Malesia

 

Matkat Malesiaan - pilvenpiirtäjiltä sademetsiin

Malesiasta löydät Kaakkois-Aasian kauneinta rantaviivaa, vuoria ja sademetsiä, jotka odottavat patikoijia. Matka Kuala Lumpurin moderniin metropoliin saa kiinnostavan kontrastin Taman Negaran kansallispuistossa sijaitsevista alkuperäiskansojen metsäkylistä.


Malesia

Malesiassa länsimainen ja itämainen kulttuuri ja eri uskonnot kohtaavat kiinnostavalla tavalla. Maassa selviää hyvin englannilla naapurimaihin verrattuna, sillä se oli Englannin siirtomaa aina vuoteen 1957 asti.

Kuala Lumpur

Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on seitsemän miljoonan asukkaan moderni metropoli. Kaupungin asukkaista suurin osa on kiinalaisia ja muualta tulleita, toisin kuin muualla Malesiassa. Kuala Lumpurin matkailu kasvaa jatkuvasti, samaan tahtiin kaupungin kasvavan kulttuuritarjonnan kanssa. Kuala Lumpurin pilvenpiirtäjät, vanhat Hindu-temppelit, historialliset museot ja markkinatorit tarjoavat matkalaiselle kiinnostavaa koluttavaa.

Chinatownissa on myös ihmeteltävää ja erinomaisia ruokapaikkoja. Pienellä budjetilla matkaa tekevälle reppureissaaajalle Kuala Lumpur on myös hyvä hengähdyspaikka, sillä kaupungin viiden tähden hotellit ovat varsin edullisia. Hotelleja, klubeja ja ostoskeskuksia löytyy parhaiten Kultaisen Kolmion alueelta. Kuuluisat 452 metriä korkeat Petronas Twin Towerin kaksoistornit seisovat teräksisen harmaina samalla alueella ja ovat kaupungin tunnetuin matkailunähtävyys. Suria KLCC:n ostoskeskus on tasokas shoppailupaikka. Vain 25 kilometrin päässä kaupungista jarjestetään joka vuosi F1:n Malesian GP.

Malesialainen keittiö - ehkä jopa maailman paras

Paikallinen keittiö tarjoaa makuhermoja kutkuttavia nautintoja ruokamatkaajalle. Maista Malesialaista Satay-kanaa barbeque-tikuissa tarjoiltuna. Dippaa kanavarras makeaan suolapähkinäkastikkeeseen - matkan herkullisin kokemus!

Trooppiset Perhentian saaret ja sukeltaminen

Malesiassa Perhentian saaria ympäröi kristallinkirkas meri, jonka koralliriutat kuhisevat elämää. Snorklaaja näkee kilpikonnia, ja sukellusfirmat johdattavat happipulloin varustetut merten vierailijat syvemmille vesille. Rantojen hieno hiekka tuntuu mukavalta varpaiden välissä, ja päivät kuluvat helposti hyvän kirjan kanssa rantapyyhkeellä löhöillen.

Jos laiskottelu kyllästyttää, löytyy saarilta myös viidakkoa, jossa voi seikkailla villieläimiä tähyillen. Kuala Lumpurista pääsee bussilla Kuala Besutiin, josta matka jatkuu pikaveneellä Perhentian saarille. Venereissu kestää vain puolisen tuntia. Kuala Lumpurista voi myös lentää matkan Kuala Terengganuun tai Kota Bharuun, josta on napattava bussi tai taksikyyti (kestää noin 1,5h) Kuala Besutin satamaan. 

Langkawi

Malesian niemimaalla lännessä sijaitseva Langkawin paratiisisaari on kaunis, mutta matkailu on valloittanut alueen. Valkea hiekka häikäisee siihen tottumattoman katsetta ja turkoosi meri houkuttelee vilvoittelemaan. Lasten kanssa matkailevalle saari on toimiva ja turvallinen matkakohde. Langkawilla aktiviteetteina on sukellus ja viidakkoretkeily.

Vähemmän tunnettu perhelomailijan vaihtoehtokohde on Tiomanin saari, jossa myös on upeat sukellusmahdollisuudet. Borneo Sabahin maakunnassa riittää nähtävää: kiipeä Mt Kinabalu -vuorelle kauas pilvien yläpuolelle, tee sukellus Cousteaun tunnetuksi tekemän Sipadanin, haita ja rauskuja viliseviin, vesiin ja tutustu sukulaisiimme, orankehin Sepilokin kuntoutuskeskuksessa.

