Tokio

Paikallisia
 

Matkat Tokioon - eksy miljoonakaupungissa

On melkein varmaa, että valtavien rakennusten, satojen juna-asemien ja miljoonien ihmisten keskellä Tokiossa eksyy aikanaan. Tokio on Japanin pääkaupunki - ja myös suurin sellainen: asukkaita on 12,8 miljoonaa. Seikkaile ja eksy turvallisesti tässä kontrastien kaupungissa! Ihmettele muurahaismaista ihmisvilinää, shoppaa elektroniikkaa, ihaile kirsikkapuiden kukkimista tai kiipeä Mount Fujille. Varaa matkasi huikeaan Tokioon KILROY travelsilta!

Tokio

Aiemmin Tokio oli pieni kalastajakylä nimeltä Edo, mikä tarkoittaa joen suuta. Myöhemmin, kun kalastajakylästä tuli Japanin keisarillinen pääkaupunki vuonna 1868, nimi vaihdettiin Tokioksi.

Kielettömän seikkailu

Tokio on turvallinen kaupunki eikä rikollisuus ole turistien ongelmana toisin kuin kieli, sillä hyvin harva japanilainen puhuu hyvin englantia. Ruokalistat ovat vain japaniksi eikä merkeistä saa selvää. Metroasemilla kaikki kyltit ja lippuautomaatit ovat japaniksi. Tokiosta löytyy myyntiautomaatteja joka paikasta. Niistä voi ostaa mitä vain: puhelimia, juotavaa, karkkia, hedelmiä, vihanneksia ja jopa tuoretta kalaa ja leivonnaisia! Ihan mitä vain haluaakin, se varmasti löytyy täältä.

Shibuyan kaupunginosa Tokiossa

Tokio on todella moderni kaupunki, ja japanilaiset teini-ikäiset ovat tunnetusti hyvin ajan tasalla. Shibuya on heidän taivaansa. Shibuya on yksi Tokion värikkäimmistä ja kiireisimmistä kaupunginosista. Siellä myös syntyvät monet Japaninmuoti- ja viihdetrendeistä. Shibuyan kaupunginosa on täynnä kauppoja, ravintoloita, baareja, seksikauppoja sekä äänekkäitä ja ärsyttäviä Pachinko-halleja. Shibuya on upea paikka vain kävellä ympäriinsä ja katsella ihmisten kuhinaa joka suunnalla.

Tokion nähtävyydet ja maamerkit

Asakusassa on vanha buddhalainen temppeli, joka on enemmän tai vähemmän pakko nähdä. Temppeliä ympäröivällä alueella on paljon pieniä kauppoja, joista löytyy kaikenlaista omituista tavaraa. Keisarillinen palatsi on toinen must see. Palatsi sijaitsee kauniissa puistossa keskellä hektistä kaaosta. Varsinainen palatsi on suljettu yleisöltä, mutta puistosta ja puutarhasta saa hyvän kuvan kävelemällä ympäriinsä.Jos sattuu olemaan Tokiossa maalis-huhtikuussa, voi nähdä kirsikkapuiden kukkivan, jolloin puisto on häikäisevä.

Akihabarasta, "Electric City", löytyy kaikenlaista elektroniikkaa. Kaikkea kännyköistä, nenätrimmereistä, kameroista ja kelloista televisioihin. Jos haluaa jonkun vekottimen, sen löytää varmasti Akihabarasta. Hinnat ovat todella edullisia verrattuna kotimaahan tai muuhun Tokioon. Ei kannata kuitenkaan vaivautua tinkimään.

Tokyo Tower on 333 metriä korkea, 13 metriä korkeampi kuin mallinsa Eiffel-torni. Torni saatiin valmiiksi vuonna 1958 ja se symboloi Japanin uudelleensyntymää mahtavana talousvaltana. Torni toimii televisio- ja radiolähettimenä sekä turistikohteena. Vierailijat voivat nousta pääobservatorioon 150 metrin korkeudelle ja erikoisobservatorioon 250 metrin korkeudelle. Hyvissä sääolosuhteissa tornista voi nähdä Mount Fujin.

Oman Eiffel-torni kopion lisäksi Tokiolla on myös oma kopio Vapaudenpatsaasta. Vapaudenpatsaalle pääsee hyppäämällä junaan, mikä menee valtavan Rainbow sillan yli uuteen Odaiba alueelle, josta löytyy suuria ostoskeskuksia. Älä myöskään unohda tutustua Tokiossa suosittuun Japanilaiseen animaatioon "Animeen".

Tokiossa liikkuminen

Tokiossa on maailman kehittynein juna- ja metroverkosto. Aluksi se voi vaikuttaa täydelliseltä kaaokselta, mutta kun pääset jyvälle, se on oiva tapa matkustaa ympäri suurta kaupunkia. Taksit ovat melko kalliita.

Tokion ilmasto

Tokio sijaitsee keskellä Honshun saarta ja siksi ilmasto Tokiossa on leuto. Tokiossa on neljä vuodenaikaa, joten matka kannattaa suunnitella sääolosuhteiden mukaan.

KILROY vinkkaa

Tokiossa ollessa kannattaa käydä Mount Fujilla. Maisemat ovat kirkkaana päivänä uskomattoman upeat. Suosittelemme syömistä erityisesti pienissä paikallisissa japanilaisissa ravintoloissa. Hyvän ruoka-annoksen lisäksi saa myös mahtavia kokemuksia.  Mikäli suuntaat Tokioon vuosittaisten anime-messujen aikaan, suosittelemme varaamaan hotellit ja hostellit etukäteen.

Tokio - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact