Mitä mukaan matkalle?

Mitä mukaan? - Mitä pakata mukaan?
Matkalle pakkaaminen on taitolaji, mutta kuten missä tahansa muussakin lajissa, myös pakkaamisessa harjoittelu tekee mestarin.

Monelle iskee paniikki siinä vaiheessa, kun matkalle pakkaaminen tulee ajankohtaiseksi. Not to worry, tälle sivulle raapustettujen neuvojen ja käytännön niksien avulla selätät pakkauspaniikin ja mahdutat kaikki tarvitsemasi tavarat rinkkasi uumeniin. 

Pakkaa vain olennainen

Älä pakkaa mukaan mitään ylimääräistä. Mieti jokaisen tavaran kohdalla vielä erikseen, tarvitsetko sitä todella. Mikäli pakkaat tavarasi rinkkaan (mitä suosittelemme lämpimästi, sillä pyörillä kulkevaa matkalaukkua on hankala kuljettaa ketterästi esimerkiksi sademetsässä tai vuoristossa) muista, että kannat jok'ikisen tavaran kirjaimellisesti harteillasi. 

Suosi yksinkertaisia ja monikäyttöisiä tavaroita

Tämä neuvo pätee erityisesti vaatteisiin. Suosi housuja, joista saa irrotettua ja/tai käärittyä lahkeet. Huivi on myös jokaisen matkaajan pelastus, sillä siitä saa taiottua muun muassa päähineen, auringonsuojan harteille, viltin rannalle ja se menee hätätapauksessa jopa pyyhkeestä.

Jaa tavaroita reissukaverin kanssa

Jos matkustat kaksin tai ryhmässä, jakakaa tavaroita keskenänne. On esimerkiksi täysin turhaa pakata mukaan kahta hammastahnatuubia tai tuplamäärää shampoota, hoitoainetta ja suihkusaippuaa. 

Testaa rinkan painoa kotona

Jos et jaksa kantaa rinkkaa kotioloissa muutamaa minuuttia pidempään, et todennäköisesti jaksa kantaa sitä tunteja, saati sitten päiviä reissun päällä. Vähennä siis pakkaamiasi tavaroita ja kokeile sen jälkeen uudestaan. Testaa myös kävellä portaita ylös ja alas rinkka selässä (kaikissa rakennuksissa maailmalla ei ole hissiä).

Lue seuraavaksi, miten pakata rinkka oikeaoppisesti ja tehokkaasti.

Contact