos ostoskeskukset kyllästyttävät, tee kaupungista matka vehreään viidakkomaisemaan patikoimaan.

Kuala Lumpur

Malesian moderni pääkaupunki Kuala Lumpur - KL - on kasvanut pikkukylästä metropoliksi viimeisten 150 vuoden aikana. Sen nykyinen asukasluku hipoo jo seitsemää miljoonaa. Kadut pursuavat markkinakojuja, joiden tarjonta houkuttaa tuliaisostoksille. Bazaar Baru Marketin kapeilta kujilta (469-473 Jln TAR, Chow Kit) löytyy tuoretta kissakalaa ja erikoisia trooppisia hedelmiä. Basaarikokemus on huumaava tuoksuineen päivineen.

Kaupunki jakautuu erilaisiin alueisiin. Suuntaa kulkusi ensin keskustaan. Merdekan aukio, Sultan Abdul Samadin rakennus, Selangor Club ja vanha kiinalaiskaupunginosa markkinatoreineen sijaitsevat kaikki ytimessä. Chinatownin Chan She Shu Yuen -temppeli taidokkaine puukoristeluineen ja uskomaton 4000 kirjan kirjasto ovat koko alueen hienoimpia rakennuksia, jotka vetävät myös matkailijoita puoleensa. Golden Triangle eli kultainen kolmio on pramea alue, jonka katuja täyttävät superhienot ostoskeskukset, luksushotellit, yöklubit ja Petronas Twin Towers. Tuanku Abdul Rahmanista, kultaisen kolmion naapurialueelta löytyy huokeampia kattoja pään päälle ja erittäin värikäs ostosalue.

Petronas Twin Towers -tornit ovat kaupungin tärkein maamerkki ja vielä viime vuoteen asti maailman korkeimmat ihmiskäden aikaansaamat huiput. Yli 452 metriset massiiviset tornijättiläiset ovat osuva symboli rahalle ja kehitykselle. Kaupungin keskustassa sijaitsevat huiput ovat visiitin arvoisia, joten hyppää hissiin ja nouse maisemamatkalle. Kaksoistornit näyttävät eri puolensa päivällä ja yöllä. Monet suuntaavat tornien alemmissa kerroksissa sijaitsevaan Malesian suurimpaan ostoskeskukseen, jossa suurimmista shoppailuhimoista ja rahoista pääsee kätevästi eroon.

Shoppailu Kuala Lumpurissa

Tytöt ja pojat, napatkaa kirkkaimmat luottokorttinne ja tankatkaa energiajuomia, sillä Kuala Lumpur on shoppailijan ihmemaa! Feikki-Guccit ja -Diorit kutsuvat, mutta aitojakin on saatavilla kovan luokan ostoskeskuksissa. Paikallisilta markkinoilta voit hankkia kotiväelle perinteisiä käsitöitä. Bling blingiä harrastava löytää mielettömät apajat varastojensa kartuttamiseen - ja koko leikki on puoli-ilmaista Suomen hintoihin verrattuna! Osteluhuuman keskellä tuskin tulee ajatelleeksi lentoyhtiöiden matkatavararajoituksia, joiden ylittäminen maksaakin jo sievoisesti.

Kuala Lumpurin yöelämä

Kuala Lumpurissa on melko turvallisen tuntuista ja yksin matkustava sinkkunainen voi rentoutua suhteellisen hyvin. Baaritarjonnassa ei ole valittamista, mutta jos kukkarossa on pari ylimääräistä taalaa, ne voi käyttää Shangri-La lobbyssa esimerkiksi mehukkaaseen mansikka daiquiryyn.

Luontokokemukset

Menara KL:sta, Raja Chulanista ja Jin Bukitista järjestetään patikkaretkiä Bukit Nanansin metsäiselle suojelualueelle. Kävelyreitit kiemurtelevat viidakon keskellä, jossa voi bongailla lintuja ja muita eläimiä.

Liikkuminen Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurin kansainväliseltä lentokentältä pääsee lähes joka puolelle maailmaa. Monet pysähtyvät Kuala Lumpuriin muutamaksi päiväksi maailmanympärimatkallaan. Muutamat paikalliset lentoyhtiöt tarjoavat huokeita lippuja Thaimaan, Singaporen ja Filippiinien suuntaan. Kuala Lumpurista Singaporeen pääsee myös bussilla päiväsaikaan (5:n tunnin matka) ja junalla yöaikaan (10:n tunnin matka). Hintasuhteessa ei ole paljoa eroa. Kuala Lumpurissa on hyvä julkisen liikenteen verkosto. Menopeliksi voi valita bussin, taksin, junan tai metron, eivätkä lippujen hinnat päätä huimaa.

Kuala Lumpur - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact