Miten pitkäksi aikaa?

Päiväksi, kahdeksi viikoksi, puolivuotta tai ehkä jopa vuosi?? Valinta on sinun.
Maailman ympäri 80 päivässä? Jules Vernen legendaarisessa kirjassa Phileas Fogg löi vuonna 1872 rohkeasti vetoa, että selvittäisi matkan maailman ympäri 80 päivässä. Kommelluksilta ei säästytty, mutta kaikesta selvittiin paremmin kuin luultiin.

Nykyisin maailmanympärimatkan voi tehdä jopa päivässä, nousematta kertaakaan lentokoneesta. Viisas varaa kuitenkin tähän ikimuistoiseen reissuun vähintään 2-3 kuukautta aikaa. Jos pyrkii ahmimaan kaiken kerralla, matkasta tulee  suoritus, jossa mihinkään kohteeseen ei saa kunnollista tarttumapintaa, vaan niistä jää mieleen etäinen pintaraapaisu. Samalla reissu muistuttaakin jo sitä suoritusmeininkiä, mistä repäisit itsesi irti kokeaksesi jotain erilaista - vapautta!

Yhä useampi varaa matkaansa jopa vuoden, sillä kotona pitkältä kuulostava matka kuluu nopeasti tien päällä. Reissueksperttiemme mielestä puolessa vuodessa ehtii jo paljon. Aikatauluja pohtiessasi kannattaa huomioida sopeutumiseen ja lepoon tarvittava aika. Hyvin nukkuneena välttyy monilta hankaluuksilta ja kokee uudet asiat täydemmin! Jos jatkuvasti stressaa siitä, mitä kaikkea olisi ehdittävä tehdä, ei pääse lainkaan lomafiilikseen. Aikataulujahan voi aina muuttaa kesken kaiken, jos syntyy parempi idea.

Minimissään kaksi kuukautta

Maapallomme ympärysmitta on noin 40 000 kilometriä. Sitä ei kannata kiertää vinttikoiravauhdilla. On olemassa erilaisia kriteereitä siitä, mikä luokitellaan "aidoksi" maailmanympärimatkaksi, mutta yleisen ajatuksen mukaan sellaiseksi luetaan matka, joka sisältää Atlantin ja Tyynen valtameren ylityksen. Yhtä manteretta kohden 2 kuukautta, on lyhyt aika tutustua hienoimpiin kohteisiin. Voit esimerkiksi matkata mantereen halki pohjoisen HongKongista Vietnamin kautta Kambodzaan, Thaimaahan, Malesiaan ja Indonesiaan päätyen lopulta etelään Balille. Ylityksen voi tehdä nopeastikin, mutta haluatko puuduttaa ahteriasi vain kulkuvälineissä maisemia katsellen? Muita hyviä ideoita on Australian kiertäminen ympäri, Yhdysvaltojen legendaarisen Route 66:n ajaminen ja moottoripyöräretki Patagoniasta Kolumbiaan. Joidenkin mielestä on mielekkäämpää viettää pidempi aika muutamassa maassa paikalliseen kulttuuriin tutustuen. Silloin reissun kokonaisaikaa voi lyhentääkin. Maailmanympärimatkan kokonaisaika riippuu monesta tekijästä; myös käytettävissä olevasta budjetistasi.

Jos aika on kortilla ja haluat nähdä paljon, sinun on matkattava suureksi osaksi lentoteitse. Jos taas aikaa on reilusti, etkä halua kiirehtiä, säästät rahaa ja matkustat ekologisemmin maitse. Paikallisbusseissa ja junissa on se hyvä puoli, että näet ja olet osa paikallisten ihmisten arkea.

MATKAN SUUNNITTELU:

 

Contact