Japani

Tokion sykkeessä
 

Matkat Japaniin - kirsikkapuita ja sumopainia

Matka Japaniin on matka kauneuden maahan ja kulttuuriin. Tulet hämmästymään Tokion tyylistä sekä loputtomasta ihmisten virrasta, helottavan kauniina kukkivista kirsikkapuista, temppeleistä, kuumista lähteistä, upeista puutarhoista, sushista, sumopainijoista, tulivuorista, metsistä sekä ystävällisistä ja hieman mystisistäkin ihmisistä. Hanki matkasi Japaniin KILROY travelsilta.

Tokio - Japanin ykköskaupunki

Suurimmalle osalle ihmisistä Tokio on matkan ensimmäinen vaikutelma Japanista. Ihmeellinen kaupunki saattaa vaikuttaa aluksi hyvin sekasortoiselta sen valtavan ihmispaljouden ja pilvenpiirtäjien vuoksi, mutta kaupunki kätkee sisälleen helmiä, jotka paljastuvat matkaajalle yksi toisensa jälkeen. Ota siis eksyminen tässä kaupungissa positiivisena asiana.

Kalaa, sumopainia ja temppeleitä

Näe vaikuttava kalakauppa Tsukiji, joka on isoin kalakauppa maailmassa, ja käy tsekkaamassa tyypillinen japanilainen sumopainiottelu Tokion vierailusi aikana. Jatka matkaa Nikkoon, Japanin päätemppeliin, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Tokiosta pohjoiseen. Japanin ensimmäinen keisari, Toshugo on saanut viimeisen sijansa temppelistä. Alue on ylivoimainen nähtävyys buddhalais- ja shinto-temppeleineen (shinto on maan alkuperäinen uskonto). Jos sinulla on onnea, tulet näkemään myös kuuluisat shintohäät, joissa kaikki vieraat ovat pukeutuneet perinteisiin pukuihin. Häät tai ei, Nikko on todella erikoinen paikka - suurin kiitos siitä sen sijainnille setripuumetsän keskellä, mikä luo vaikutelman että ninjat vaanivat puskissa valmiina hyppäämään eteesi, ja yllättämään sinut minä hetkenä hyvänsä…

Kuumat lähteet Hakonessa

On melkein mahdotonta tehdä matka Japaniin vierailematta vähintään yhdellä monista kuumista lähteistä, onsen, joita löytyy ympäri maata. Niissä nautiskeleminen on korvaamatonta ajanvietettä monille paikallisille - ymmärrät sen hyvin kun vierailet yhdessä. Pian olet jo viettänyt puoli tuntia tai enemmän lämpimässä, ihanassa vedessä. Testaa lähteitä esimerkiksi Hakonessa, joka sijaitsee 100 kilometrin päässä Tokiosta. Hakonessa voit myös nauttia suurenmoisesta näköalasta Mt. Fujilla, jonka huippu saavuttaa 3776 metrin korkeuden, ollen Japanin korkein paikka.

Kioto

Japanin matkan pitäisi myös sisällyttää vierailu Kiotoon, joka on ollut aikoinaan Japanin pääkaupunki. Japanin monimuotoinen historia on käsissäsi Kiotossa, jossa ihailet lukuisia kauniita temppeleitä, joita ympäröivät hienot puutarhat perinteiseen japanilaiseen tyyliin. Monet vierailijat jättävät Kioton ajatellen tämän olevan yksi Japanin parhaista paikoista. Näet täällä myös paljon geishoja, jotka ovat japanilaisia naisia ja tyttöjä pukeutuneina kimonoihin. Kioto on monella tavalla hyvä paikka tutustua "oikeaan" Japaniin.

Himeji

Tokion ja Kioton välissä - kolme tuntia nopealla luotijunalla, Shinkansenilla, joka on myös maailman nopeimpia luotijunia - sijaitsee Himeji, josta löydät yhden Japanin vaikuttavimmista linnoista. Linna on ehkäpä kuuluisin sen esiintymisestä James Bond leffassa "You only live twice". Se on hyvin perinteinen ja tyypillinen japanilaisten työnnäyte, ja ei ole vaikea ymmärtää miksi UNESCO on sen suojannut.

Hiihto Japanissa: Hokkaido ja Sapporo

Jos olet kiinnostunut hiihdosta ja lumesta, Hokkaidon saari Japanin pohjoisosassa on the place to be! Saari koostuu metsistä ja aktiivisista tulivuorista. Maasto suurimmassa osassa saarta on täydellistä hiihtoa ja muita talviurheilulajeja ajatellen. Huomaathan, että lumivyöryvaara on olemassa etenkin marraskuusta huhtikuuhun. Saaren pääkaupungissa Sapporossa on suuri määrä lomakohteita ja mahdollisuuksia hullutella lumessa. Hyviä lomakohteita ovat mm. Niseko, Furano ja Rusutsu.

Eteläinen Japani: Okinawa

Etelä-Japanista löydät Okinawan saariryhmän. Eteläisen sijainnin vuoksi saarilla on korkeat lämpötilat suurimman osan vuodesta. Okinawan molemmilla pääsaarilla, ja myös pienemmillä saarilla on kaikilla kauniit rannat ja lumoavia koralliriuttoja - suosittelemme käymään saarilla, sillä se ei ole myös kaikkien muiden matkalistalla.

Hintataso Japanissa

Hintataso matkustettaessa Japanissa ei ole niin korkea kuin moni luulee. Tämä pitää tietysti paikkaansa vain jos pyrit löytämään halvimman paikan syödä ja yöpyä. Löydät majoituksen noin 20 EUR / yö. Sinun pitäisi pystyä syömään pienellä lisärahalla kolme ateriaa päivässä, mutta tämä edellyttää paikallisten paikkojen etsimistä, ja piipahtamista pois suosituimmilta turistikaduilta. Haluatko lukea Japanissa matkaamisesta? Tsekkaa KILROYn unelmanikkari Johanin matkablogia.

Contact