Peking

Astu kiellettyyn kaupunkiiin
 

Peking - nähtävyyksien näyttämö

Pekingillä on paljon tarjottavaa reppureissaajalle. Ikivanha arkkitehtuuri ja kulttuuri sekoitettuna hurjaan tämän päivän kiinalaisten yritteliäisyyteen kertovat Pekingin monimuotoisuudesta. Siksi kaupunki onkin mainio portti Aasian matkailuun.

Peking

Peking on paitsi loistava shoppailukaupunki, myös monen kuuluisan Kiinan nähtävyyden näyttämö. Lista on komea: Kiinan muuri, Taivaan temppeli, Kielletty kaupunki ja Kesäpalatsi. Näiden lisäksi on lukematon määrä nähtävää ja tehtävää, kirsikkana kakun päällä tietysti pekingiläinen keittiö. Perinteistä Kiinaa edustavat maailmankuulu Pekingin ooppera ja hutongs, kapeat kujat, joita reunustavat perinteiset kiinalaiset kodit sisäpihoineen. Matka Pekingiin ei tuota pettymystä.

Taivaallisen rauhan aukio (Tiananmen-aukio)

Maailman suurin aukio, Taivaallisen rauhan aukio, on valtava - 500 metriä kertaa 880 metriä. Hengaa kiinalaiseen tapaan aukiolla: nauti tai chi:stä tai katsele leijaa lennättäviä kiinalaislapsia. Aukiolla on Mao Zedongin rakennuttama mausoleumi, jossa voit nähdä edelleen hänen balsamoidun ruumiinsa. Aukiolta pääset kätevästi Kiinan parlamenttitaloon, oopperaan ja Kiellettyyn kaupunkiin.

Kielletty kaupunki ja Taivaan temppeli Kielletyn kaupungin muurien sisäpuolella näkymä on huikea: suuret aukiot vaihtuvat vanhoihin punaseinäisiin ja kultakattoisiin rakennuksiin. Jos menet Kiellettyyn kaupunkiin aikaisin aamulla ennen muiden turistien saapumista paikalle, saatat hetken tuntea, kuinka keisari ja hänen hovinsa eleli siellä. Etelämpänä on iso puisto, jossa Taivaan temppeli sijaitsee. Nähtyäsi sen ei mikään muu temppeli tunnu missään!

Kesäpalatsi

Vietä Kesäpalatsinalueella koko päivä, sillä se on enemminkin puistoalue kuin pelkkä palatsi. Ylhäältä palatsista näet viereisen kauniin järven. Saatat nähdä myös Pekingin kaupungin ääriviivat.

Kiinan muuri

On sanomattakin selvää, että Kiinassa kannattaa käydä Kiinan muurilla! Aktiiviselle matkaajalle suosittelemme trekkiä Simatáista Jinshanlingiin. Välin selvittää noin neljässä tunnissa, ja koska trekki on hieman vaativa, et juurikaan kohtaa turistilaumoja.

Kujankävelyä

Koska Pekingissä on niin paljon nähtävää jo perinteisissä nähtävyyksissä, saatat juuttua hyppimään ympäriinsä niiden väliä. Pidä kuitenkin huoli, että vierailet vähemmän tunnetuissa kohteissa ja koet katujen kiinalaista elämää, sillä palatessasi kotiin mieleenpainuvinta ovat takuulla tavalliset asiat, joita olet nähnyt ja kohdannut kaduilla kävellessäsi. Kulttuurinsa ansiosta Kiina on täysin omanlaisensa maa.

Ole siis luova, vuokraa pyörä ja fillaroi pitkin hutongseja. Pysähdy välillä nauttimaan baozia, eli lihalla ja vihanneksilla täytettyä pullan muotoista pasteijaa. Kun pääset kiinalaisen keittiön makuun, valitse jokin pieni paikallinen ravintola. Ruuan tilaaminen on taattu seikkailu, sillä kokki tai kukaan muukaan ravintolasta osaa tuskin muuta kieltä kuin mandariinikiinaa. Astu rohkeasti keittiöön ja tilaa ruokasi osoittamalla aineksia. Toinen hyvä vaihtoehto on tilata sitä, mitä naapuripöydässä syödään, tosin et voi juurikaan tietää, mitä saat suuhusi!

Sinulle on saatettu suositella kiinalaista oopperaa, mutta me ehdotamme ihan jotain muuta: käy kung fu -showssa, tai jos et niin välitä actionista, valitse esimerkiksi jokin kiinalainen teatteri. Kiinalaiseen kulttuuriin tutustumisen kruunaa ilta karaokebaarissa hyräillen Beatlesia tai Vengaboysia! Kiinalaiset pitävät juomisesta, joten muista, että campei tarkoittaa pohjanmaan kautta!

Peking - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact