Hongkong

Hongkongin kadut täyttyvät väreillä illantullen
 

Matkat Hongkongiin - kosmopoliittinen portti Aasiaan

Hongkongin monimiljoonaista kaupunkia voi hyvällä syyllä kutsua kosmopoliittiseksi portiksi Aasiaan. Eri kulttuurit ovat sulautuneet yhteen, minkä ansiosta kaupungilla on monet eri kasvot. Hongkongissa on vilkas kansainvälinen lentokenttä, joten matka läpi Aasian alkaa kätevimmin Hongkongista.

Hongkong

Vilkkaassa pilvenpiirtäjäkaupungissa asuu noin 7 miljoonaa ihmistä. Kaupungissa on helppoa liikkua lautalla (ferry), taksilla tai metrolla, ja nähtävää on hurjasti: maisemat vaihtelevat citynäkymistä rauhallisiin hiekkarantoihin ja retkikohteisiin, mutta shoppailupaikkoja ja museoitakin on riittämiin. Lisäksi aasialainen keittiö tekee kaupungista ihanteellisen paikan ja Hongkongin ravintolat totuttavat sinut aasialaiseen elämäntyyliin.

Hongkong sopii kaikille kaupunkielämän ystäville. Länsimaista luksusta on joka puolella, mutta jos vähän etsit, löydät myös todella edullisia hostelleja ja ruokapaikkoja. Hongkongin dollari takaa halvat hinnat varsinkin elektroniikkamarkkinoilla!

Hongkongin alue muodostuu useasta osasta, mutta yleisimmin, kun puhutaan Hongkongista, tarkoitetaan sen pääsaarta. Tämän urbaanin viidakon sisältä löytyy monia pilvenpiirtäjiä, kuten World Trade Center ja Kiinan Pankki. Kun kävelet tai otat ratikan (Peak Tram) ylös Victoria Peakille, sinut palkitaan upealla maisemalla. Näköala on mieletön varsinkin yöllä, jolloin kaupunki verhoutuu valaistuun peittoon.

Kowloon

Kowloonin kaupunginosa sijaitsee pääsaarella. Alue on taivas shoppailuholistille! Monien baarien, ravintoloiden, hotellien, yökerhojen ja kauppojen rinnalla Kowloonissa on muutamia toreja, jotka ovat vierailun arvoisia. Kowloonista voit hankkia mittatilaustyönä tehdyn laadukkaan puvun pilkkahintaan. Kowloon on kuin minimaailma: kaiken muun lisäksi löydät myös museoita ja historiallisia paikkoja. Monet reissaajat suosittelevat Kowloonia majapaikaksi.

Retkeilijöiden Hongkong

Vaikkei heti uskoisi, on Hongkong todella hyvä paikka retkeilylle. Aivan kaupungin ulkopuolelta alkaa useita reittejä, joista pisin on 100 kilometriä. Reittisi saattaa johdattaa sinut läpi metsien, mielenkiintoisten lintujen bongauspaikkojen ja idyllisten, valkoisten rantojen. Rannoilla voi helposti vuokrata surffilaudan ja mitata voimiaan mahtavilla aalloilla.

Kaupungista vähän itäänpäin löytyy välimerellinen Aasia. Veneellä matka uhkapelien pääkaupunkiin Macaoon kestää vain tunnin, ja siellä saa mukavaa vaihtelua maalaismaisen tunnelman muodossa. Entisen portugalilaisen siirtomaan ilmapiiri on rauhallinen ja miellyttävä, ja hyvin säilyneitä tai restauroituja historiallisia nähtävyyksiä löytyy sieltä täältä.

Koe Aasia

Hongkong on eloisa kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää. Muista, että lähdettyäsi täältä Kiinaan, astut täysin erilaiseen maailmaan. Hongkongista  pääset helposti naapurimaan Shenzheniin alle kahdessa tunnissa junalla. Yhtäkkiä kukaan ei enää puhu englantia, kadut näyttävät kaoottiselta liikennemyrskyltä ja ruoka-aineksista ei ota tolkkua. Epäilemättä mielenkiintoinen kulttuurimuutos! Muut Aasian kohteet ovat käden ulottuvilla. Hongkong on myös mielenkiintoinen pysäkki matkalla maailman ympäri.

Hongkong - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact