Soul

Soulin värikkäät kadut kuhisevat elämää
 

Matkat Souliin - sykkivään muodin metropoliin

Kuhisevaa cityelämää, värikkäitä valoja, kiehtovia kulttuurikohteita, viihdettä ja uniikkia muotia - kymmenen miljoonan asukkaan entinen olympiakaupunki Soul on kaikkea mitä kuvitella saattaa, ja vielä enemmän. Soulin rytmikäs syke tarttuu vierailijaan lähtemättömästi.

Unohtumaton Soul

Tässä massiivisessa kaupungissa vieraillessa kannattaa ensimmäiseksi suunnistaa suorinta tietä Han-joelle, kuten paikallisetkin tekevät. Joki kiemurtelee halki Soulin keskeisimpien alueiden, ja sen varrella on mukava viettää lepotaukoa. Jalkoja vedessä huljutellessa voi harrastaa ihmisbongausta, tsekata uusimpia muotivirtauksia ja imeä sisäänsä omaleimaisen suurkaupungin tunnelmaa. Gyeongbokgungin palatsi on toinen ehdoton kohde Soulissa. Palatsin, joka rakennettiin vuonna 1394, nimi merkitsee vapaasti käännettynä "palatsia, joka on siunattu taivaassa". Hengähdä hetki tämän upean luomuksen kauniissa puutarhoissa ja nauti rauhallisesta tunnelmasta.

Pohjoisen ja Etelän rajapinnassa

Hyvä päiväretkikohde on DMZ, the Korean Demilitarized Zone eli alue, jossa Korean valtio jakautuu kahtia Korean demokraattiseksi kansantasavallaksi ja Korean tasavallaksi eli Pohjois- ja Etelä-Koreaksi. Vyöhykkeeltä voit nähdä "suljettuun" pohjoisen sosialistiseen diktatuuriin ja oppia samalla verisestä Korean sodasta. Alue on todella raskaasti aseistettu molemmin puolin linjaa, kumpikin puoli suojelee herkeämättä omaa maatansa vastapuolen mahdolliselta hyökkäykseltä.

Kaupunki, joka ei koskaan seisahdu

Soulin tauoton, sykkivä yöelämä hakee maailmalla vertaistaan! Tämän huikean metropolin tempo on takuulla jotain mitä et ennen ole kokenut. Itaewonin kaupunginosa on suosittu alue  sekä paikallisten, kansainvälisten turistien että USA:n armeijan henkilökunnan keskuudessa. Täältä löydät laajan joukon erilaisia ruokapaikkoja egyptiläisestä keittiöstä meksikolaiseen, runsaasti majoituspaikkoja ja shoppailumahdollisuuksia. Kannattaa myös tehdä päiväkävely Soulin omassa Sohossa, Samcheongdongissa. Alue on hyvin erilainen verrattuna muuhun Souliin, siellä olevat talot ovat paljon pienempiä ja kujat ja tiet kapeita ja sympaattisia, kun taas muu Soul koostuu pääasiassa pilvenpiirtäjistä ja suurista teistä. Lähellä Gyeongbokgungin kuninkaallista palatsia oleva alue on täynnä mielenkiintoisia gallerioita, design-putiikkeja ja kahviloita.

Omintakeista shoppailua

Myeongdongin muotialue on shoppailijan taivas: alueelta löytyy kaikkia mahdollisia tyylejä tavallisimmista merkeistä todella uniikkeihin ja omaleimaisiin tyylisuuntiin. Lisää shoppausta voi harrastaa Insadongissa ja jännittävässä budjettishoppailijan mekassa, Dongdaemun Marketissa - joka on samalla koko Etelä-Korean suurin ostosalue. Jokaisessa kaupunginosassa on kuitenkin omat shoppauskohteensa, joten sinun ei tarvitse pelätä missaavasi mitään!

24 tuntia ravintolaherkkuja

Soul pursuaa ravintoloita ja niistä saa ruokaa vuorokauden ympäri. Tavallisimmat ruokalajit ovat peräisin korealaisesta ja japanilaisesta keittiöstä, mutta myös kansainvälisiä ravintoloita on paljon. "Kimchi" on erikoisuus, joka koostuu erittäin mausteikkaista vihanneksista ja sen löytää yleensä useimpien aterioiden lisukkeena. Hauska kokemus on illastaa N'Seoul Tower -tornissa, josta kirkkaana iltana näkee yli koko Soulin!

Milloin mennä?

Syksy on paras aika matkustaa Souliin sillä tällöin vallitsevat mukavimmat lämpötilat. Kesät ovat todella kuumia ja kosteita ja talvet taas hyvin kylmiä. Sadekausi kestää kesäkuusta heinäkuuhun ja tammi- helmikuussa lunta voi tulla runsaastikin. KILROYn jännittävien seikkailumatkojen avulla saat enemmän irti Aasiasta.

Soul - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Contact