Milloin mennä?

Sadekausi tai tulvat? Muista aina tsekata säätiedotteet ennen matkalle lähtöä.
Idässä sataa, lännessä paistaa. Onneksi kotiplaneettamme on pyöreä. Turha siis hajoilla märissä räntäkeleissä, kun voi paistatella päivää auringon lämmössä! Olitpa puuteria etsivä skimbaaja, tai täydellisiä aaltoja jahtaava surffaaja, on tärkeää ottaa huomioon vuodenaikojen sopivuus aktiviteetillesi heti matkaa suunnitellessasi. Sääoloilla voi olla ratkaiseva merkitys aktiviteettien ja paikkojen kokemisen kannalta, esimerkiksi sadekaudella trekkailu ei aina onnistu, kun taas kuivana kautena Amazonasin sademetsän vehreys ei ehkä tule täysin esiin.

Pohjoisella pallonpuoliskolla kesää on karkeasti ottaen toukokuusta lokakuulle ja eteläisellä pallonpuoliskolla juuri päinvastoin kesäpäivien vallitessa marraskuulta huhtikuulle.

Toistuvat sadekaudet huuhtovat trooppisia alueita päiväntasaajan molemmin puolin. Näistä kannattaa ottaa selvää, jos itse etsii hiekkaranta-köllöttely-säitä sadetakkisäiden sijaan. Ilmastomuutoksen aiheuttamien yllättävien muutosten vuoksi, ei matkaa voi suunnitella aina aukottoman optimaaliseksi sään suhteen, mutta aina voi yrittää!

Intia ja Kaakkois-Aasia ovat yleensä kesäkuukausina sateisia ja kuumia kuin kattilat.  Kyseisille alueille kannattaakin matkata talvikuukausina. Hyvin eteläisissä osissa, kuten Argentiinassa ja Uudessa-Seelannissa ilmasto saattaa olla yllättävän kylmä Suomen kesän aikaan. Australian ja Karibian saarten tyyppiset kohteet taas hellivät matkamiestä ja -naista lämpimillä ja hyvillä säillä läpi vuoden.  Älä kuitenkaan vaivaa päätäsi liikaa sääasioilla, niistä voit kysyä suoraan reissuasiantuntijoiltamme.

Talven kaamos matkalla ja Suomen suvi kotona.

Jos pohjoisen pimeys, sateet ja kylmyys tuntuvat raskailta,  älä suotta kärvistele Suomen kaamoksessa, vaan lähde lämpimään valokylpyyn!  Suunnittele matkaan lähtösi syksylle - ennen viheliäisten säiden alkamista. Voisiko joulutervehdykset lähettää riippukeinusta käsin? Vuosi tuntuu aivan erilaiselta, kun matkaat rannikoilla, maailman metropoleissa ja sademetsiä ihmetellen - koko talven ajan, kavereidesi taistellessa kumisaapasilmojen kanssa.

Maailmanympärimatkan suunnittelu on hyvä aloittaa jopa puoli vuotta etukäteen. Näin voit ottaa helpommin huomioon paikalliset sääolosuhteet ja hoitaa käytännön järjestelyt. Aloittamalla valmistelut ajoissa, saat varmimmin myös halvimmat lentoliput.

MATKAN SUUNNITTELU:

 

Contact