Penang

Penangin alueelta löytyy pieniä kalastajakyliä, tiheää viidakkometsää ja maanviljelystiloja. Matkalaiset suuntaavat yleensä kulkunsa Georgetowniin, Penangin keskustaan. Kaupungissa ei voi välttyä törmäämästä kalpeakinttuisiin brittiläisiin, jotka huitelevat iloisesti tennissukat sandaaleista tursuten. Georgetownin rustiikkiset sivukujat, historia ja herkulliset ruoka-apajat pitävät kuitenkin huolen, ettet pääse unohtamaan, missä päin maailmaa olet! 

Penang Hillin vuorelta avautuvat huimat näkymät todella kauas. Muun muassa Kaakkois-Aasian pisin silta näkyy hienosti. Vuoren huipulla voi nauttia lounaan tai illallisen paikallisessa ravintolassa ennen matkan jatkamista. Malesian suurin buddhalainen temppeli, Kek Lok Si on Penangin kiinnostavimpia matkailukohteita. Temppelialueella sammakot kurnuttavat pienen järven rannalla, ja kilpikonnat syövät mielellään suoraan matkailijan kädestä. Temppelistä näkee hienosti koko Georgetownin.

Patikkaretkellä Taman Negaran sademetsissä

Vehreä Taman Negaran kansallispuisto on suurin ja hienoin suojelualue Malesiassa ja ehkä koko Kaakkois-Aasiassa. Yli sata miljoonaa vuotta vanhan tiheän metsän sydämeen pääsee vain jalan tai veneellä jokivartta pitkin. Patikkaretken varrella voi kokea kaikki vuodenajat yhtä aikaa, kostean ja kuuman vaihtuessa kuivaan ja kylmään, kukannuppujen avautuessa ja toisten lakastuessa.

Sivettikissa katselee puiden oksilta lintujen ääniä ja perhosia ihmettelevää retkeilijää. Yli 10 000 kasvilajia ja 300 lintulajia vangitsevat vieraan huomion. Ehdottomasti matkan arvoinen paikka! Sademetsän kylästä Kuala Tahanista järjestetään patikkaretkiä, joiden kesto vaihtelee muutamasta tunnista kymmeneen päivään. Pitkän matkan varrella kiivetään 2 187 metriin yltävän Gulung Tahan -vuoren huipulle. Kansallispuiston lähellä sijaitsevaan Kuala Tembelingin rannikkokylään pääsee Kuala Lumpurista ja Kota Bahrusta junalla.

Liikkuminen Malesiassa

Kuala Lumpurin kansainväliseltä lentokentältä pääsee lähes joka puolelle maailmaa, joten Malesia on varsin keskeinen kohde seikkailijalle. Monet pysähtyvät Kuala Lumpuriin muutamaksi päiväksi maailmanympärimatkallaan. Muutamat paikalliset lentoyhtiöt tarjoavat huokeita lippuja Thaimaan, Singaporen ja Filippiinien suuntaan.

Kuala Lumpurissa on hyvä julkisen liikenteen verkosto. Muutenkin maassa voi valita menopeliksi bussin, taksi, junan tai metron, eivätkä lippujen hinnat huimaa päätä. Bussiliikenne toimii hyvin ja autoissa on ilmastoinnit. Junayhteydet kattavat maata laajalti ja toimivat nekin moitteetta. Malesian ja Indonesian välillä on myös lauttaliikennettä.

Malesian ilmasto

Malesian trooppinen ilmasto ei juurikaan vaihtele vuodenaikojen mukaan. Vuoden keskilämpötila on noin 20–30 astetta. Itärannikon sadekausi ulottuu marraskuusta tammikuuhun ja länsirannikolla syyskuusta joulukuuhun. Tuolloin matkailua on yleisesti vähemmän, mutta meininki on märempää.

Malesian hintataso

Rinkan kanssa reissatessa selviää hyvin 20–25 dollarin päiväbudjetilla, jolloin majapaikkana on hostelli ja murkina jotain muuta kuin kalleimpien ravintoloiden annoksia. Jos kuljet enemmän takseilla, elelet mukavammin ja syöt keskihintaisissa ravintoloissa, tarvittava budjetti kasvaa noin 40–45 taalaa päivältä.

Shoppailu Malesiassa on kukkaroystävällistä ja esimerkiksi elektroniikka on paljon Suomen hintatasoa halvempaa. Paikalliset pienet markkinatorit ovat monesti kiinnostavampia kuin jättiläiskokoiset ostoskeskukset, jotka tosin nekin ovat katsastamisen arvoisia ihan jo valtaisan kokonsa vuoksi.

Malesia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact