Majoitus

Missä viettää yöt reissatessaan maailmalla?
Tee matkan aloitus itsellesi helpoksi ja varaa ainakin ensimmäisten öiden majoitus etukäteen. Sopivan hintaisen ja vapaan majapaikan löytäminen voi joskus olla melko hikinen suoritus, jopa mahdotonta, riippuen saapumisesi ajankohdasta. Juna-asemien penkeillä vietetty yö ei silti välttämättä ole maailman kamalin asia. Itse asiassa siitä saattaa muodostua koko reissun ikimuistoisimpia osuuksia.

Nyrkkisääntönä on, ettei mihinkään kylään tai kaupunkiin kannata saapua pimeän tullen, vaan hyvissä ajoin, että ehtii etsiä majapaikan rauhassa. Mikset tekisi uuteen kaupunkiin saapumista rasittavan lennon jälkeen helpommaksi varaamalla majoituksesi etukäteen KILROYlta. Vieraassa kaupungissa haahuilu pimeän tullen ei välttämättä ole turvallisinta ja väsyneenä saatat päätyä maksamaan yöstä paljon enemmän, kuin suunnittelit. Voithan aina varata 2-3 yötä etukäteen kaupungin katseluun ja päättää sitten jatkatko matkaa.

  • Muista, että moni muukin reissaaja kulkee sama Lonely Planet -kirja kainalossaan, joten tuskin olet ainoa hostellien asiakas. Matkaoppaan suositteleman hostellin vieressä saattaa olla aivan yhtä hyvä majatalo, joka kannattaa ennakkoluulottomasti tsekata. Saatat jopa löytää erityisen, vähemmän kansoitetun pienen paratiisin!
  • Matkatessasi kuumimman turistisesongin tai paikallisten festivaalien aikaan, kannattaa varata majapaikat hyvissä ajoin, tai vähintäänkin pariksi ensimmäiseksi yöksi. Muuten saatat joutua pulittamaan taivasta hipovia hintoja turhan hienoista hotellihuoneista. Esim. Rion karnevaalimajoitukset myydään nurkkia myöten täyteen jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua.

Erilaiset majoitusvaihtoehdot

  1. Halvin yöpaikka on yleensä leirintäalue, jonne voi pystyttää teltan. Kaikissa maissa ei tällaisia alueita kuitenkaan ole Euroopan tapaan. Myös yöjunalla ja bussilla matkaamisessa säästyy rahaa. Uuden tuttavuuden sohvallekin voi mennä kuorsaamaan, jos sohvanomistaja vaikuttaa luotettavalta.
  2. Hostellit ovat reppureissaajien suosima budjettiystävällinen vaihtoehto, erityisesti jos nukut dormissa muiden kanssa. Joihinkin maihin kannattaa hankkia Hostelling International -kortti ja VIP backpackers -kortti, joilla hostelliyöt tulevat edullisemmiksi. Usein hostelleista löytyy yhden- ja kahden hengen huoneitakin hiukan yksityisyyttä kaipaaville. Mutta yksityisyys maksaa.
  3. Majatalot ovat suhteellisen edullinen vaihtoehto majapaikaksi. Kyseessä on hotelli, jota ei ole tähtiluokitettu. Saat kuitenkin oman huoneen, jonka WC on yleensä käytävällä yhteiskäytössä.
  4. Kallein ja tasokkain majapaikkavaihtoehto on hotellimajoitus. Näissäkin on suuria tasoeroja, jonka voi päätellä niille annettujen tähtien määrästä. Tähtiluokitus on kansainvälisesti käytetty laatusysteemi.


Reissaajat ovat kaikki erilaisia; toisia ei häiritse se, että samassa huoneessa nukkuu vieraita ihmisiä ja sänky on kova. Nämä travellaajat nauttivat siitä, että hostelleissa tapaa muita reissaajia, joiden tarinoita ja vinkkejä on mukava kuulla. Toiset taas tuntevat olonsa turvallisemmaksi siistissä, puhtaassa ja rauhallisessa majapaikassa, josta löytyy omaa rauhaa.

Suosittelemme, että vaihtelet erilaisten majapaikkojen välillä. Siten säästät pitkän pennin. Säästöön jääneet rahat voi sijoittaa vaikka seikkailumatkoihin, joissa kaikki majoitus- ja matkustusjärjestelyt on hoidettu puolestasi. Pyydä tarjous omasta maailmanympärireitistäsi!

 

Contact